Rămâi conectat

Politică Administrație

VIDEO: PSRO Alba a lansat „Proiectul 51%”. Profesioniștii din orice domeniu au asigurate locuri pe listele pentru alegeri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vineri, liderii organizației județene Alba a Partidului Social Românesc (PSRO) au prezentat în cadrul unei conferințe de presă programele formațiunii politice, lansate ieri la nivel național de Mircea Geoană, președintele PSRO.

 

Este vorba despre „Proiectul 51%”, prin care se intenționeză promovarea pe listele partidului pentru alegerile locale și parlamentare a persoanelor din mediul privat și societatea civilă și “Programul Național de creere de locuri de muncă”.

PSRO Alba

La conferința de presă au participat Ioan Marincaș – președintele PSRO Alba, Petrică Radovici – președintele organizației din Alba Iulia și Puiu Rață Nasipali – președintele filialei din Cugir.

 

“Acest proiect prevede ca 51% din locurile de pe listele PSRO pentru alegerile locale și parlamentare să fie destinate profesioniștilor. Proiectul susține atragerea de profesioniști și membri ai societății civile către Partidul Social Românesc.

Prin acest program dorim să atragem oameni care nu au mai făcut politică, sunt profesioniști, au reușit în profesiile lor de bază.

Sperăm să aducă un plus în fiecare filială a PSRO. Este important să atragem alături de noi oameni noi, care sunt capabili să facă o politică pentru cetățean, pentru bunăstarea țării”, a spus Ioan Marincaș cu privire la demersul PSRO.

 

Prim-vicepreședintele PSRO Alba, Puiu Rață Nasipali, despre Programul Național de creere de locuri de muncă: “Ne propunem ca în următorii 5 ani să creăm un cadru normativ, fiscal și legislativ, unitari și integrat – Planul Național pentru Locuri de Muncă Decente în România (PNLNDR).

Viziunea PSRO de sprijinire a procesului de creștere și transformare a pieței forței de muncă din România se axează pe următoarele direcții principale:

-Introducerea declarației globale de venit concomitent cu o cotă unică de impozitare de 14%

-Sistem de stimulente financiare pentru principalii piloni (sprijinirea familiei, combaterea sărăciei și a inechităților sociale și relaxarea taxării muncii)

-Crearea de locuri de munca prin investiții în motoare de creștere economica (CDI, Agricultura, Energie, Infrastructura)

-Mecanism consolidat de finanțare a marilor proiecte, infrastructurii critice, dezvoltare locala și a sectorul IMM prin fond național de investiții și vehiculelor investiționale specifice (modelul polonez de consolidare a surselor de finanțare)

-O noua curriculă bazată pe competențe, adaptată nevoilor pieței muncii”.

 

Petrică Radovici, președintele organizației din Alba Iulia, a făcut un apel către oamenii de afaceri din județul Alba să intre în PSRO, să candideze pe listele partidului, să intre în administrația locală, unde să pună în practică profesionalismul câștigat în mediul privat.

 

Potrivit liderilor PSRO, la nivelul județului Alba partidul numără deja 41 de organizații locale și 37 de grupuri de lucru.

 

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună

Bogdan Ilea

Publicat

în

FOTO: Parcul din fața primăriei din Gârbova a fost finalizat: Spațiu de recreere și relaxare pentru cetățenii din comună Cetățenii din comuna Gârbova se pot bucura de un nou parc, situat în fața primăriei. Loc de relaxare și recreere, atât pentru tineri cât și pentru vârstnici sau turiști. „Amenajarea parcului din localitatea Gârbova a fost […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea