Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Pregătiri pentru perioada boncănitului – Spectacolul naturii din inima Parcului Natural Apuseni

Ziarul Unirea

Publicat

în

VIDEO: Pregătiri pentru perioada boncănitului – Spectacolul naturii din inima Parcului Natural Apuseni

Imagini spectaculoase au fost surprinse în pădurile din Parcul Natural Apuseni de camerele de monitorizare a faunei, care au fost montate de specialiști.

Boncănitul cerbilor, care anunță perioada de împerechere a acestor animale, este momentul spectaculos care poate fi admirat doar o dată pe an. Începe de la mijlocul lunii septembrie, iar sunetele feroce ale cornutelor se pot auzi în păduri până în luna octombrie.

În această perioadă masculii se luptă pentru supremația teritoriului și cucerirea ciutelor, iar pentru asta își folosesc coarnele care s-au dezvoltat din primăvară până în toamnă. Cerbii își anunță prezența în pădure prin mugete puternice prin care încearcă să își intimideze adversarii, iar intensitatea sunetelor sunt un indiciu al poziției masculului în ierarhia speciei.

”La cerb împerecherea începe în luna septembrie, mai întâi în zonele de șes, apoi și la munte, terminându-se cu a doua jumătate a lunii octombrie. Între cerbii masculi se duc lupte aprige, pentru supremația cârdurilor de ciute. Este de reținut că în această perioadă, cerbii elimină un miros specific, ușor de perceput chiar și de către om”, spun reprezentanții Parcului.

RNP Romsilva-Administratia Parcului Natural Apuseni R.A. administrează aria naturala protejata de interes național Parcul Natural Apuseni împreună cu trei arii naturale protejate de interes comunitar denumite situri Natura 2000 (ROSCI 0002 Apuseni, ROSPA 0081 Munții Apuseni – Vlădeasa, ROSCI 0016 Buteasa) si 55 de arii naturale protejate de interes național de mici dimensiuni (rezervații si monumente ale naturii) incluse in Parcul Natural Apuseni.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic

Ziarul Unirea

Publicat

în

Prăpăd la Sohodol după o vijelie puternică: Mai mulți copaci, puși la pământ de vântul puternic O vijelie puternică a făcut prăpăd la Sohodol. După zilele caniculare, furtunile lovesc cu la fel de multă putere mai multe zone din județ. Citește și: VIDEO | Natura s-a dezlănțuit vineri la Șibot: Ploaie torențială și rafale de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea