Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, pregătiri pentru deschiderea traficului la nodul Sebeș pe bretelele 1 și 2: Se realizează marcajele rutiere

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, pregătiri pentru deschiderea traficului pe bretelele 1 și 2: Se realizează marcajele rutiere

Italienii de la Pizzarotti, antreprenorul lotului 1 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, au crescut mobilizarea în nodul rutier Sebeș, existând șanse reale ca bretelele 1 și 2 să fie deschise traficului în jurul datei de 15 iulie, iar prin tot nodul să se poată circula până la finalul lunii iulie, așa cu i-au promis ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă.

În ultimele zile, în ciuda căldurii insuportabile, s-a lucrat la asfaltări, rosturi, la rigole, la parapeți și nu în ultimul rând la marcajele rutiere.

Bretelele 1 și 2, cele care asigură conexiunea cu autostrada A1, pe relația Deva-Turda, respectiv Turda-Deva sunt aproape finalizate. Au fost montați parapeții, iar astăzi se realizau marcajele rutiere de către firma Girod.

YouTube video

Deschiderea bretelelor 1 și 2 va fluidiza traficul în nodul rutier Sebeș, mai ales în orele de vârf, când cei care lucrează la Star Assembly, vor putea să folosească nodul de la Vințișoara pentru a veni spre Alba Iulia, intrând din autostrada A1 direct pe A10.

CITEȘTE ȘI: Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș se toarnă ultimul strat de asfalt și se lucrează la rosturi

Italienii de la Pizzarotti au mărit ritmul și pe bretelele 3 și 4, cele dinspre Sibiu. Firma Progresiv lucrează la rigole, iar grecii de la Imeva montează parapeții. La pasajul rutier care supratraversează DN 1, societatea Freyrom se apropie de finalizarea lucrărilor la rosturile de dilatare.

YouTube video

Breteaua 3 a nodului rutier Sebeș este complet asfaltată, iar pe breteaua 4 mai trebuie turnat stratul de binder, în apropierea conexiunii cu A1 și stratul de uzură. Astăzi, Europexpres asfalta pe breteaua 4.

CITEȘTE ȘI: În acest an se va circula pe autostrada A10 Sebeș-Turda de la Alba Iulia la Aiud, indiferent dacă soluția de la alunecarea de teren de la Oiejdea va fi finalizată sau NU!

Există șanse reale ca la finalul lunii iulie nodul rutier Sebeș să fie dat complet în trafic fapt care va fluidiza circulația, iar vechile ambuteiaje întâlnite aici vor fi istorie.

Nodul rutier presupune realizarea unor pasaje de supratraversare a Autostrăzii A1. Viteza de circulaţie pe bretelele ce asigură legătură între cele două autostrăzi este de 80 km/h, iar pentru bretele 5 şi 6, ce asigură legătură cu nodul Lancrăm, este de 40 km/h. Funcţionalitatea celor 6 bretele menţionate anterior este asigurată după cum urmează:

CITEȘTE ȘI: Pe autostrada A10 Sebeș – Turda, la Nodul Rutier Sebeș se toarnă ultimul strat de asfalt. Nodul se deschide complet la finalul lui iulie

Breteaua 1

Asigură relaţia Turda – Oraştie, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210 printr-un singur pasaj superior.

Breteaua 2

Asigură legătura Oraştie – Turda, are 2 benzi pe sens şi supratraversează breteaua 3 şi CF 210, precum şi Autostrada A1, sector Sibiu-Oraştie, printr-un singur pasaj superior.

CITEȘTE ȘI: Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, primele asfaltări la nodul rutier Sebeș, la pasajul rutier de la bretelele 3 și 4

Breteaua 3

Asigură direcţia Turda – Sibiu, ea subtraversează bretele 1 şi 2 şi se află în aproprierea CF210. În aproprierea km 1+332,75 din breteaua numărul 3 se desprinde breteaua 5, care se racordază la intersecţia giratorie dispusă în partea de Sud faţă de A1, din cadrul nodului rutier existent Lancram, pentru asigurarea relaţiei directe de Trafic Turda-DN1. Breteaua 3 este proiectată pentru o viteză de 80 km/h.

Breteaua 4

Asigură relaţia Sibiu – Turda, are 2 benzi pe sens şi traversează împreună cu breteaua 3 Râul Sebeş, DN1 şi bretelele Nodului Rutier Lancrăm.

CITEȘTE ȘI: Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, antreprenorul grec Aktor a „atacat” alunecarea de teren de la Oiejdea

Breteaua 5

Asigură relaţia Turda – Sebeş, se desprinde din breteaua 3, are 1 bandă pe sens şi asigură legătură cu DN 1 prin intermediul giraţiei existente în partea de Sud faţă de A1, astfel fiind asigurată relaţia pentru traficul de pe Autostrada Sebeş – Turda. Este proiectată la o viteză de proiectare de 40 km/h.

Breteaua 6

Asigură relaţia Sebeş-Turda prin conexiunea cu breteaua 4. În acest fel este asigurat accesul pentru participanţii la trafic de pe DN 1 ce doresc să acceseze Autostrada Sebeş – Turda, pe direcţia Turda. Această bretea este proiectată pentru o viteză de proiectare de 40 km/h şi are 1 bandă pe sens.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cugireanul Emil Muntean, reales în funcția de președinte al parcurilor industriale din România Recent, la Centrul de Afaceri, Transfer Tehnologic și Incubator de Afaceri – CATTIA Brașov, a avut loc ședința Adunării Generale a Asociației Parcurilor Industriale, Tehnologice, Științifice și a Incubatoarelor de Afaceri din România – APITSIAR. Pe agenda de lucru a reuniunii s-a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea