Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, antreprenorul grec Aktor a „atacat” alunecarea de teren de la Oiejdea

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024
Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, antreprenorul grec Aktor a „atacat” alunecarea de teren de la Oiejdea

Antreprenorul grec Aktor, al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, lotul 2, a început să lucreze serios la alunecarea de teren de la Oiejdea, unul dintre punctele cheie pentru deschiderea traficului rutier în acest an, pe segmentul de autostradă dintre Alba Iulia și Aiud. În acest moment constructorul efectuează lucrări de consolidare în zona alunecării de teren de la km 19+800 și a început să monteze protecții antierozionale.

Citește și: FOTO| Noi descoperiri arheologice pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 2, în zona Sâncrai

CNAIR și ministrul Drulă au găsit însă o soluție pentru a deschide traficul pe autostradă în acest an, indiferent dacă lucrările la alunecare vor fi finalizate sau nu. În această zonă, dacă lucrările la alunecarea de teren nu vor fi finalizate până la finalul lunii octombrie 2021, se va realiza o platformă înspre DN 1, iar traficul va fi deviat prin această zonă, desigur cu restricții și limitări de viteză. Soluția de a deschide traficul în acest an chiar cu limitări de viteză, pe o porțiune de 300-400 de metri este incomparabil mai bună decât alternativa, adică circulația doar pe DN 1, în coloană, bară la bară.

Citește și: ”Bătaie” pentru ecologizarea bretelei de la autostrada A10 Sebeș-Turda care trece printr-o fostă groapă de gunoi

YouTube video

Un alt punct important de pe lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș-Turda îl reprezintă zona nodului rutier de la Teiuș. Firma Retter a terminat de suprabetonat pasajul peste calea ferată, iar în aceste zile Marcotim lucrează la realizarea umpluturilor dintre zidurile aflate de-o parte și de cealaltă a pasajului peste calea ferată. În nodul rutier Teiuș se așterne balast stabilizat (BSC) pe breteaua 1.

YouTube video

La această oră, cu mici excepții, pe aproape toți cei 24.5 kilometri din lotul 2 este turnat stratul de binder (al doilea strat de asfalt). Practic, pe tot lotul mai trebuie turnat numai stratul de uzură (ultimul strat de asfalt). Potrivit surselor Ziarul Unirea, grecii de la Aktor vor să mai aducă un asfaltator pentru a impulsiona lucrările.

Citește și: VIDEO| În acest an se va circula pe autostrada A10 Sebeș-Turda de la Alba Iulia la Aiud, indiferent dacă soluția de la alunecarea de teren de la Oiejdea va fi finalizată sau NU!

În acest an se va putea circula pe autostradă de la Sebeș la Turda și mai departe spre Cluj, în cel mai rău caz cu mici restricții și limitări de circulație în zona alunecări de teren de la Oiejdea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii militari, alături de veteranii celui de-al Doilea Război Mondial, din județul Alba: Distincții și pachete cadou, oferite de Ziua Veteranilor de Război Elevi și reprezentanți ai Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” și ai Centrului Militar Județean Alba i-au vizitat astăzi pe veterani ai celui de-al Doilea Război Mondial din județul Alba. Vizitele s-au înscris […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea