VIDEO| Liviu Gheorghe Odagiu, Președintele Curții de Apel Alba Iulia: „Pensia de serviciu pe care magistrații o au nu este nesimțită, ci este corespunzătoare statutului social”

Liviu Gheorghe Odagiu, Președintele Curții de Apel Alba Iulia: „Pensia de serviciu pe care magistrații o au nu este nesimțită, ci este corespunzătoare statutului social”

Întrebat care este părerea sa despre problema pensiilor de serviciu ale magistraților și despre protestul acestora, Liviu Gheorghe Odagiu, Președintele Curții de Apel Alba Iulia a declarat că pensia de serviciu nu este o pensie specială așa cum o arată politicienii și o parte din presă ci este o pensie corespunzătoare statutului social al magistraților.

„Este falsă ideea că, în societate toți suntem egali, puterile statului nu pot fi egale cu alte categorii sociale pentru care avem întreaga considerație. Tot sistemul de incompatibilități și privațiuni din viața unui magistrat justifică atât acordarea unui salariu corespunzător serviciului public pe care îl exercită, cât și acordarea unei pensii de serviciu pe măsură.

Este falsă ideea că prin tăierea pensiilor de serviciu ale magistraților se va reuși achitarea alocațiilor copiilor. Nu au nici o legătură cele două, statul este dator a găsi soluții atât pentru a plăti pensiile unor oameni care o viață întreagă au lucrat într-un sistem în care au avut parte numai de incompatibilități și privațiuni și alocațiile copiilor.

Un cetățean nu are nevoie în sală de un judecător care să se gândească din ce va trăi la pensie sau ce va mânca mâine, un cetățean are nevoie de un judecător care să aibe asigurat tot confortul, care să îl determine să se canalizeze numai asupra problemei cetățeanului respectiv. România nu își permite luxul ca astăzi să piardă magistrați care să plece din sistem pentru că statul nu este în stare să asigure altei puteri în stat o independență reală și un nivel de trai care să consacre această independență”, a declarat Liviu Gheorghe Odagiu, Președintele Curții de Apel Alba Iulia.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

6 Comentarii

mihai 28 ianuarie 2020 at 19:10

Domnule Presedinte,daca pleaca toti tinerii din tara,cine va mai plateste pensia speciala.o sa plecam toti si va lasam pe voi specialii sa va platiti pensiile unii la altii.

Mircea- Ovidiu Coroian 28 ianuarie 2020 at 19:11

Ma gandesc ca salariul este „corespunzator statutului social”. Si, atunci, de ce , folosindu-se principiul contributivitatii, nu ar rezulta exact pensia pe care o pretinde destinsul distins domn?! Mie mi-ar fi rusine, unde-i morala corespunzatoare statutului social?!?!?!!!!

apoliticul 29 ianuarie 2020 at 5:51

Pensiile și salariile au fost votate tot de ei.Auzi la el statut social.Dar voi nu cumva trăiți tot în România ?In cazul asta pensia și salariul trebuiesc raportate la pensiile și salariile de aici.Voi NU produceți nimic dar pretenții aveți.Daca nu va place aici puteți emigra…

alin. 29 ianuarie 2020 at 8:26

Nesimtire curata esti tu !
Ai putea sa stai de vorba cu un medic pensionar cara are pensia de 2.000 de lei, tu cu pensia ta speciala
de 20.000de lei !?

Un cetatean are nevoie de un judecator care sa aplice legea corect indiferent de ce salariu si ce pensie va primi.

nn 29 ianuarie 2020 at 8:32

Cat timp esti in slujba ca judecator e normal sa ai un salariu mai mare ca alte categorii, dar ca pensionar ai aceleasi nevoi. Mai lasa-ma cu statutul social dupa pensionare. Ce-ar fi daca toti am cere pensii speciale pe motiv ca din ce traiesc la pensie? Pentru stresul din timpul activitatii de judecator ai salariu f. mare, dar ca pensionar…

maria 29 ianuarie 2020 at 13:38

Pensia dvs.ar trebui sa fie ca si a mea conform stagiului de cotizare , nu conform statutului social.Asa este corect fata de toata lumea, aveti salarii mari , stagiul de cotizare este mare sa fiti platiti correct dupa cat ati cotizat.

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...