VIDEO: Liderul TNL Alba sesizează poluarea Râului Sebeș și face apel către autorități să intervină

PRO ROMÂNIA - Alegeri parlamentare 2020

Radu Cristian TNL Alba SebesCristian Radu, președintele Tineretului Liberal Alba și consilier local al municipiului Sebeș, a sesizat public astăzi în cadrul unei conferințe de presă, faptul că Râul Sebeș avea ieri culoarea albă, suspectând o poluare accidentală sau intenționată.

Consilierul local a subliniat că este pentru a treia oară în decursul acestui an când acest râu a fost poluat. Culoarea sa a fost de fiecare dată roșie sau albă.

USR - Alegeri parlamentare 2020

În urmă cu două luni, Radu l-a sesizat în legătură cu această situație pe primarul din Sebeș, Alexandru Dăncilă și reprezentanții Poliției Locale, care ar fi început o supraveghere a râului pentru a identifica potențialii poluatori. Pentru că poluarea s-a repetat ieri, iar autoritățile locale din Sebeș nu au găsit încă nici un vinovat or explicație pentru acest lucru, liberalul a decis să facă un apel prin intermediul presei la toate autoritățile competente de la nivelul județului (Garda de Mediu, Autoritatea pentru Protecția Mediului, Prefectură, etc) pentru investigarea cauzelor care au condus la această otrăvire epetată a Râului Sebeș și luarea măsurilor legale care se impun.

PMP - Alegeri parlamentare 2020

poluare Raul Sebes (3)Știm că investitorii sunt foarte importanți pentru orașul nostru și bugetul local, însă trebuie să fim atenți și să protejăm mediul. Dacă vreun agent economic a deversat substanțe toxice în râu, accidental sau intenționat, atunci trebuie să suporte rigorile legii (…)

Este pentru a treia oară în acest an când râul Sebeș este poluat și nimeni nu face absolut nimic. În acest an apele râului au avut culori din cele mai ciudate: roșii, iar acum albe. Acum două luni am semnalat atât Primăriei Sebeș, cât și Poliției Locale Sebeș faptul că apele râului sunt poluate și au o culoare alburie. Evident că nu s-a luat nicio măsură. De aceea am decis să trimit această scrisoare deschisă. Poate că cineva, Garda de Mediu, Agenția de Protecția Mediului, Inspectoratul de Poliție al Județului Alba, Prefectura, va citi această scrisoare și va lua măsurile care se impun.

Ieri Râul Sebeș a fost poluat cu reziduuri și a devenit… alb. Stau dovadă fotografiile și filmarea pe care le-am făcut. Nu este pentru prima dată când se întâmplă așa. Dar, ca de fiecare dată, nu se face nimic. Nu este normal ca apele să fie poluate, iar instituțiile statului, care sunt plătite să controleze astfel de situații, să stea cu mâinile încrucișate și să nu facă nimic. Cine a poluat să plătească. Activitatea economică din Sebeș, vitală pentru bugetul local și dezvoltarea comunității, nu trebuie să se desfășoare oricum. Există legi pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care deversează ape uzate cum îi taie capul.

Sper ca autoritățile statului să se trezească din amorțeală și să ia măsurile care se impun. Ca să nu trăim noi cetățenii cu impresia că își bat joc de noi și închid ochii la neregulile flagrante pe care le semnalăm”, a declarat consilierul local.

Bogdan PRESECAN

Email:bogdanpresecan@yahoo.com
Tel: 0734.771.136

7 Comentarii

Horea 19 iulie 2013 at 13:40

„Liderul TNL Alba sesizează poluarea Râului Sebeș și face apel…

Cate RÂURI a vazut pană acum tânarul liberal?
Poate numi vreun râu, din acest judet, nepoluat?

curcanu 19 iulie 2013 at 14:03

oare stie ca filmarea cu iphoneul din dotare nu constituie proba la dosar??

in loc sa se uite ca curca-n lemne, mai bine mergea pe cursul raului pana la Petresti… dar deh… e mai usor sa iesi cu poze galbene in presa…

bine ca era pe trecere de piedoni… altfel filma si o contraventie…

vreau un metoclopramid ca-mi vine sa vars.

Bogdan€, Bogdan€…

Alexa 19 iulie 2013 at 14:48

Este foarte bine ca s-a sesizat cineva, cu poluarea nu e de glumit.

andreiz 19 iulie 2013 at 21:41

macar bine ca sa sesizat cineva! in loc sa stati si sa comentati pe internet mai bine ati iesii voi sa urmariti cursul raului.poloarea raului nu e problema unui singur cetatean e a tuturor.felicitari celui care a filmat si felicitari lui cristi ca a facut cunoscuta problema.

patriotul 20 iulie 2013 at 10:40

iar o dam pe politica

patriotul 20 iulie 2013 at 11:12

iar o dam pe politica

paraparauma 21 iulie 2013 at 11:41

Se impune ca o necesitate urgenta intocmirea unui P.E pentru ecologizarea ,amenajarea malurilor si executarea aleelor de agrement pe malurile riului Sebes,pe distanta Petresti-Lancram.Pentru ac.lucru trebuie accesati bani de la U.E.[urgent trebuie curatata,decolmatata albia riului.[De ce atita lincesala?indiferenta,neputinta sau dezinteres?De ce Alba I.poate,PTR. CA SE VREA!!!=====CIND NU POTI CEIA CE VREI, TREBUIE SA VREI CEIA CE POTI===

Comentariile sunt oprite