Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO: Liderul TNL Alba sesizează poluarea Râului Sebeș și face apel către autorități să intervină

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Radu Cristian TNL Alba SebesCristian Radu, președintele Tineretului Liberal Alba și consilier local al municipiului Sebeș, a sesizat public astăzi în cadrul unei conferințe de presă, faptul că Râul Sebeș avea ieri culoarea albă, suspectând o poluare accidentală sau intenționată.

Consilierul local a subliniat că este pentru a treia oară în decursul acestui an când acest râu a fost poluat. Culoarea sa a fost de fiecare dată roșie sau albă.

În urmă cu două luni, Radu l-a sesizat în legătură cu această situație pe primarul din Sebeș, Alexandru Dăncilă și reprezentanții Poliției Locale, care ar fi început o supraveghere a râului pentru a identifica potențialii poluatori. Pentru că poluarea s-a repetat ieri, iar autoritățile locale din Sebeș nu au găsit încă nici un vinovat or explicație pentru acest lucru, liberalul a decis să facă un apel prin intermediul presei la toate autoritățile competente de la nivelul județului (Garda de Mediu, Autoritatea pentru Protecția Mediului, Prefectură, etc) pentru investigarea cauzelor care au condus la această otrăvire epetată a Râului Sebeș și luarea măsurilor legale care se impun.

poluare Raul Sebes (3)Știm că investitorii sunt foarte importanți pentru orașul nostru și bugetul local, însă trebuie să fim atenți și să protejăm mediul. Dacă vreun agent economic a deversat substanțe toxice în râu, accidental sau intenționat, atunci trebuie să suporte rigorile legii (…)

Este pentru a treia oară în acest an când râul Sebeș este poluat și nimeni nu face absolut nimic. În acest an apele râului au avut culori din cele mai ciudate: roșii, iar acum albe. Acum două luni am semnalat atât Primăriei Sebeș, cât și Poliției Locale Sebeș faptul că apele râului sunt poluate și au o culoare alburie. Evident că nu s-a luat nicio măsură. De aceea am decis să trimit această scrisoare deschisă. Poate că cineva, Garda de Mediu, Agenția de Protecția Mediului, Inspectoratul de Poliție al Județului Alba, Prefectura, va citi această scrisoare și va lua măsurile care se impun.

Ieri Râul Sebeș a fost poluat cu reziduuri și a devenit… alb. Stau dovadă fotografiile și filmarea pe care le-am făcut. Nu este pentru prima dată când se întâmplă așa. Dar, ca de fiecare dată, nu se face nimic. Nu este normal ca apele să fie poluate, iar instituțiile statului, care sunt plătite să controleze astfel de situații, să stea cu mâinile încrucișate și să nu facă nimic. Cine a poluat să plătească. Activitatea economică din Sebeș, vitală pentru bugetul local și dezvoltarea comunității, nu trebuie să se desfășoare oricum. Există legi pentru toată lumea, inclusiv pentru cei care deversează ape uzate cum îi taie capul.

Sper ca autoritățile statului să se trezească din amorțeală și să ia măsurile care se impun. Ca să nu trăim noi cetățenii cu impresia că își bat joc de noi și închid ochii la neregulile flagrante pe care le semnalăm”, a declarat consilierul local.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal

Ziarul Unirea

Publicat

în

Șoferiță de 21 de ani, din Vidra, prinsă la volan cu permisul suspendat: Polițiștii i-au făcut dosar penal O șoferiță de 21 de ani, din Vidra, a fost prinsă la volan cu permisul suspendat. Polițiștii din Câmpeni i-au făcut dosar penal. Citește și: Tânăr din Abrud, prins de polițiști MORT DE BEAT la volan: Avea […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea