Actualitate
VIDEO| Imagini desprinse din filmele horror. Gândaci care mișună pe o invitată a unei emisiuni, fără ca cineva să îi atragă atenția
Postul de televiziune Digi 24 a oferit câteva imagini care au fost cel puțin oripilante pentru telespectatori. Doi gândaci mișunau pe o invitată a unei emisiuni, fără că cineva sa ii atragă atenția.
Una dintre invitatele dintr-un jurnal de știri, medicul Ioana Stăncel, expert în sănătate publică, a fost invadată la propriu de gândaci de bucătărie.
Prezentatoarea nu a atenționat-o pe invitată, deși se observă clar că remarcă faptul că gândacii pur și simplu o invadează pe femeia din fața ei.
Nici cameramanii sau angajații din regia de emisie nu schițează niciun gest pentru a întrerupe imaginile grotești difuzate pe post.
Lipsa de empatie a celor de la Digi 24, atât față de invitată, cât și față de telespectatori a durat 10 minute, cât timp femeia a fost în platou, fără să își dea seama că cel puțin doi gândaci uriași, așa cum se poate vedea în clipul de mai jos, mișună pe ea.
Sursa: digi24.ro
Actualitate
Clasa pregătitoare 2023, în Alba: ASTĂZI sunt afișate circumscripțiile școlare. Părinții vor afla numărul de clase
Clasa pregătitoare 2023, în Alba: ASTĂZI sunt afișate circumscripțiile școlare. Părinții vor afla numărul de clase
Joi, 30 martie, sunt afișate circumscripțiile școlare și planul de școlarizare pentru clasa pregătitoare 2023, potrivit calendarului oficial.
Părinții vor afla numărul de clase pregătitoare de la fiecare unitate de învățământ. Aceste informații vor fi postate pe site-ul școlii, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar. Înscrierea în clasa pregătitoare are loc în perioada 3-18 mai.
„30 martie 2023: Afișarea circumscripțiilor școlare și a planului de școlarizare propus, respectiv numărul de clase pregătitoare alocate, la fiecare unitate de învățământ, inclusiv pe site-ul acesteia, dacă există, și pe site-ul inspectoratului școlar”, conform calendarului.
Tot astăzi, vor fi publicate și informații referitoare la posibilitatea organizării programului „Școala după școală”, fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare, după cum se arată în calendar.
„Afișarea, la sediul fiecărei unități de învățământ și pe site-ul acesteia, dacă există, sau pe site-ul inspectoratului școlar, pentru unitățile de învățământ care nu au site propriu, a informațiilor care permit părinților să cunoască activitatea specifică clasei pregătitoare din cadrul unității, cum ar fi: posibilitatea organizării procesului de învățământ în cadrul unei grădinițe aflate în structura școlii sau în consorțiu cu școala, posibilitatea organizării programului „Școala după școală”, fotografii ale spațiului în care se desfășoară activitatea la clasa pregătitoare.”
Centrele judeţene de resurse şi asistenţă educaţională/Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională vor posta, pe 3 aprilie, modelul de cerere-tip pentru evaluarea dezvoltării copiilor care fac 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie inclusiv.
Copiii care au fost în străinătate sau nu au mers la grădiniță vor fi evaluați psihosomatic.
3 aprilie 2023: „Postarea pe site-ul centrelor judeţene de resurse şi asistenţă educaţională/Centrului Municipiului Bucureşti de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE/CMBRAE) a modelului de cerere-tip (anexa nr. 2 la Metodologia de înscriere a copiilor în învăţământul primar, aprobată prin Ordinul ministrului educaţiei nr. 3.445/2022) pentru evaluarea dezvoltării copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv şi care:
nu au frecventat grădiniţa;
s-au întors din străinătate.
Afişarea programului de evaluare a copiilor la avizierul şi pe site-ul CJRAE/CMBRAE.
Postarea pe site-ul inspectoratelor şcolare, respectiv al unităţilor de învăţământ cu nivel preşcolar/primar a modelului de cerere-tip pentru evaluarea dezvoltării copiilor care au frecventat grădiniţa şi care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 inclusiv.”
Copiii care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 au nevoie de recomandare de la grădiniță sau de la unitatea de învățământ la care sunt, pentru înscrierea în învățământul primar.
Când și unde se realizează evaluarea copiilor?
Evaluarea copiilor de către CJRAE/CMBRAE este programată în perioada 5 – 26 aprilie 2023. Evaluarea se face atât la sediul CJRAE/CMBRAE, cât şi în diferite centre din județ/municipiul Bucureşti, cu prioritate în grădinițe.
Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani până la data de 31 august inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, se arată în metodologie.
Actualitate
DEZASTRU la simulare Evaluare Națională 2023: Peste 40% dintre elevi au luat sub 5 la matematică
DEZASTRU la simulare Evaluare Națională 2023: Peste 40% dintre elevi au luat sub 5 la matematică
Matematica se dovedește a fi proba de foc și anul acesta la examenele naţionale.
Note peste 5 la această disciplină au obţinut 59,2% dintre elevi. Mai puţin faţă de anul trecut, când s-au înregistrat 60,58% de astfel de note. Doar 6.5% dintre elevi au obţinut note mai mari de 9 şi doar 0.8%, adică 1.358 de elevi au luat nota 10.
Rezultate simulare Evaluare Națională. 251 de elevi au obținut nota 10 la limba română
La română situaţia se prezintă mai bine faţă de anul trecut. Vorbim de note mai mari sau egale cu 5 obţinute de 75,3% – cu 5 procente mai mult decât anul trecut. (70,53% în 2022). Note de peste 9 au luat 11,4%, iar 251 de elevi (0,2%) au obținut nota 10.
În ceea ce priveşte limba şi literatura maternă, s-au înregistrat 81.7% note mai mari sau egale dect 5, iar 17 elevi au obţinut nota maximă.
Citește și: BACALAUREAT 2023: Modele de SUBIECTE și BAREME din anii trecuți la română matematică și disciplina la alegere pentru elevii de clasa a 12-a
„Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, aceste note pot fi trecute în catalog. De asemenea, în mod obligatoriu, aceste rezultate vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare”, potrivit ministerului Educației.
Ce urmează după simularea Evaluării Naționale 2023
Următorul pas din acest an pentru elevii de clasa a VIII-a este chiar examenul de Evaluare Naţională 2023 propriu-zis. Înscrierile sunt prevăzute pentru perioada 6 – 9 iunie.
Prima probă scrisă, cea la română, va fi pe 19 iunie. Urmează proba scrisă la matematică, două zile mai târziu, pe 21 iunie. Limba maternă, pentru elevii cu studii la o şcoală într-o limbă a minorităţilor, va avea loc pe 22 iunie.
Primele rezultate la Evaluarea Naţională 2023 sunt afişate pe 28 iunie. După soluţionarea contestaţiilor, sunt afişate rezultatele finale, pe 4 iulie.
Calendarul Evaluării Naționale 2023
► 6 – 9 iunie 2023: Înscrierea la Evaluarea Națională
► 9 iunie 2023: Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
► 19 iunie 2023: Limba și literatura română – probă scrisă
► 21 iunie 2023: Matematica – probă scrisă
► 22 iunie 2023: Limba și literatura maternă – probă scrisă
► 28 iunie 2023 (până la ora 14:00): Afișarea rezultatelor înaintea contestațiilor
► 28 iunie 2023 (ora 16:00 – ora 19:00) – 29 iunie 2023 (ora 8:00 – ora 12:00): Depunerea contestațiilor
► 29 iunie – 4 iulie 2023: Soluționarea contestațiilor
► 4 iulie 2023: Afișarea rezultatelor finale după soluționarea contestațiilor.
Actualitate
PENSII MILITARE 2023. Sindicaliștii din Apărare și Ordine Publică: „Cine vine să mai moară pentru salariul minim?”
PENSII MILITARE 2023. Sindicaliștii din Apărare și Ordine Publică: „Cine vine să mai moară pentru salariul minim?”
S-a votat modificarea legii pensiilor în comisiile de specialitate din Parlament.
Sindicaliștii din Apărare și Ordine Publică au reacționat, în comisiile de specialitate din Parlament, vizavi de reforma pensiilor. Printre mesajele transmise, s-a numărat: ”Cine vine să mai moară pentru salariul minim pe economie în Poliție sau în Armată? Pe cine credeți că mai mobilizați să lupte? Pe dvs? Ori suntem NATO, ori nu suntem NATO. Gândiți-vă foarte bine ce faceți!
Citește și: Pensii 2023: Câți bani vor primi cei care nu au muncit nici măcar o zi în viața lor
Nu avem ce căuta în PNRR, solicităm abrogarea articolului 9. Cu cine vreți să ne înlocuiți? Noi avem o glumă: omorâți-ne pe toți în noaptea asta și nu veți lua un leu din banii de pensii militare” (rezervist). Ministrul Muncii, Marius Budăi, consideră, conform intervenției de la Antena 3, că ”Are perfectă dreptate și cred că acolo erau și colegii de la USR și bănuiesc că spre ei se adresa întrebarea”.
Astăzi, comisiile de specialitate din Senat au trecut proiectul de lege privind pensiile speciale. Printre modificări, se numără impozitarea pensiilor care depășesc 6800 de lei, cu 15%. Vorbim despre o impozitare progresivă a pensiilor.
Citește și: Pensii 2023: Majorarea vârstei de pensionare, decisă prin PNRR
Proiectul ajunge la vot în Senat, apoi în Camera Deputaților. Amintim că scopul proiectului vine pentru a respecta ceea ce România a trecut în PNRR, în vederea primirii banilor.
O altă intervenție a transmis: ”Am văzut aici colegi de la USR care vor să elimine pensiile nesimțite ale militarilor. Nu e adevărat, nu avem pensii nesimțite! Vă rog frumos, domnilor senatori, luați măsurile drepte pentru România, nu vă bateți joc de militari”. O intervenție din USR a fost că doresc să elimine pensiile ”nesimțite” ”ale domnului Nicolae Ciucă, am spus-o cât se poate de răspicat”.
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
PĂCĂLELI „de ţinut minte” de 1 APRILIE 2023. Eşti pus pe şotii? Vezi cele mai tari FARSE pe care le poţi face cunoscuţilor
-
Opinii - Comentariiacum 4 ore
Mesaje amuzante de 1 Aprilie: SMS-uri și mesaje pe care le poți trimite prietenilor de Ziua Păcălelilor
-
Ştirea zileiacum 17 ore
Mama tânărului din Alba Iulia care şi-a omorât copilul de un an, rupe tăcerea: ”Eu le-am zis clar: Spargeți ușa, orice minut contează”. Părinții bebelușului s-ar fi cunoscut pe o platformă de sinucigași
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
UPDATE FOTO VIDEO| ACCIDENT rutier la ieșire din Alba Iulia: Trei persoane au ajuns la SPITAL, în urma unei coliziuni între două autoturisme
-
Ştirea zileiacum 23 de ore
VIDEO| Noua sală de desfășurare a probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere a fost inaugurată în incinta Mercur City Center: Are 14 stații de lucru și sistem de supravegere performant
-
Ştirea zileiacum 20 de ore
VIDEO| Prezență surpriză în Cetatea Alba Carolina: Mihai Leu și al său Ferrari 458 Challenge au întors toate privirile