Rămâi conectat

Curier Județean

VIDEO| Fiii satului s-au întors acasă, la Stremț, în anul 2022, la a XIII-a ediție

Ziarul Unirea

Publicat

în

Fiii satului s-au întors acasă, la Stremț, în anul 2022, la a XIII-a ediție

Duminică, 14 august, în satul Stremț din comuna cu același nume a fost sărbătoare. La invitația Primăriei, a Consiliului Local Stremț și a primarului Traian Ștefan Popa, „fiii satului” s-au întors din nou acasă, la cea de-a XIII-a ediție.

Satul Stremț care face parte din comuna cu același nume este atestat documentar din anul 1332, însă descoperirile arheologice au atestat faptul că originea lui se pierde în negura vremilor. Duminică, de la ora 12.00, la Monumentul Eroilor din centrul satului a avut loc un Tedeum, au avut loc depuneri de coroane, au fost acordate diplome de onoare și au fost premiate cuplurile care au împlinit 50 și 60 de ani de căsătorie. De asemenea au fost premiați câștigătorii turneelor de tenis de masă, a concursului de șah și a celui de costume populare.

Edilul acestei comune cu oameni harnici și inimoși, lucru pe care nu trebuie să-l spunem noi pentru că este vizibil pentru oricine pune piciorul în această comună, a ținut un discurs în care a mulțumit numeroasei asistențe prezente, fii ai satului sau invitați pentru participarea la evenimente și la sărbătoare.

YouTube video

„În primul rând vreau să mulțumesc părintelui pentru aprecierile făcute la adresa mea, a Consiliului Local și a locuitorilor comunei, pentru spiritul de gospodari și dorința de a păstra această comună într-o perfectă ordine și curățenie, în așa fel încât de fiecare dată când cineva trece prin această comună să spună: da este un sat curat, aranjat, condus de un primar și un Consiliu Local la fel de gospodari. Vă spun un singur lucru și luați-l ca un angajament. Atâta timp cât dumneavoastră și sănătatea îmi va permite, promit că voi încerca să conduc comuna aceasta așa cum am condus-o în cei cinci ani de mandat și o spun fără nici o reținere, eu în primul rând sunt mândru de ceea ce am făcut și asta nu din mândria mea personala ci din mulțumirile a sute și mii de oameni care mi-au spus un singur lucru: domnule primar, arată ca o comună europeană.

Mulțumesc tuturor celor prezenți și fără a face o discriminare politică trebuie să le mulțumesc în primul rând colegilor mei social-democrați, care au venit în permanență. Le mulțumesc de asemenea colegilor și prietenilor mei de la celelalte partide, PNL și USR, pentru că eu n-am făcut niciodată diferențe în ceea ce privește administrarea sau relațiile cu ceilalți conducători la nivelul județului, Prefectură, Consiliu Județean sau cu primarii mei. Când este vorba despre politică, n-avem ce face, ne apărăm doctrina, ne apărăm interesele din punct de vedere politic. Acest lucru, vreau să vă spun că-l voi face și de acum înainte, chiar dacă unii cred că vârsta nu-mi va permite. Vârsta îmi permite, sănătatea îmi permite și voi face acest lucru în continuare. Mulțumesc cetățenilor comunei Stremț pentru faptul că sunt alături de mine și de Consiliul Local la asemenea manifestări”, a spus primarul Traian Ștefan Popa.

YouTube video

Alături de primarul Traian Ștefan Popa, pe lângă localnici și fii ai satului, au participat la manifestare și numeroși politicieni. În primul rând îl putem menționa pe Simion Crețu, directorul ADR Centru, care este și unul din fiii satului, fiind născut în Stremț, casa părintească fiind situată nu departe de Monumentul Eroilor, unde a avut loc festivitatea.

Au fost prezenți la eveniment europarlamentarul Victor Negrescu, senatorul Călin Matieș, deputatul Radu Tuhuț, consilierul de stat la Cancelaria premierului Laurențiu Blaga, secretarul de stat Horațiu Clepan, subprefectul Corneliu Mureșan, președintele CJ Alba Ion Dumitrel, vicepreședintele CJ Alba Marius Hațegan, viceprimarul municipiului Alba Iulia Marius Filimon, primarul comunei Gârbova de Jos Neluțu Muntean, primarul orașului Teiuș Mirel Hălălai, directorul AJFP Alba Bazil Popescu, comisar șef la Garda de Mediu Alba Dănuț Hălălai, Delia Gheorghiță inspector adjunct la IȘJ Alba, Lidia Bogdan director AFIR Alba, senatorul Alexandru Pereș și un grup de tineri de la USR Alba.

YouTube video

Evenimentul a fost prezentat de profesor Daniela Barb Floroian.

După Tedeum, festivitatea a continuat la Baza Sportivă Stremț, unde a avut loc o masă populară și un spectacol susținut de mai multe formații și interpreții de muzică populară.

La Stremț, frumosul sat de la poalele Muntelui Trascău fiii satului s-au întors din nou acasă.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

Cu rezultate spectaculoase în campaniile precedente, cercetările arheologice de la Râmeţ şi Oarda continuă şi în 2024 Două şantiere arheologice unde au fost făcute unele dintre cele mai importante descoperiri din ultimii ani din Alba, de la Râmeţ – în zona denumită de localnici „Gugu”, şi la Oarda – zona „Bulza”, vor continua şi în […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea