Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Fără incidente la alegerile parlamentare, în prima parte a zilei. Precizări ale reprezentanților IPJ Alba

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 6 decembrie 2020, Inspectoratul de Poliție Județean Alba a transmis o declarație de presă, privind situația forțelor de ordine și a incidentelor privind desfășurarea alegerilor parlamentare.

Până la această oră nu am înregistrat sesizări referitoare la posibile fapte care au legătură cu procesul electoral și nici fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

În teren sunt 180 de polițiști și 59 de polițiști locali care asigură măsuri de ordine și acționează pentru prevenirea faptelor antisociale. Totodată, 75 de polițiști sunt constituiți în echipe operative care sunt pregătite să intervină, la eventualele sesizări.

YouTube video

La toate cele 439 de secții de votare din județ, misiunea de protecție a forțelor MAI se desfășoară fără probleme.

Reamintim faptul că sfătuirea alegătorilor la sediul secţiilor de votare să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral se sancționează cu amendă cuprinsă între 4.500 și 10.000 de lei. Cu aceeași amendă se sancționează continuarea propagandei electorale.

Comercializarea și consumul de băuturi alcoolice în zona de protecție a secției de votare, respectiv în limita celor 50 de metri este interzisă.

De asemenea, utilizarea în cabina de vot a aparatelor de fotografiere, înregistrare sau preluare de imagini este interzisă.

Oferirea sau darea de bani, de bunuri ori de alte foloase în scopul determinării alegătorului să voteze sau să nu voteze un anumit competitor electoral se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi.

Precizez că și tentativa la infracţiunile electorale se pedepseşte.

Asigurăm de faptul că, orice incident electoral va fi soluționat cu celeritate și echidistanță.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD

Ziarul Unirea

Publicat

în

Accident GRAV, între 4 mașini, pe autostrada A1 sensul Sebeș-Vâlcea: O persoană încarcerată și trafic BLOCAT total. A fost solicitat și elicopterul SMURD Un accident rutier grav a avut loc joi, în jurul orei 13.00, pe autostrada A1, la km 230, zona Veștem, pe sensul Sebeș – Valcea, cu 4 autovehicule implicate. Traficul este blocat […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea