Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Elevii unui liceu din Alba, în PRACTICĂ la cel mai mare și mai modern liceu agricol din Danemarca

Ziarul Unirea

Publicat

în

Elevii unui liceu din Alba, în PRACTICĂ la cel mai mare și mai modern liceu agricol din Danemarca

Elevii Liceului Tehnologic Agricol “Alexandru Borza” Ciumbrud din județul Alba, alături de elevii Liceului „Demostene Botez” din Trușești județul Botoșani au parte de o experiență inedită în această perioadă în cadrul unor stagii de practică desfășurate la cel mai mare și mai modern liceu agricol din Danemarca, „Green Academy Aarhus”, în contextul unui proiect ERASMUS desfășurat între România și Danamerca :”Formare inițială în context european pentru viitorii fermieri români”

Ferma didactică a Green Academy, în care elevii desfășoară activitățile de instruire practică, se întinde pe o suprafață de 55 de hectare, având atât producție animală (30 de vaci, 50 de porci, cai, capre, găini etc.), cât și producție vegetală (orz, grâu, porumb, trifoi, legume și flori).

”Urmărim să creăm o lume mai bună prin puterea profesiilor”

La rândul lor, și profesorii vor avea ocazia să înțeleagă cum funcționează, cum este organizată și condusă o fermă didactică auto-sustenabilă, aliniată atât din punct de vedere managerial, cât și din punct de vedere tehnologic la standardele din piață, o fermă care concurează pe piață cu oricare altă fermă daneză.

De asemenea, aceștia vor învăța despre cum funcționează sistemul danez de formare profesională, cum este organizată și condusă o școală din învățământul profesional și tehnic, cum își atrage elevii și cum se desfășoară activitățile de formare profesională. Aceste stagii se vor desfășura între 18 și 22 octombrie.

”Urmărim să creăm o lume mai bună prin puterea profesiilor, dezvoltând și promovând excelența în profesii și formarea profesională la standarde internaționale. Fundația WorldSkills România invită și alți factori interesați: profesioniști, companii, patronate și sindicate să se alăture parteneriatelor construite deja cu Ministerul Educației și alte instituții educaționale, în clădirea unui ecosistem național de formare profesională orientat către viitor,a transmis Victor Dumitrache, Director de Programe, WorldSkills România.

Proiectul, intitulat Formare inițială în context european pentru viitorii fermieri români, este inițiativa Fundației WorldSkills România și este realizat în parteneriat cu Green Academy Aarhus, din Danemarca, și cu 5 licee agricole din România: Liceul Tehnologic Agricol „M. Kogălniceanu” din Miroslava, Iași, Liceul Tehnologic Agricol „A. Borza” din Ciumbrud, Alba, Liceul Tehnologic „Cezar Nicolau” din Brănești, Ilfov, Colegiul Agricol „Traian Săvulescu” din Târgu Mureș și Liceul „Demostene Botez” din Trușești, Botoșani.

Proiectul beneficiază de un sprijin financiar de 305.986 EUR prin Programul Erasmus+, acțiunea cheie 1, pentru proiecte de mobilitate în domeniul VET (n.r învățământ profesional și tehnic).

Înființată în 2016, Fundația WorldSkills România contribuie activ la formarea viitoarei generații de profesioniști și de meseriași, în parteneriat cu Ministerul Educației și cu sprijinul comunității de afaceri.

YouTube video


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea