Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO| Drama femeii care și-a pierdut copilul la două zile de la naștere. Disperată, familia se gândește să dea în judecată spitalul și medicul

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Drama femeii care și-a pierdut copilul la două zile de la naștere. Disperată, familia se gândește să dea în judecată spitalul și medicul

O femeie, în vârstă de 42 de ani, din Mogoș, era la prima sarcină și a fost adusă la Spitalul Județean de Urgențe Alba joi noaptea. Sarcina a decurs normal, fără nicio complicație, însă a fost ținută în spital, în travaliu până dimineața. Familia susține că medicul a refuzat să facă operația de cezariană.

„Joi noaptea, cumnata mea, fiind însărcinată, i s-a rupt apa, a sunat la salvare și a dus-o cu salvarea la Spitalul Județean din Alba Iulia. A ajuns pe la 01:00, între 01:00-02:00, la Spitalul Județean, și nu i-au făcut nimic până la ora 14:00, după-masa.

Citește și: UPDATE| TRAGEDIE în Alba: Un nou născut a DECEDAT la 2 zile după naștere

”Domnul Țibea nu a vrut să o opereze, până când un coleg de-al dânsului a venit și a spus „Domnule doctor, femeia aceasta va muri și ea, o scăpăm și pe ea” și atunci, cu scandal, au dus-o și i-au făcut cezariană din care a rezultat copilul… era aproape mort. L-au luat, l-au resuscitat și l-au trimis la Oradea cu elicopterul, unde ieri, pe la amiază a și murit.

Consider că acesta este un malpraxis pentru că nu poate să se aștepte la o femeie care e trecută de vârsta tinereții să aștepte să nască natural, în primul rând, și în al doilea rând, ca oameni fiind, trebuia să se intervină prompt, când a ajuns cu ea, nu la prima oră, dar dimineața la prima ora, putea să se opereze, putea să scape acest copil”, a declarat cumnatul femeii însărcinate.

YouTube video

„Este primul copil al lor, nu au mai avut copii până acum, și au rămas niște oameni necăjiți, toată familia e necăjită pentru ei, prin ce trec ei, prin drama prin care trec acum și nu putem să-l iertăm, vom înainta în instanță această faptă săvârșită de domnul Țibea care va răspunde consecințelor, vedem ce se poate aranja.

Nu știu, a așteptat ceva cadouri, cum noi nu am putut ajunge la dânsul, sau ce a așteptat pentru a interveni chirurgical pentru a naște această femeie. Nu știu ce s-a întâmplat acolo dar ceva care ne-a dărâmat pe toată familia”, a mai adăugat acesta.

Întrebat în ce stare de află cumnata sa, acesta a răspuns că: „se simte ca după o cezariană, slăbită, necăjită pierzând acest copil care era primul și poate si ultimul, deci suntem distruși, nu am cuvinte să spun… Pot doar să spun către domnul Țibea să se lase de profesia aceasta de medic, nu poate să facă așa ceva, să aleagă persoanele la care le face cezariană când vrea el sau cand nu vrea”.

„În noaptea de 13 spre 14 august, la ora 0.00 i s-au rupt membranele. Am ajuns la spital în jurul orei 01.30-02.00, iar cezariana i-a fost făcută la ora 14.00. Când a ajuns la spital se simțea foarte bine. La ora 09.00 mi-a spus că s-a apucat de plâns și a cerut să-i facă cezariană, însă i s-a spus ca nu e nevoie. Abia la ora 14.00 i s-a făcut cezariana când copilul s-a născut aproape mort, cu nota 1. Medicul care a văzut-o de la început până la ora 14.00 nu a vrut să-i facă cezariană, pe motivul că poate naște normal. A fost o ceartă, din spusele mamei, între medici, doctorul care i-a făcut cezariana spunând că nu vrea să moară și mama, e destul că moare copilul. Mama se simte bine fizic, psihic nu aș putea spune, însă și-a dorit foarte mult acest copil”, a declarat cumnata mamei copilului decedat.

YouTube video

„Soția mea a fost însărcinată în luna a 9-a și a venit la Spitalul Județean ca să nască și până i-au făcut cezariană a fost târziu pentru bebeluș. Medicii au spus numai la familie, seara în curte nu m-au lăsat din cauza Covidului, am luat legătura prin telefon cu medicul. Eu știu, poate că am sa-l dau în judecată”, a declarat soțul femeii însărcinate.

YouTube video

”Doamna s-a internat vineri dimineața, prezentându-se către serviciul de Urgență cu membrane rupte precoce. Operația de cezariană s-a efectuat vineri în jurul orei 12. Pacienta în vârstă de 42 de ani, la internare fără semne patologice, atât fetale, cât și materne. (..) Fără dureri, pentru că doamna nu era încă în travaliu. Intervenția s-a făcut la doamna în regim de urgență, înainte de a avea testul Covid. S-a folosit circuitul pentru cazurile suspecte Covid din spital”, a declarat Cristian Țibea, șeful secției de Ginecologie de la Spitalul Alba Iuli pentru Antena 3.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

VIDEO Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Georgiana Pavelescu, o tânără din Alba, ambasadoare a cântecului popular de pe Valea Sebeșului, la „Primăvara românească la Bruxelles” Georgiana Pavelescu, o tânără originară de pe Valea Sebeșului, județul Alba, a fost weekend-ul trecut ambasadoarea Cântecului Popular Românesc în cadrul evenimentului „Primăvara românească la Bruxelles”, eveniment prin care Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, continuă an de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea