Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO Metoda INEDITĂ de deszăpezit drumul într-un sat din judetul Alba: Plug de lemn tras de un tractor

Ziarul Unirea

Publicat

în

Sătenii dint Poiana Vadului, nu au mai aşteptat intervenţia autorităţilor şi şi-au deszăpezit singuri drumul.

Căderile masive de zăpadă din ultima perioadă au provocat și aici blocaje pe drumurile comunale şi săteşti. Dacă drumurile naţionale şi cele judeţene au fost deszăpezite şi s-a putut circula în condiţii bune, nu acelaşi lucru se poate spune despre drumurile secundare.

Sate întregi au rămas blocate din punct de vedere a accesului auto pentru că autorităţile locale nu au fost capabile sau nu au avut la dispoziţie utilaje care să îndepărteze zăpada.

Locuitori din câteva sate au rămas izolaţi de centrul comunei. Indiferenţa autorităţilor locale i-a determinat pe câţiva săteni să folosească o metodă mai puţin întâlnită de deszăpezire.

Au confecţionat un plug de lemn pe care s-au urcat mai multe persoane şi care a fost tras de un tractor pe drum şi astfel a putut fi deschisă circulaţia, iar copiii au reuşit să ajungă la şcoală

 ”Am închiriat un buldozer și deszăpezesc. Cu utilajul primăriei nu am voie să fac mai mult de 20 de ore, până se face recepția. Este achiziționat pe AFIR, și până nu vine în inspecție nu am voie să am mai mult de 20 de ore de lucru cu el. Nu avem nici om pentru el. Numai ieri (n.r. joi, 17 ianuarie) s-a finalizat concursul și până la 1 februarie nu putem angaja. Trebuie să facem ședință de consiliu local, să aprobăm organigrama, salariul.

Au fost probleme, pentru că drumurile au fost deszăpezite, deschise cu maluri de zăpadă. Vântul, viscolul a spulberat zăpada în ultimele zile, și a adus-o la loc. Sunt 11 sate. Fiecare sat are 2-3 drumuri. Gândiți-vă în câte zile ajunge buldozerul, dacă la un singur sat a lucrat trei zile.

La noi sunt obișnuiți locuitorii cu așa ceva. Puțini sunt cei care sună la 112. Ei știu care este situația, și au răbdare. Școala nu este închisă, a funcționat. Copiii mici din satele Stănești, Lupăiești au mers la școală, dar cei din clasele mari au zis că nu pot merge. Buldozerul nu pleacă de aici până nu termină tot”, a declarat Benjamin Toader, primarul comunei.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea