Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

VIDEO| Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, asfaltatorii români au turnat asfalt zi și noapte, dar primesc banii cu… pipeta!

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Pe autostrada A10 Sebeș-Turda, lotul 1, asfaltatorii români au turnat asfalt zi și noapte, dar primesc banii cu… pipeta!

După ce s-au mobilizat exemplar și au lucrat zi și noapte, asfaltatorii români ai lotului 1 al Autostrăzii Sebeș – Turda susțin că nu și-au încasat nici până acum banii promiși de însuși ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și de către Mariana Ioniță, directoarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere – CNAIR. În perioada premergătoare alegerilor parlamentare, cei doi reprezentanți ai administrației centrale le-au cerut constructorilor să lucreze într-un ritm susținut pentru finalizarea tronsonului de autostradă ce urma să fie inaugurat pe 3 decembrie, promițându-le că își vor încasa banii pentru execuția lucrărilor pe cei circa 15 km.

Citește și: VIDEO| Asfaltări pe timp de NOAPTE pe autostrada A10 Sebeș-Turda, la nodul rutier Sebeș, pe breteaua 1

În ciuda eforturilor deosebite făcute pentru a termina lucrarea, muncind inclusiv sâmbăta și duminica și chiar la lumina proiectoarelor, iar după inaugurare ministerul și CNAIR s-au putut lăuda cu investiția, asfaltatorii români au primit doar o mică parte din suma totală. Reprezentanții firmelor românești susțin că, din informațiile pe care le dețin, compania italiană contractantă a lucrărilor și-ar fi încasat banii dar ar fi virat în conturile asfaltatorilor români doar un mic procent din valoarea totală.

Vasile Goția, administratorul firmei Elis Pavaje, care ar avea de încasat circa 2,5 milioane de lei, a declarat pentru ziarul „Unirea” că a emis o somație pentru neplata contravalorii lucrărilor executate, după ce plata facturilor emise a întârziat mai bine de o lună. El a spus că nu știe dacă celelalte societăți și-au încasat contravaloarea lucrărilor prestate, dar crede că niciuna dintre firmele românești care au lucrat la asfaltarea autostrăzii nu este cu plata la zi. Conform surselor noastre, Elis Pavaje și-ar fi retras și utilajele care lucrau la sensul giratoriu de la nodul rutier Alba Iulia Nord, mai precis la sensul giratoriu dinspre Sântimbru. Astăzi, așa cum se poate observa în zona era un finisor de la Florea Grup, deși la sensurile giratorii a lucrat până acum doar Elis Pavaje.

Nodul rutier Alba Iulia Nord:

YouTube video

Potrivit acelorași surse, nici compania Europexpres nu a primit decât circa 7% din cei aproximativ 3,5 milioane de lei pe care-i avea de încasat, fiind pe punctul de a emite la rândul ei o somație la începutul anului viitor, dacă nu va primi până atunci sumele restante.

În perioada în care sumele restante nu au fost virate, asfaltatorii români au trebuit să se descurce singuri pentru a-și plăti oamenii, transportatorii și furnizorii de materiale, iar sumele achitate nu sunt deloc de neglijat!

Așadar, mai poți avea încredere în promisiunile autorităților române?


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni”

Unirea Ziarul

Publicat

în

Corneliu Mureșan:  „Cu bună credință, candidez la Consiliul Județean pentru că vreau mai mult pentru Alba și mai bine pentru oameni” „Este nevoie de un schimb de generații în administrația județeană. Generația mea are obligația de a îngriji ce au construit părinții și bunicii noștri și de a dezvolta județul pentru generațiile viitoare. E o […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea