Rămâi conectat

Ştirea zilei

VIDEO. Consilierul județean Corneliu Mureșan, despre concursul de manager la Spitalul din Alba Iulia: Există voci care spun că este oarecum dedicat Nicoletei Coșarcă

Publicat

în

Consilierul județean Corneliu Mureșan a spus, vineri, în cadrul ultimei ședințe ordinare a CJ Alba din 2016, că există voci care susțin că concursul pentru postul de manager la Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia este dedicat actualului manager, economist Nicoleta Coșarcă, iar acolo există probleme, precizând că atunci când vine vorba de acea instituție, în rândul cunoștințelor lui, cea mai întâlnită expresie este ”Doamne ferește”.

corneliu-muresan”Adesea, când vine vorba de Spitalul Județean de Urgență din Alba Iulia, cea mai întâlnită expresie, cel puțin în rândul cunoștințelor mele, este Doamne ferește. Există probleme acolo și trebuie să fim foarte atenți. Totodată, după lansarea concursului, există voci care spun că este oarecum dedicat actualului manager și pentru o transparență cât mai bună și să câștige o persoană care merită m-am uitat puțin peste legislație”, a spus Corneliu Mureșan.

În condițiile de organizare a concursului este prevăzut ca participantul să fie absolvent a unor cursuri de perfecționare management sau management sanitar sau să fie absolvent al unui masterat sau doctorat în management sanitar economic sau administrativ, a spus Corneliu Mureșan, iar apoi a explicat că, citind Ordinul Ministerului Sănătății (1113/2010, articolul 2), care reglementează concursurile de management, a observat că și persoanele care fac dovada, pe baza adeverinței eliberate de Şcoala Naţională de Sănătate Publică, Management şi Perfecţionare în Domeniul Sanitar Bucureşti (SNSPMPDSB) pot participa.  

Electrica Furnizare Discount

Mureșan a subliniat, apoi, că în condițiile de concurs nu este prevăzut lucrul acesta și ar dori să fie modificat conform legii, așa cum și Nicoleta Coșarcă a beneficiat de această prevedere legală, în urmă cu câțiva ani, când a susținut concursul.

Președintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a replicat că instituția pe care o conduce nu a organizat niciodată concursuri cu dedicație și sunt interesați să aibă, la spital, cel mai bun management și condiții cu deschidere maximă spre înscriere.

Apoi a dat cuvântul unui angajat din cadrul CJ Alba, Horațiu Suciu, de la departamentul resurse umane, care a declarat că legea sănătății s-a modificat.

”Legea sănătății s-a modificat. Cele două condiții sunt obligatorii, până acum, la ultima modificare, exista varianta: candidații să fie doar înscriși, ordinul la care faceți dvs. referire este înainte de ultima modificare a legii. Ordinul respectiv (n.a. la care făcea referire Corneliu Mureșan) nu se aplică pentru noi. Ordinul respectiv se aplică pentru rețeaua sanitară a Ministerului. Noi avem procedură proprie”, a spus Horațiu Suciu, angajat al CJ Alba.

Ion Dumitrel a venit, apoi, cu rugămintea ca Corneliu Mureșan și Horațiu Suciu să discute despre acest subiect, cu legislația actuală în mână și fără discuție trebuie să fie condițiile cu deschiderea maximă.

La finalul ședinței, Corneliu Mureșan a declarat pentru ziarulunirea.ro că vrea ca Spitalul Județean din Alba Iulia să aibă cel mai bun manager, iar la selecție să participe cât mai multe persoane. El a precizat că nu ar vrea ca aceste condiții să îngrădească o eventuală candidatură a medicilor sau a altor profesioniști din domeniu.

”Spitalul are anumite puncte vulnerabile de atâția ani care, cu actualul management, nu s-au îndreptat. Exemplu, triajul de la urgențe. Aceste probleme mi-au fost aduse la cunoștință de pacienți și aparținători”, a mai spus Mureșan.

Nicoleta Cosarca01Postul de manager al Spitalului Județean de Urgență din Alba Iulia, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Alba, va fi scos la concurs, iar testul grilă se va organiza în 20 ianuarie 2017.

Susținerea proiectului de management se va organiza în maximum cinci zile lucrătoare de la proba scrisă, iar după alte cinci zile va avea loc interviul, potrivit informațiilor publicate pe site-ul spitalului din Alba Iulia.

Nicoleta Coșarcă se află în prezent la al doilea mandat, după ce în 2011 a câștigat prima dată concursul pentru acest post. În februarie 2014 a fost reconfirmată în funcție după prezentarea unui plan de management. Mandatul ei expiră în februarie 2017.

Potrivit declarației de avere publicată pe site-ul spitalului, Nicoleta Coșarcă a câștigat, în 2015, din funcția de manager, 85.917 de lei (7.159 de lei lunar).

Criteriile de selecție, condițiile de participare, dosarul de concurs, tema cadru, bibliografia și alte informații relevante au fost postate pe site-ul spitalului. Click AICI pentru a le citi.

Relații suplimentare se pot obține la telefon 0731.560.763.

Publicitate

Ştirea zilei

PROGRAMUL ZILEI de 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia: PARADĂ militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI

Publicat

în

PROGRAMUL ZILEI de 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia: PARADĂ militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI

Ca în fiecare an, pe data de 1 decembrie, Alba Iulia, se îmbracă în haine de sărbătoare, o sărbătoare a românilor de pretutindeni. Mecca românească îi așteaptă cu brațele deschise pe toți cei care simt și iubesc românește, pe toți copiii acestui pământ încercat de greutăți de-a lungul istoriei.

Citește și: PROGRAM FINAL pentru 1 DECEMBRIE 2021, la Alba Iulia, de ZIUA NAȚIONALĂ a ROMÂNIEI: paradă militară, concerte de muzică populară și spectacol de drone

Programul de Ziua Națională a României – 1 Decembrie 2021, la Alba Iulia, cuprinde o ceremonie militară dedicată Zilei Naționale a României, concerte de muzică populară, în cadrul spectacolului „Tezaur Folcloric”, vernisaje transmise, de asemenea live și în locul tradiționalelor focuri de artificii, un spectacol de drone.

PROGRAMUL OFICIAL AL ZILEI NAȚIONALE A ROMÂNIEI 2021

08.00-10.00 – Marșul Unirii
itinerant Autogara Alba Iulia – Esplanada Catedralei Încoronării, tinerii basarabeni

Electrica Furnizare Discount

11.00 Primirea Soliilor din Cetățile de Scaun. Proclamația Unirii
Citirea “Rezoluțiunii Adunării Naționale de la Alba Iulia”, discursuri
Reconstituire istorică
Sala Unirii

12.00 Te Deum
Catedrala Încoronării

12.00 Sala 67 – „Micii muşchetari”, regia artistică: Teodora Popa
Spectacol de teatru 3+
Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

13:00 Declarația de la Alba Iulia
Citirea Rezoluției Adunării Naționale de la Alba Iulia – Biserica Română unită cu Roma, Greco-Catolică și lansare de baloane tricolore
Monumentul Unirii

15.00 Primirea persoanei oficiale
Ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori
Monumentul Unirii
Ceremonie militară – defilare
Bulevardul 1 Decembrie

16.00 Povestea Armatei Române 1918-1922
Intrarea Armatei române în Alba Iulia; Paradă de front; Citirea Proclamaţiei Încoronării – Animaţie culturală, cu participarea Fanfarei Județului Alba
Centrul de Cultură Augustin Bena – Poarta I – Poarta a III-a – Sala Unirii

17.00 Vernisaj – Expoziție anuală UAP Alba Iulia
Galeriile municipale de artă

18.00 „Gala Tezaure Umane Vii”
Sala Unirii
Transmisiune live: ecranele din Cetatea Alba Carolina și pe paginile de socializare ale instituțiilor organizatoare

19:00 Concert extraordinar de folclor ,,ALBA UNEȘTE ROMÂNIA” și lansarea ORCHESTREI ROMÂNE DE FOLCLOR, prima orchestră de uniune națională

Difuzare în premieră: ecranele din Cetatea Alba Carolina și pe paginile de socializare ale instituțiilor organizatoare, TVR 3, Tradițional TV, Orizont Tv și cu distribuire pe plan internațional către toate Misiunile Diplomatice ale României și Institutele Culturale românești din străinătate.

20.00 La mulți ani, ROMÂNIA!
Spectacol de drone
Parcul Unirii

Citește și: PROGRAM PARADA MILITARĂ de 1 DECEMBRIE, la Alba Iulia, ZIUA NAȚIONALĂ 2021: 550 de militari vor defila în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918

Ecrane:
1.Strada Muzeului
2.Piața Cetății
3.Parcul Unirii (între catarg și monument, cu spatele la bulevard)
4.Catedrala Reîntregirii, spre poarta a IV-a
5.CCAB

Programul paradei militare de 1 decembrie 2021 de la Alba Iulia

– începând cu ora 15.00, se va desfășura o ceremonie militară de depunere de coroane și jerbe de flori la Monumentul Unirii (detaşamentul de onoare va fi constituit din militari ai Batalionului 136 Geniu „Apulum”);– în continuare va avea loc parada militară cu trupe și tehnică de luptă în zona Bulevardului 1 Decembrie 1918, cu participarea a 9 detașamente de defilare pe jos (aproximativ 550 de militari aparținând Diviziei 4 Infanterie „Gemina”, Forțelor pentru Operații Speciale, Batalionului 136 Geniu „Apulum”/ Brigada 10 „Dunărea de Jos”, Batalionului 26 Cercetare Supraveghere „Avram Iancu”/ Brigada 18 Cercetare Supraveghere „Decebal”, Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș și Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Unirea” al județului Alba), 9 detașamente de defilare cu mijloace terestre (vehicule de luptă HUMVEE ale forțelor pentru operații speciale, complexe de artilerie antiaeriană și terestră GEPARD și HIMARS, transportoare PIRANHA III și PIRANHA V, autospeciale de intervenție ale celorlalte structuri din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională) și aeronave militare ale Bazei 71 Aeriană „General Emanoil Ionescu” (elicoptere IAR 330 SOCAT și avioane MiG 21 LanceR).

Citește mai mult

Ştirea zilei

Scrisoare lui Adrian Păunescu către fiica sa: „Fetița tatii, nu puteam să mor fără să mergem, amândoi, la Alba”

Publicat

în

Scrisoarea lui Adrian Păunescu către fiica sa: „Fetița tatii, nu puteam să mor fără să mergem, amândoi, la Alba”

În 4 noiembrie 2010, Ana-Maria Păunescu, îi adresează o scrisoare tatălui său Adrian Păunescu, ce avea să treacă în lumea celor drepți în ziua următoare:

„Nici nu-mi dau seama, tată, cum să mă adresez. Am multe să-ţi spun şi multe să te rog. Sunt clipe grele, ştiu, am crescut suficient de mult cât să pot înţelege suferinţa. De mai bine de o săptămână, de când problemele ultimelor perioade s-au acutizat şi s-au oficializat, mi-e foarte teamă de liniştea din jur. Tu nu m-ai crescut în linişte! Încă de mică, am trăit în agitaţia continuă a vieţii tale active.

Citește și: La mulți ani, România! MESAJE de 1 DECEMBRIE, ZIUA NAȚIONALĂ. FELICITARI și URARI pentru toți care trăiesc și simt românește!

Înainte să merg la şcoală, am mers cu tine în turnee, am contabilizat cu ochii mei timizi toate aplauzele mulţimilor, mi s-au întipărit în minte chipuri şi destine, te-am privit din umbra vârstei, te-am admirat, te-am imitat şi m-am legat ireversibil de felul tău de a fi. E prea linişte, tată, în casă. Nu-mi place să termin „Flacăra” devreme, să plece la tipar seara, şi nu noaptea, cum obişnuieşte să se întâmple când ai suficientă energie pentru a o corecta amănunţit. Nu-mi place să latre câinii şi să-i aud doar eu. Sună telefoanele, toţi întreabă de tine. Oamenii te iubesc, chiar dacă uită să ţi-o spună în fiecare zi, chiar dacă vieţile lor chinuite nu le permit să se exteriorizeze, de fiecare dată când îşi amintesc de tine. Oamenii cred în tine, în puterea ta de a le schimba viitorul în bine. Sunt nefericiţi, dar suferinţa ta îi macină şi îi înnobilează.

Electrica Furnizare Discount

Mă caută sudul, mă caută Oltenia, să afle ce mai faci. Ai tăi, de la Bârca, sunt îngrijoraţi şi primesc veşti confuze de la posturile de televiziune care vorbesc despre tine. Din Ardeal mă sună cei mai buni prieteni. Basarabia aşteaptă veşti. Moldova de dincoace de Prut caută răspunsuri. Chiar dacă mi-e greu să le explic tuturor că treci prin clipe grele, nu pot să le ignor tristeţea. Nu-i mint, nici nu le dau detalii. De fapt, detalii nici nu prea ştiu. În ochii mei nu mai e loc de diagnostic. Le spun că te vei face bine. Le spun că lupţi. Le spun că avem treabă. Şi ei mă cred. Au nevoie să mă creadă. Se liniştesc şi mă roagă să-ţi transmit că se gândesc la tine. Şi vocea alarmată li se stinge într-un mesaj înlăcrimat.

Citește și: Cum au facut românii Marea Unire de la 1918 de la Alba Iulia în plină pandemie de gripă spaniolă

Te rog, tată, găseşte optimismul de care e nevoie pentru luptă. Mai sunt atâtea de făcut! Vine iarna, vine frigul şi trebuie să te găsească bine. Vin sărbătorile, vine ziua mea, voi face 20 de ani şi vreau să fii puternic. La vară avem de mers la Bârca, să mâncăm lubeniţă şi ciorbă de ştevie şi să stăm pe terasa de acasă, să lucească în ochii noştri grădina şi să miroasă a ploaie. Or să apară merele acrişoare pe Dealu Negru, ţăranii cu legume de lângă Bucureşti îşi vor scoate la porţi recolta. Trebuie să mă duci la Râmeţi, unde nu-mi amintesc dacă am fost vreodată, să ne uităm în Cartea de Onoare, în care ai scris de atâtea ori petice de istorie. Eu am de mers la bursă, în Portugalia, şi nu pot pleca liniştită dacă nu eşti refăcut. Mai e şi drumul la Vatra Dornei, pe care-l plănuim de atâta vreme şi pe care mi-ai promis că-l vom face în tihnă, cu opriri multe şi vesele, ca atunci, când eram mică şi credeam că toate-s pentru totdeauna. Am vorbit de curând de ţara Haţegului. Vreau să merg cu tine în Apuseni. Vreau să mă înveţi din nou să umblu prin ţara noastră. Nici la Putna n-am mai fost de mult.

Nu am făcut destule împreună. Aşa că, haide, tată, ridică-ţi ochii trişti şi ia-o de la capăt. Te rog să crezi în tine şi în toţi cei care îţi vor binele. Te rog să ai răbdare cu noi şi cu suferinţele fizice. Te rog să vrei să fii din nou puternic. Am nevoie de tine. Nu mai vreau să fie linişte în casă. Vreau să iubesc din nou timpul. Vreau să mă simt în siguranţă. E noiembrie. Nu-mi place toamna, când ţie nu ţi-e bine.”

CITEȘTE ȘI: Marea Unire de la 1918, pagina sublimă a istoriei românești. CRONOLOGIE

Cum parcă-ar fi știut, colosul Păunescu, a anticipat în stilul caracteristic și i-a dedicat fiicei o capodoperă în versuri, înainte ca timpul său pe acest pământ să apună și cu mult înainte ca destinu-i să se încheie:

„Fetița tatii, nu puteam să mor
fără să mergem, amândoi, la Alba,
să-ți spun ce-nseamnă DOR și TRICOLOR
și tu să-ți porți, prin scrum de clopot, talpa.

Ți se cuvine dreptul absolut
de-a ști ce ești și cine te precede,
să simți că nu zadarnic te-ai născut
și viața nu-i doar ură și monede.

Tu trebuie să-nveți, copilul meu,
că Alba Iulia în veci rămâne
orașul hărăzit de Dumnezeu
pentru Unirea Țărilor Române.

Tu, care nu știi bine ce-i un an,
m-ai întrebat, și îți ardea obrazul,
de nu cumva am fost contemporan,
în tinerețe, cu Mihai Viteazul.

Va trebui să afli, chiar acum,
că Alba Iulia ne este rostul
care ne cheamă de pe orice drum,
contemporani cu tot trecutul nostru.

Că doar așa putem înfăptui
din nou, aici, Unirea noastră Mare,
contemporani cu cei ce-n sfântă zi
au scos din moarte vechile hotare.

Oricâte continente pe șosea
ne vor bloca, în ele, spre-a ne pierde,
tu trebuie să știi, fetița mea,
că mai există Țara Foaie Verde.

ȘI mai există Neamul Făt Frumos
și Zmeul n-are cum să-i taie capul,
iar noi, spre ALBA IULIA, pe jos
plecăm, să ne învingem handicapul.

Copilul meu, tu trebuia să știi
că tatăl tău a fost acela care,
în vremuri de uitări și vitregii,
scria „TRĂIASCĂ ROMÂNIA MARE!”

Și, în realitate, pe pământ,
printre erori, regrete și dezastre,
eu, totuși, n-am avut nimic mai sfânt
ca Sărbătoarea Regăsirii Noastre.

Ana-Maria, uită-te in jur,
bat clopotele, ca la ÎNVIERE,
tu porți în tine sufletul meu pur
căruia-i las poruncă să mai spere.

Cândva, când nu veniseși printre noi
și voie nu aveam să merg la ALBA,
am zis că vreau sa fiu în drum noroi
și să m-aducă, toți, aici, cu talpa.

Declar, cinstit, în fața tuturor,
când nicio slăbiciune nu mă-mbie,
că-i prea târziu acum să vreau să mor,
mai am de achitat o datorie.

Și nu știu în ce zi și în ce an
voi accepta, cu inimă ușoară,
să plec, spre-a deveni contemporan
cu marii morți care-au făcut o țară.

Aici s-a petrecut suprema zi
pe care a trăit-o România,
bat clopote, de parcă ar trăsni,
Unirea Mare, care-a fost, VA FI,
Închină-i-te ei, Ana Maria.”

Citește mai mult

Ştirea zilei

Avertizare meteo: COD GALBEN de VÂNT puternic şi ninsoare viscolită, în județul Alba și alte zone din țară, până miercuri la 16:00

Publicat

în

Avertizare meteo: COD GALBEN de VÂNT puternic şi ninsoare viscolită, în județul Alba și alte zone din țară, până miercuri la 16:00

ANM a emis o avertizare meteo de tip Cod Galben de vânt puternic şi ninsoare viscolită, pentru județul Alba și si alte județe, valabilă până miercuri la ora 16:00.

În intervalul 30 noiembrie, ora 20 – 01 decembrie, ora 16, în zona montană și submontană va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări cu viteze cuprinse în general între 55 și 65 km/h. La altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 85…95 km/h, viscolind ninsoarea.

Până în dimineața zilei de 01 decembrie, astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile nord-vestice.

Electrica Furnizare Discount

 

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare