Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

VIDEO/ Clement Negruț: ”Este mai mult decât evident că s-au produs fraude electorale”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Președintele PMP Alba, Clement Negruț, consideră că lipsa delegaților în secțiile de vot ale competitorilor electorali care nu au avut constituit grup parlamentar a influențat în mod negativ rezultatul alegerilor locale, că nu este corect ca un partid politic care depune liste de candidați pentru o unitate administrativ-teritorială, conform legii, să nu aibă reprezentanți în biroul secției de votare și crede că, din această cauză, ”este mai mult decât evident că s-au produs fraude electorale la alegerile din 5 iunie.

clement negrutEl a exemplificat cu situația de la Poiana Vadului unde PMP a avut voturi atât pentru consilierii locali, cât și pentru candidatul la primărie, însă nu a înregistrat niciun vot pentru consilierii județeni – ”Să nu-mi spună nimeni că lucrul acesta nu este cusut cu ață albă. Câtă vreme n-am avut reprezentanți în secțiile de vot, categoric ceilalți competitori – ALDE, PSD, PNL, UNPR – și-au împărțit frumos voturile de la consiliul județean”, a spus Negruț:

Președintele PMP Alba a anunțat că va depune în Parlament o inițiativă legislativă prin care se va modifica Legea 115/2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei locale în sensul în care fiecare competitor electoral sau candidat independent să fie reprezentat de un delegat în secția de votare, care să fie plătit de către competitorii electorali sau candidații independenți, iar sumele folosite să fie considerate cheltuieli electorale și vor fi recuperate de cei care vor obține 3% din voturi, conform legii.

”Avem în momentul de faţă o lege părtinitoare făcută dc către PSD și PNL pentru a fi favorizate în alegeri, iar acest lucru este total nedemocratic. Partidul Mişcarea Populară va face toate demersurile necesare şi va susţine în mod constant revenirea la alegerile din două tururi, adică revenirea la normalitate şi eliminarea oricăror elemente discriminatorii din lege”, a mai declarat Negruț.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea