Rămâi conectat

Video

VIDEO: “Capriciile Fortunei”, scurt-metraj cu trei dintre legionarii Gărzii Apulum

Ziarul Unirea

Publicat

în

După reprezentațiile live susținute în Cetatea Alba Carolina, cărora li s-au dus vestea în țară și adună săptămânal sute de spectatori, legionarii Gărzii Apulum au devenit acum și actori în scurt-metrajul “Capriciile Fortunei”, realizat de Asociaţia Nova Polaris din Sibiu, cu sprijinul Asociaţiei Culturale pentru Istorie Vie din Alba Iulia.

capriciile fortuneiFilmul a fost lansat azi, iar potrivit cinema-documentar.ro actorii sunt: Longinus – NICU ARDELEANU; Mela – CIPRIAN DOBRA și Severus – MARIUS ARDELEANU.

Sinopsis: În drumul său spre Apulum, un soldat roman din legiunile cantonate în Dacia, îşi dispută viaţa după mofturile schimbătoarei zeiţe a norocului, Fortuna.

“Capriciile Fortunei” este ultimul film realizat de Asociaţia Nova Polaris, Sibiu. Un scurt-metraj istoric, de ficţiune, cu acţiunea plasată în antichitatea romană de pe cuprinsul fostei provincii Dacia.

”Am încercat prin acest film-pilot, la o scară mai mică, să demonstrăm că filmul istoric românesc ne este posibil. Pe viitor, cu un suport financiar adecvat, cu sprijinul trupelor de reenactori din România şi al autorităţilor administrative locale sau muzeale, sperăm să putem realiza şi un film de lungmetraj istoric, cu mijloace şi inspiraţie modernă, pe care publicul îndrăgostit de faimoasele conflicte “daco-romane” să îl îndrăgească. Depinde de noi, cei implicaţi în mediul cinematografic sau istoric şi de deschiderea afişată de cei cu posibilităţi, ca acest film să existe în următorii ani şi să nu rămână doar un vis…”, spun realizatorii

“Capriciile Fortunei” a fost realizat cu sprijinul Asociaţiei Culturale pentru Istorie Vie – Alba Iulia. Dialogurile sunt în limba latină.

În mitologia romană, Fortuna (greacă — echivalent Tyche) era personificarea norocului. Ea putea aduce fie noroc sau ghinion.

Apulum a fost un castru în provincia romană Dacia între sec.II şi 4 d.Hr., situat astăzi în centrul oraşului Alba Iulia.

Sursa: cinema-documentar.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Video

Video

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate

Suciu Andra-Ioana

Publicat

în

Ce nu se face în ziua de Paște. Tradiția pe care trebuie să o respecte toți credincioșii pentru noroc și sănătate Sărbătoarea de Paște este cea mai importantă sărbătoare creștină, care celebrează Învierea lui Iisus Hristos, la trei zile după răstignirea sa pe cruce. Această sărbătoare este sărbătorită în fiecare an în prima duminică după […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea