Victimele COVID-19 în România: 209 pacienți, cu intubaţie invazivă la ATI, cu cea mai severă formă a bolii

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat vineri că 209 pacienţi infectaţi cu noul coronavirus sunt intubaţi şi ventilaţi mecanic. Acest fapt este unul îngrijorător pentru starea acestora, întrucât deseori, în stadiul acesta al bolii apare decesul.

„În spitalele suport COVID avem 1.050 de paturi de terapie intensivă complet dotate, în acest moment sunt 613 paturi ocupate, din care avem 209 persoane pe ventilator, cu intubaţie invazivă. Noi suntem în momentul în care reevaluăm fiecare caz în parte. Indicaţiile noastre au fost pentru terapiile intensive de a reeavalua fiecare pacient.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Există şi acele paturi de terapie intermediară în care specificăm că acei pacienţi care nu sunt pe ventilaţie asistată şi sunt pe un suport de oxigen, în funcţie de nivelul de insuficienţă respiratorie pot beneficia de aceste paturi de terapie intermediară, celelalte, care sunt complet dotate cu ventilatoare, rămânând pentru cei care trebuie intubaţi.

Evaluarea fiecărui pacient o face medicul curant. Evaluarea fiecărui compartiment de terapie intensivă este în funcţie de focarele existente în acea localitate sau în judeţele din jur”, a spus Tătaru, după ce a efectuat o vizită la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

Sursa: stiripesurse.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419