Rămâi conectat

Actualitate

Vești bune pentru polițiști: Curtea Constituțională a decis că anii de școală vor conta pentru pensie

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Vești bune pentru polițiști: Curtea Constituțională a decis că anii de școală vor conta pentru pensie

Joi, Curtea Constituțională a admis o excepție de neconstituționalitate referitor la o prevederea Legii privin Statutul Polițistului care exclude absolvenții cu diplomă de licență a unui program de studii de ordine și siguranță publică, respectiv drept, oorganizat la forma de învățământ cu frecvență în cadrul Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” a MAI de la posibilitatea valorificării vechimii în structurile MAI în vederea stabilirii gradului profesional acordat după absolvire.

„În şedinţa din data de 6 mai 2021, Curtea Constituţională, în cadrul controlului legilor posterior promulgării, cu unanimitate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că este neconstituţională soluţia legislativă a art.21 alin.(5) din Legea nr.360/2002 privind Statutul Poliţistului, care exclude absolvenţii cu diplomă de licenţă ai unui program de studii de ordine şi siguranţă publică, respectiv drept, organizat la forma de învăţământ cu frecvenţă în cadrul Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» a Ministerului Afacerilor Interne de la posibilitatea valorificării vechimii în structurile Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii gradului profesional acordat după absolvire.

Decizia este definitivă şi general obligatorie”, arată un comunicat de presă de joi al CCR.

Dispoziţiile art.21 alin. (5) din Legea nr.360/2002, asupra cărora Curtea a decis că sunt neconstituţionale, prevăd următoarele: „Poliţistului care intră în corpul ofiţerilor de poliţie în condiţiile art.9 alin.(2) şi absolventului cu diplomă de licenţă al unui program de studii organizat la forma de învăţământ cu frecvenţă redusă în cadrul Academiei de Poliţie «Alexandru Ioan Cuza» a Ministerului Afacerilor Interne i se acordă gradul profesional în funcţie de vechimea în structurile Ministerului Afacerilor Interne, astfel: a) sub 5 ani – subinspector de poliţie; b) între 5 şi 10 ani – inspector de poliţie; c) peste 10 ani – inspector principal de poliţie”.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar

Ziarul Unirea

Publicat

în

ADMITERE școli militare 2024: Sute de locuri disponibile pentru învățământul postliceal maiștri militari și subofițeri. Condiții de recrutare și calendar Centrul Militar Judeţean Alba, prin Biroul Informare Recrutare, desfășoară activități de recrutare a candidaților pentru admiterea în instituţiile militare de învăţământ postliceal. Citește și: FOTO: Povestea Mariei Cioruță, o femeie din Alba, mama a 4 […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea