Rămâi conectat

Economie

„Vânzarea de animale fără documente a făcut neeligibil proiectul”

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

În virtutea dreptului la replică şi pentru o informare corectă a cititorilor publicaţiei dumneavoastră, Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit prin reprezentantul la nivel local – OJPDRP Alba, face următoarele precizări faţă de afirmaţiile şi acuzaţiile din articolul „Un cetăţean dintr-o zonă defavorizată şi-a ars dosarul pentru fonduri europene în faţa Direcţiei Agricole”, semnat de către domnul jurnalist Ioan HĂNŢULESCU şi apărut în ziarul local independent UNIREA în data de 9 februarie 2011.
Cererea de finanţare depusă de solicitantul CRIŞAN AURELIA CAMELIA, pentru Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”, în data de 27. 09.2010 a fost declarată neconformă. Motivul pentru care a fost declarată neconformă a fost lipsa unor documente obligatorii pentru solicitarea sprijinului.
Cererea de finanţare a fost redepusă în data de 28.09.2010, fiind declarată conformă, după această etapă continuându-se verificarea documentară pentru eligibilitate.
În data de 27.01.2011, OJPDRP a luat legătura cu solicitanta pentru stabilirea datei vizitei pe teren pentru 28.01.2011, ora 12.00. Menţionăm că la numărul de telefon la care a fost apelată solicitanta, ne-a răspuns tatăl, numitul Crişan Ieronim, care ne-a confirmat data vizitei pe teren, reprezentând-o pe fiica sa, în baza unei procuri notariale.
În cursul verificării pe teren de către experţii OJPDRP Alba, din data de 28.01.2011, s-au constatat diferenţe faţă de cele scrise în Cererea de finanţare, în sensul că din efectivul de animale lipseau: 7 vaci de lapte, 3 scroafe pentru reproducţie de peste 50 kg, 2 porci de alte categorii şi un mascul bovin cu vârsta de sub 2 ani. Animalele de reproducţie (vacile de lapte şi scroafele) erau cuprinse în calculul dimensiunii exploataţiei şi în planul de producţie al acesteia, iar lipsa lor afectând realizarea şi implementarea proiectului.
Precizăm că mişcările de animale cauzate de motive de necesitate (boli, mortalităţi, accidente, vânzări) dovedite cu documente justificative eliberate de către medicul veterinar de circumscripţie sunt luate în calcul la realizarea verificărilor experţilor APDRP, cu obligativitatea de a fi înlocuite pentru întregirea exploataţiei şi respectarea Planului de afaceri.
În extrasul din Registrul exploataţiilor eliberat de către Direcţia Sanitar -Veterinară pentru solicitanta Crişan Aurelia Camelia, în dreptul precizării – mai multor animale se menţionează: „vânzare fără documente”.
Ca urmare a acestei situaţii, nereguli în întocmirea Fişei de verificare a condiţiilor minime de acordare a sprijinului şi constatarea că solicitantul nu respectă condiţiile descrise în cererea de finanţare, solicitarea de sprijin a fost declarată neeligibilă.
Prezentând aceste fapte reprezentantului solicitantei, acesta a depus cu numărul de înregistrare 1/28.01.2011 – Cererea de renunţare la finanţare, întrerupându-se astfel conform procedurilor APDRP, continuarea verificărilor, cu recomandarea de a se rezolva lipsurile constatate şi de a se redepune Cererea de finanţare în prima sesiune din anul acesta.
Lista beneficiarilor Măsurii 112 din judeţul Alba, mai exact, 324 de fermieri, cu o valoare totală a alocării financiare de 6,5 milioane Euro, este postată pe site-ul Agenţiei de Plăţi pentru Dezvoltare Rurală şi Pescuit (www.apdrp.ro), număr care situează judeţul Alba în primele locuri din ţară. Menţionăm că din totalul de 471 cereri de finanţare depuse pentru Măsura 112, un număr de 20 proiecte au fost declarate neeligibile, motivele regăsindu-se în Rapoartele de selecţie postate pe aceeaşi pagină de internet.
Rezultatele pozitive înregistrate la nivelul judeţului Alba sunt cel mai bun argument al seriozităţii şi disponibilităţii angajaţilor OJPDRP Alba, care, deşi în condiţiile unui personal insuficient şi al unui volum foarte mare de muncă, reuşesc să asigure implementarea cu succes a PNDR în judeţ şi să atragă fonduri europene semnificative ca valoare din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală.
Sperăm ca toate aceste argumente prezentate mai sus şi care sunt susţinute cu date clare şi verificabile, să vă ofere informaţiile necesare pentru a vă putea edifica şi publica un drept la replică pentru informarea corectă a cititorilor publicaţiei dumneavoastră.
Carmen Maria MORARIU
director adjunct


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Economie

Anunț de presă privind începerea proiectului Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț de presă

MONTANA-POPA S.R.L. anunta lansarea proiectului cu titlul ” Grant capital de lucru AGRI-FOOD pentru MONTANA-POPA S.R.L.” proiect  nr. RUE M2-AGRI-2635 înscris în cadrul Măsurii ”Granturi pentru capital de lucru acordate entităților din domeniul agroalimentar”, instituite prin OUG nr 61/2022.

Elit - Gustul Desăvârșit

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu Ministerul Anteprenoriatului si Turismului (MAT) si Agentia pentru IMM, Atragerea de Investitii si Promovarea Exportului ( AIMMAIPE), respectiv 21.06.2022.

Obiectivul proiectului îl reprezintă sprijinirea societatii MONTANA-POPA S.R.L. prin ajutor de stat acordat sub forma de grant pentru capital de lucru din fonduri externe nerambursabile, aferente Programului Operațional Competitivitate 2014-2020, în contextul crizei provocate de COVID-19, pentru beneficiarii din domeniul agroalimentar prevăzuți de O.U.G nr. 61 din 06 mai 2022 a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

-menținerea activității pe o perioada de minim 6 luni,

-menținerea/suplimentarea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 682,810.20 lei (valoarea totala) din care : 593,748 lei grant si 89,062.20 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020.

[Date de Contact]

Persoană de contact:

Popa Ioan

[email protected], 0258 711 511


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

ANUNȚ LANSARE PROIECT – „cerere finanțare” proiect nr. RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, beneficiar DULCERIA SRL

Andreea Ștefan

Publicat

în

Anunț lansare proiect

Elit - Gustul Desăvârșit

DULCERIA SRL anunta lansarea proiectul cu titlul „cerere finanțare” proiect nr RUE M2-AGRI-3000 înscris în cadrul Măsurii „Granturi pentru capital de lucru-Agrifood”, instituită prin OUG nr 61/06 mai 2022.

Proiectul se derulează pe o perioada de maxim 12 luni, începând cu data semnării contractului de finanțare cu AIMMAIPE TG.MUREȘ, respectiv 20.06.2022.
Obiectivul   proiectului   îl   reprezintă   sprijinirea   beneficiarilor   din   domeniul agroalimentar a căror activitate a fost afectată de efectele pandemiei de COVID-19.

Proiectul are printre principalele rezultate, următoarele:

– menținerea activității pe o perioada de minimum 6 luni

-menținerea numărului locurilor de munca față de data depunerii cererii, pe o perioadă de minimum 6 luni, la data acordării granturilor

Valoarea proiectului este de 42,422.24 (valoarea totala) din care: 36,888.9000 lei grant si 5,533.3400 lei cofinanțare.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor  sale  sociale  și  asupra  pregătirii  unei  redresări  verzi,  digitale  și  reziliente  a economiei, Prioritatea de investiții 4d – Sprijinirea capacității IMM-urilor de a crește pe piețele regionale, naționale și internaționale și  de a se angaja în procesele de inovare Obiectiv Specific OS 4.1. – Consolidarea poziției pe piață a IMM-urilor afectate de pandemia COVID-19, Acțiunea 4.1.2 Sprijin pentru capital de lucru.

DULCERIA SRL, CUI 37450730, Adresă sediu social: str.Barbu Lautaru, nr.18, oraș Teiuș, jud. Alba

Persoană de contact:

Nume, prenume: MODOL MARIANA-ELENA

Email [email protected], telefon 0766262011


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Economie

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

Nicolaie Ciucă, mulțumit de măsurile guvernamentale luate: Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin il bucură pe premierul României

Premierul României, Nicolae Ciucă, a transmis duminică seara printr-un comunicat de presă că, creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

„România rămâne o destinație atractivă pentru investitorii din afara granițelor, iar economia noastră oferă noi oportunități pentru antreprenori. Creșterea cu aproape o treime a numărului firmelor cu capital străin nou deschise în țara noastră în primele nouă luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, reprezintă confirmarea faptului că prin măsuri guvernamentale am reușit să compensăm efectele instabilității generate de războiul din apropierea granițelor.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nivelul ridicat al încrederii în economia românească este dovedit și de continuarea colaborării strânse cu state membre ale Uniunii Europene. Potrivit datelor Oficiului Național pentru Registrul Comerțului, cel mai mare număr de societăți cu participare străină aparține investitorilor italieni, iar cea mai mare valoare a capitalului, firmelor olandeze, state aflate în mod tradițional în topul celor mai importanți parteneri economici ai României.

Dinamica investițiilor cu capital străin relevă încă un aspect deosebit de important- orientarea către activități din sectoare profesionale, administrative, științifice, tehnice și telecomunicații. Sunt domenii aliniate strategiilor europene de dezvoltare la care România se raliază prin proiecte, reforme și investiții asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență și prin Programul de Guvernare.
Guvernul României rămâne partener onest al mediului de afaceri, așa cum a dovedit timp de aproape un an de la preluarea guvernării”, a transmis Nicolae Ciucă.

sursa: bugetul.ro


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea