Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Valoarea punctului de amendă ar putea crește: Nu a mai fost actualizat din 2017

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Valoarea punctului de amendă ar putea crește: Nu a mai fost actualizat din 2017

În cazul în care autorităţile nu plafonează, încă o dată, valoarea punctului de amendă, pe baza căruia se calculează toate amenzile de circulație, acesta ar putea creşte la 300 de lei, faţă de 145 de lei.

amendDin 2017, punctul de amendă nu a mai fost actualizat. La acea vreme, salariul minim brut era 1450 de lei și, din acest motiv, toate amenzile au fost calculate ca multiplu de 145 de lei sau 10%. Între timp, salariul minim a tot crescut, iar la momentul de față este 2550 de lei, vehiculându-se că acesta va sări la 3000 de lei începând cu 1 ianuarie 2023. În consecință, în condiții normale, toate amenzile de circulație ar trebui să se transforme în multiplu de 300 de lei.

Premierul Nicolae Ciucă a atras atenția în această săptămână asupra faptului că, din 2023, salariul minim pe economie în valoare brută ar trebui să ajungă la 3000 de lei. Deși am mai detaliat în trecut consecințele negative ale acestei practici, de această dată ne vom axa pe amenzi. Este însă important de reținut că, deși 1,6 milioane de români trăiesc din salariul minim pe economie și le-ar fi viața mai ușoară cu câteva sute de lei în plus, creșterea valorii de referință ar umfla semnificativ lefurile la majoritatea bugetarilor, aceștia din urmă având salariul ca multiplu de salariul minim.

În ceea ce privește amenzile de circulație, având în vedere că se fac deja cinci ani de când nu au fost mai fost actualizate în raport cu salariul minim pe economie, trebuie să se întâmple și asta la un moment dat. Dacă se va întâmpla de la începutul lui 2023, punctul de amendă va sări de la 145 de lei în prezent, la 300 de lei. În consecință, toate amenzile pe care le primesc șoferii în trafic vor deveni multiplu de 300 de lei, conform playtech.ro

Sursa: bugetul.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște

Unirea Ziarul

Publicat

în

Pensii 2024 | Plata pensiilor pentru luna mai devansată. Pensiile se plătesc înainte de Paște Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, anunță faptul că pensiile vor fi plătite înaintea sărbătorilor pascale. În acest sens, Casa Națională de Pensii urmează să vireze, până pe 30 aprilie, fondurile către Poșta Română și către băncile comerciale. De asemenea, Guvernul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea