Rămâi conectat

Actualitate

UZINA MECANICĂ CUGIR URMEAZĂ SĂ CONDUCĂ UNA DINTRE DIVIZIILE  ROMARM

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Unul dintre obiectivele recente ale Ministerului Economiei este reorganizarea Companiei Naţionale Romarm prin transformarea celor 16 filiale ale sale în patru divizii şi anume: Pirotim Victoria, Fabrica de Pulberi Făgăraş, Uzina de Produse Speciale Făgăraş şi Uzina Mecanică Cugir.
Dezbaterile pe această temă s-au purtat recent la sediul Romarm Bucureşti într-o reuniune prezidată de şeful corpului de control al companiei ing Toader Ulise – fost director general al  SC UM Cugir SA.  Potrivit acestuia, divizia de la Cugir  ar urma să aibă punctul de comandă  la UM  Cugir şi ar fi compusă din  Uzina Mecanică Sadu, Metrom Braşov respectiv cele două societăţi cugirene de armament şi muniţie – UM Cugir şi Fabrica de Arme Cugir. Acestea vor fi transformate în societăţi comerciale sub autoritatea Ministerului Economiei.
În opinia lui Toader Ulise – un bun cunoscător al situaţiei din Romarm este nevoie ca la Cugir să se producă  fuziunea dintre cele două unităţi -UMC şi Fabrica de Arme situaţie ce ar conduce la crearea unei societăţi puternice cu reale posibilităţi de redresare economică şi financiară.  Acest demers va deveni certitudine  susţine Ulise, indiferent dacă un lider de sindicat  este sau nu de acord. „Pentru că, mai presus de toate trebuie să primeze interesul general înaintea celui de grup” a adăugat reprezentantul Romarm.
De menţionat că, un studiu al Băncii Mondiale relevă că 6 din filialele Romarm, adică peste o treime, produc cele mai mari pierderi din industria de apărare a ţării, pierderi care însumează 33 de milioane de euro pe an. În topul pierderilor se află şi UM Cugir şi UM Sadu.
Aceste pierderi au fost generate în primul rând de managementul defectuos şi de faptul că ani de-a rândul s-au făcut disponibilizări haotice cu acordarea de beneficii însemnate.
În prezent, în cele 16 filiale Romarm lucrează 5400 de angajaţi faţă de 43.000 în anul 2000. (C.P.)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori

Ziarul Unirea

Publicat

în

România în Air Schengen și Schengen maritim din 31 martie. Ce se schimbă de duminică la controale și cum vor călători copiii minori România intră în spaţiul Schengen cu frontierele aeriene (Air Schengen) și maritime începând de duminică, 31 martie. Secretarul de stat în Ministerul de Interne, chestorul Bogdan Despescu, a explicat ce înseamnă acest […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea