USL Alba – ”politicieni de grădiniță”

Uniunea social-liberală Alba scârțâie din toate încheieturile. În ședințele din Consiliul Local Alba Iulia există o adevărată concurență între PSD și PNL, consilierii ce fac parte din aceste partide votează constant unii împotriva altora, ceea ce l-a făcut pe primarul Mircea Hava să-i caracterizeze drept ”politicieni de grădiniță”.

Cel mai recent exemplu este ședința de consiliu local de ieri, unde la desemnarea reprezentanților administrației locale în consiliile de conducere ale școlilor și grădinițelor din municipiu, consilierii PNL s-au coalizat cu cei de la PDL și l-au desemnat pe Dorin Pocol la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan”, în defavoarea social-democratului Ovidiu Jidveian care anunțase din start că dorește să facă el parte din acel consiliu. Nu putem să nu remarcăm aici și ”glumița” făcută de liberalul Rareș Buglea, care l-a propus pe Jidveian la Grădinița ”Scufița Roșie”.

ELIT

De asemenea, aceiași consilieri au profitat de absența PSD-istului Bogdan Medrea (aflat în concediu) și l-au ”ostracizat” la una dintre grădinițe (consilii de care, din motive necunoscute, s-au ferit majoritatea consilierilor).

În replică, PSD s-a coalizat la vot cu PDL, îndepărtându-l pe cel propus de liberali să reprezinte CL Alba la Liceul de Muzică și Arte Plastice, dar au dat și ”lovitura finală”, votând pentru cesionarea contractului de asociere cu Grup Corint către firma Corint SRL, vot la care liberalii s-au abținut.

Se pare că și în CJ Alba există o atât de mare ”disponibilitate” a consilierilor PSD și PNL să voteze proiectele propuse de PDL, încât s-ar putea concluziona că își doresc să intre cât mai repede sub pielea celor doi lideri locali ai democrat-liberalilor – Ion Dumitrel și Mircea Hava.

ADEZIUNE PLUS

Astfel, nu este exclus ca cele două partide care formează uniunea să ”se faulteze” reciproc și în campania electorală, chiar dacă nu ”pe față”. Motive sunt suficiente, cel mai important fiind faptul că există o concurență între cei care vor să candideze pe aproape toate colegiile.

În consecință este posibil ca cele două organizații locale (PNL Alba și PSD Alba) să nu-și mobilizeze activul de partid pentru a-și sprijini aliatul, ba dimpotrivă, există semnale că își vor face unul altuia anticampanie.

Rămâneți pe ziarulunirea.ro, vom urmări cu atenție și vom transmite orice ”mișcare”. Se anunță o campanie electorală interesantă!

 

Ioana SFÂRLEA

Redactor șef
Email: stiri@ziarulunirea.ro

Te-ar putea interesa și:

Mesaje de Sfântul Ioan amuzante. URĂRI şi FELICITĂRI haioase pentru prietenii care își sărbătoresc onomastica

Mesaje amuzante şi hazlii de Sfântul Ion 2021 • Urări şi felicitări haioase de Sfântul Ioan. SMS de Sfântul Ioan… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul

Mesaje de SFÂNTUL IOAN religioase: Urări și FELICITĂRI pe care le puteți trimite prin SMS de Sf Ioan Botezătorul Creştinii… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

Mesaje creștine de Sfântul Ion. Urări pe care le puteți trimite prin SMS celor care își sărbătoresc onomastica

Mesaje creștine de Sfântul Ioan 2021 • Urări și felicitări creștine care le puteți trimite prin SMS celor care își… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă

CODUL BUNELOR MANIERE: Cum să te comporți dacă ești invitat la o nuntă Prilej de bucurie și emoție, atât pentru… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

27 februarie: Ziua Internațională a Ursului Polar. Cel mai mare prădător întâlnit pe uscat

Pe 27 februarie este Ziua Internațională a Ursului Polar, un animal ce trăiește în zona Oceanului Arctic și cel mai… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

MESAJE de Sfântul Ion HAIOASE. Idei de SMS -uri pentru prietenii glumeţi dar şi pentru cei îndrăgostiţi, care îşi aniversează astăzi onomastica

Mesaje de Sfantul Ioan haioase. Urărări și felicitări de Sfantul Ion hazlii care poti fi trimise prin SMS.  Texte amuzante… Citește mai mult pe ziarulunirea.ro

6 Comentarii

HH 26 septembrie 2012 at 21:52

va bateti joc de noi domnilor de la PSD si PNL, daca este adevarat ceea ce scrie aceasta doamna in articol, ne tradati, dati sansa si chiar sprijiniti ACCEDEREA JAVRELOR PORTOCALII IN DIVERSE FUNCTII DE CONDUCERE !

cellini 27 septembrie 2012 at 12:13

exista diferenta intre javrele portocalii si javrele rosii?

@cellini 27 septembrie 2012 at 12:36

exista concurenta de la JAVRELE GALBENE, care i-au si depasit

Aurelian 27 septembrie 2012 at 12:07

Gresit, nu politicieni de gradinita, ci paiete politice, niste caricaturi prevazute cu discuri de patefon zgariate, care repeta la infinit aceleasi fraze transnise de mai marii de la Bucuresti!

prostia 27 septembrie 2012 at 20:30

Cind propui consilieri fara nici un fel de experienta si care nu au facut altceva la viata lor decat figuratie la firmulitza parintilor, ori ramai fara ei la sedinte importante la care mamica nu le-a dat voie sa participe pt ca nu au luat untura de peste cu lingurita, ori te expui si te faci de rasul pedelistilor care nici ei nu credeau ca vor mai conduce vreodata un oras sau un judet.
Vinovatii ? Sefii partidelor care in loc sa fie pe val, sunt mult sub el, adica innecati electoral.

Țepes 27 septembrie 2012 at 20:52

Albaiulenilor,

din cate se vede in articol, onor consiglierii dvs. isi trag presurile de sub picioare unii altora, se trimit consilieri la gradinite in batjocura, rad unii de altii categorisindu-se haios
iar sedintele de consiliu sunt, probabil, niste mici comedii.

Asta ati votat, asta aveti! Atat v-a dus capu’, vorba unui clasic in viata. Pana la urmatoarea statie cu peronul pe dreapta ori pe stanga n-ar fi rau sa deveniti mai sobri.

Comentariile sunt oprite