Rămâi conectat

Opinii - Comentarii

USL Alba – ”politicieni de grădiniță”

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Uniunea social-liberală Alba scârțâie din toate încheieturile. În ședințele din Consiliul Local Alba Iulia există o adevărată concurență între PSD și PNL, consilierii ce fac parte din aceste partide votează constant unii împotriva altora, ceea ce l-a făcut pe primarul Mircea Hava să-i caracterizeze drept ”politicieni de grădiniță”.

Cel mai recent exemplu este ședința de consiliu local de ieri, unde la desemnarea reprezentanților administrației locale în consiliile de conducere ale școlilor și grădinițelor din municipiu, consilierii PNL s-au coalizat cu cei de la PDL și l-au desemnat pe Dorin Pocol la Colegiul ”Horea, Cloșca și Crișan”, în defavoarea social-democratului Ovidiu Jidveian care anunțase din start că dorește să facă el parte din acel consiliu. Nu putem să nu remarcăm aici și ”glumița” făcută de liberalul Rareș Buglea, care l-a propus pe Jidveian la Grădinița ”Scufița Roșie”.

De asemenea, aceiași consilieri au profitat de absența PSD-istului Bogdan Medrea (aflat în concediu) și l-au ”ostracizat” la una dintre grădinițe (consilii de care, din motive necunoscute, s-au ferit majoritatea consilierilor).

În replică, PSD s-a coalizat la vot cu PDL, îndepărtându-l pe cel propus de liberali să reprezinte CL Alba la Liceul de Muzică și Arte Plastice, dar au dat și ”lovitura finală”, votând pentru cesionarea contractului de asociere cu Grup Corint către firma Corint SRL, vot la care liberalii s-au abținut.

Se pare că și în CJ Alba există o atât de mare ”disponibilitate” a consilierilor PSD și PNL să voteze proiectele propuse de PDL, încât s-ar putea concluziona că își doresc să intre cât mai repede sub pielea celor doi lideri locali ai democrat-liberalilor – Ion Dumitrel și Mircea Hava.

Astfel, nu este exclus ca cele două partide care formează uniunea să ”se faulteze” reciproc și în campania electorală, chiar dacă nu ”pe față”. Motive sunt suficiente, cel mai important fiind faptul că există o concurență între cei care vor să candideze pe aproape toate colegiile.

În consecință este posibil ca cele două organizații locale (PNL Alba și PSD Alba) să nu-și mobilizeze activul de partid pentru a-și sprijini aliatul, ba dimpotrivă, există semnale că își vor face unul altuia anticampanie.

Rămâneți pe ziarulunirea.ro, vom urmări cu atenție și vom transmite orice ”mișcare”. Se anunță o campanie electorală interesantă!

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Opinii - Comentarii

Opinii - Comentarii

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii

Ziarul Unirea

Publicat

în

18 aprilie 1848: Are loc la Blaj prima adunare politică a românilor din Transilvania, pe Câmpia Libertăţii La 18/30 aprilie 1848 a avut loc, la Blaj, în ciuda opoziţiei autorităţilor, o primă adunare reprezentativă a românilor, la care au participat aproximativ 4000 de persoane, majoritatea ţărani, sub conducerea lui Avram Iancu, Papiu Ilarian, Ioan Buteanu […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea