Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE/ PERCHEZIȚII în Alba Iulia: Un adult si doi minori suspectați de SCHINGIUIREA animalelor și organizarea de LUPTE între câini, duși la poliție pentru audieri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Polițiștii din Alba Iulia au efectuat, în această dimineață, percheziții în Zona Industrială a municipiului, cunoscută sub numele de ”Țigănime”, la persoane suspectate de organizare de lupte între câini, schingiuirea animalelor și furt. Un bărbat și doi minori au fost duși la audieri.

Din primele informații rezultă că într-o locație amenajată în zonă au fost depistați și recuperați 3 câini, dintre care doi recunoscuți și preluați de stăpân, iar altul a fost dus la ecarisajul din cartierul Partoș (foto).

CITEȘTE ȘI: FOTO/ ȘTIREA TA: Comportament de BESTIE, în Alba Iulia – Câine rănit grav după ce a fost folosit la antrenamentul unor câini de luptă

UPDATE: ”Poliţiştii din Alba Iulia au efectuat, în această dimineaţă, două percheziţii la domiciliile unor tineri din Alba Iulia, bănuiţi de organizarea de lupte de câini periculoşi şi de furt de câini.

La data de 03.02.2017, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au efectuat două percheziţii la domiciliile unor tineri de 15, 17 şi 19 ani, din municipiu, care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de „organizarea de lupte între animale” , „rănirea sau schingiuirea animalelor” şi „furt”.

Se pare că, în perioada 2016- ianuarie 2017, cei 3 tineri ar fi antrenat câini din rasele periculoase Amstaff şi Pitbull, neînregistrați sau declaraţi, conform prevederilor legale, pentru a le creşte gradul de agresivitate, folosindu-se de câini furaţi din curţi din municipiul Alba Iulia sau găsiţi pe stradă (fie câini fără stăpân, fie câini pierduţi).

Câinii astfel antrenaţi ar fi fost folosiţi la lupte, organizate în apropierea locuințelor tinerilor cercetaţi.
Totodată, cei 3 tineri ar fi sustras câini de la locuinţele unor cetăţeni din Alba Iulia, iar ulterior îi restituiau proprietarilor contra unor sume de bani.

Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au reuşit să recupereze 3 câini, doi dintre ei fiind predaţi proprietarilor.
Faţă de cei 3 tineri a fost întocmit dosar penal în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de „organizarea de lupte între animale”, „rănirea sau schingiuirea animalelor” , fapte prevăzute de Legea 205 din 2004 privind protecţia animalelor şi „furt”, faptă prevăzută de art. 228 alin 1 Cod Penal.

Aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii lor activităţi infracționale”, precizează reprezentantul IPJ Alba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Carduri de energie 2024: Valabilitatea, prelungită. Expiră la 31 mai

Unirea Ziarul

Publicat

în

Carduri de energie 2024: Valabilitatea a fost prelungită. Expiră la 31 mai Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene, de care beneficiază 2,8 milioane de locuințe. Pentru că 1,1 milioane […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea