UPDATE/ PERCHEZIȚII în Alba Iulia: Un adult si doi minori suspectați de SCHINGIUIREA animalelor și organizarea de LUPTE între câini, duși la poliție pentru audieri

Polițiștii din Alba Iulia au efectuat, în această dimineață, percheziții în Zona Industrială a municipiului, cunoscută sub numele de ”Țigănime”, la persoane suspectate de organizare de lupte între câini, schingiuirea animalelor și furt. Un bărbat și doi minori au fost duși la audieri.

Din primele informații rezultă că într-o locație amenajată în zonă au fost depistați și recuperați 3 câini, dintre care doi recunoscuți și preluați de stăpân, iar altul a fost dus la ecarisajul din cartierul Partoș (foto).

ELIT

CITEȘTE ȘI: FOTO/ ȘTIREA TA: Comportament de BESTIE, în Alba Iulia – Câine rănit grav după ce a fost folosit la antrenamentul unor câini de luptă

UPDATE: ”Poliţiştii din Alba Iulia au efectuat, în această dimineaţă, două percheziţii la domiciliile unor tineri din Alba Iulia, bănuiţi de organizarea de lupte de câini periculoşi şi de furt de câini.

Mihail David - 2020

La data de 03.02.2017, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Alba Iulia au efectuat două percheziţii la domiciliile unor tineri de 15, 17 şi 19 ani, din municipiu, care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de „organizarea de lupte între animale” , „rănirea sau schingiuirea animalelor” şi „furt”.

Se pare că, în perioada 2016- ianuarie 2017, cei 3 tineri ar fi antrenat câini din rasele periculoase Amstaff şi Pitbull, neînregistrați sau declaraţi, conform prevederilor legale, pentru a le creşte gradul de agresivitate, folosindu-se de câini furaţi din curţi din municipiul Alba Iulia sau găsiţi pe stradă (fie câini fără stăpân, fie câini pierduţi).

Câinii astfel antrenaţi ar fi fost folosiţi la lupte, organizate în apropierea locuințelor tinerilor cercetaţi.
Totodată, cei 3 tineri ar fi sustras câini de la locuinţele unor cetăţeni din Alba Iulia, iar ulterior îi restituiau proprietarilor contra unor sume de bani.

Cu ocazia cercetărilor, poliţiştii au reuşit să recupereze 3 câini, doi dintre ei fiind predaţi proprietarilor.
Faţă de cei 3 tineri a fost întocmit dosar penal în care sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracțiunilor de „organizarea de lupte între animale”, „rănirea sau schingiuirea animalelor” , fapte prevăzute de Legea 205 din 2004 privind protecţia animalelor şi „furt”, faptă prevăzută de art. 228 alin 1 Cod Penal.

Aceştia au fost conduşi la sediul Poliţiei Municipiului Alba Iulia pentru audieri şi dispunerea măsurilor legale.
Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii lor activităţi infracționale”, precizează reprezentantul IPJ Alba.

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

pilu 3 februarie 2017 at 21:28

Abia acum ?

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...