FOTO/ ȘTIREA TA: Comportament de BESTIE, în Alba Iulia – Câine rănit grav după ce a fost folosit la antrenamentul unor câini de luptă

Paul Voicu - Primar 2020

Zvonurile privind ocupația unor cetățeni dintr-un cartier al municipiului Alba Iulia, de a antrena câini de luptă folosind pentru asta alți câini, luați de pe stradă sau chiar din curțile unor oameni, sunt confirmate de un cititor al publicației ziarulunirea.ro

caine ranit004Acesta ne-a trimis poze care ilustrează coșmarul prin care a trecut câinele său, care a fost rănit grav, prezentând mușcături adânci pe picioarele din față și acum este sub tratament medical.

ELIT

Albaiulianul și-a recuperat câinele, dispărut pentru câteva zile, din zona cunoscută de localnici ca ”Țigănime”, un loc în care până și autoritățile știu că există câini aflați sub incidența Legii care-i obligă pe stăpâni să-i înregistreze la Poliție, dar nimeni nu face nimic pentru ca aceștia să intre în legalitate și să fie supravegheați.

Acesta a declarat că nu este primul câine pe care familia sa l-a recuperat din această zonă. Anul trecut o rudă de-a sa și-a găsit câinele dispărut, după multe căutări, într-o curte din acest cartier. Din fericire, în acest caz animalul nu a fost rănit, dar avea un comportament total schimbat (devenise agresiv).

Mihail David - 2020

El a declarat că va face o plângere și va solicita celor abilitați să desfășoare controale și să ”pună lucrurile la punct”, astfel încât nici câinii să nu mai abiă de suferit și să fie eliminat în totalitate pericolul de a se produce o tragedie, în cazul în care acești câini antrenați pentru lupte ar ataca un copil, sau chiar un adult.

Cetățenii care sunt martori la astfel de incidente trebuie să știe că ele intră sub incidența Legii nr. 205/2004 și le pot sesiza prin numărul de urgență 112 și, conform art. 288 Cod de Procedură Penală prin plângere, care se poate face în scris ori în formă electronică, sau denunț, care se depun la cea mai apropiată unitate de poliție.

Lucrătorii de poliție pot constata infracțiuni în cazul în care sunt sesizate cel puțin una dintre următoarele fapte:

1. Uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept;
2.  Practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
3. Organizarea de lupte între animale sau cu animale;
4. Folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
5. Rănirea sau schingiuirea animalelor;
6. Intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor.

Faptele sus-menționate constituie infracţiune şi se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă, conform art. 25 alin. 1 și 2 din Legea nr. 205/2004.

 

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

4 Comentarii

Ramona 23 ianuarie 2017 at 21:46

De ce nu ma mira ca totul s-a intamplat in asa zisa ”Țigănime”?

dolfi 23 ianuarie 2017 at 21:51

asa a ajuns tara, ca de 27 de ani, mexicanii sunt rasa ocrotita, pusa la ingrasat pe banii fraierilor ce muncesc cinstit!

Parerea mea... 24 ianuarie 2017 at 7:09

Unde esti Iohannis cu focul?

Tony Achim 25 ianuarie 2017 at 16:50

In Illinois USA pedeapsa este inchisoare si plata spitalului veterinar care aici costa in mii de dolari !

Comentariile sunt oprite

Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Acceptă Mai mult...