Rămâi conectat

Ştirea zilei

FOTO/ ȘTIREA TA: Comportament de BESTIE, în Alba Iulia – Câine rănit grav după ce a fost folosit la antrenamentul unor câini de luptă

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Zvonurile privind ocupația unor cetățeni dintr-un cartier al municipiului Alba Iulia, de a antrena câini de luptă folosind pentru asta alți câini, luați de pe stradă sau chiar din curțile unor oameni, sunt confirmate de un cititor al publicației ziarulunirea.ro

Acesta ne-a trimis poze care ilustrează coșmarul prin care a trecut câinele său, care a fost rănit grav, prezentând mușcături adânci pe picioarele din față și acum este sub tratament medical.

Albaiulianul și-a recuperat câinele, dispărut pentru câteva zile, din zona cunoscută de localnici ca ”Țigănime”, un loc în care până și autoritățile știu că există câini aflați sub incidența Legii care-i obligă pe stăpâni să-i înregistreze la Poliție, dar nimeni nu face nimic pentru ca aceștia să intre în legalitate și să fie supravegheați.

Acesta a declarat că nu este primul câine pe care familia sa l-a recuperat din această zonă. Anul trecut o rudă de-a sa și-a găsit câinele dispărut, după multe căutări, într-o curte din acest cartier. Din fericire, în acest caz animalul nu a fost rănit, dar avea un comportament total schimbat (devenise agresiv).

El a declarat că va face o plângere și va solicita celor abilitați să desfășoare controale și să ”pună lucrurile la punct”, astfel încât nici câinii să nu mai abiă de suferit și să fie eliminat în totalitate pericolul de a se produce o tragedie, în cazul în care acești câini antrenați pentru lupte ar ataca un copil, sau chiar un adult.

Cetățenii care sunt martori la astfel de incidente trebuie să știe că ele intră sub incidența Legii nr. 205/2004 și le pot sesiza prin numărul de urgență 112 și, conform art. 288 Cod de Procedură Penală prin plângere, care se poate face în scris ori în formă electronică, sau denunț, care se depun la cea mai apropiată unitate de poliție.

Lucrătorii de poliție pot constata infracțiuni în cazul în care sunt sesizate cel puțin una dintre următoarele fapte:

1. Uciderea animalelor, cu intenţie, fără drept;
2.  Practicarea tirului pe animale domestice sau pe animale sălbatice captive;
3. Organizarea de lupte între animale sau cu animale;
4. Folosirea de animale vii pentru dresajul animalelor sau pentru a le controla agresivitatea;
5. Rănirea sau schingiuirea animalelor;
6. Intervenţiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative, cum ar fi codomia, cuparea urechilor, secţionarea corzilor vocale, ablaţia ghearelor, coltilotul ciocului şi dinţilor.

Faptele sus-menționate constituie infracţiune şi se pedepsesc cu închisoarea de la 3 luni la un an sau cu amendă, conform art. 25 alin. 1 și 2 din Legea nr. 205/2004.

[nggallery id=3298]

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie

Unirea Ziarul

Publicat

în

Performanță pentru eleva Elisa Jeler, de la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, calificare la etapa națională a Olimpiadei de religie Elisa Jeler, elevă în clasa a VI-a B, la Școala Gimnazială „Avram Iancu” Alba Iulia, a participat recent la etapa județeană a Olimpiadei de religie, cultul baptist, unde a obținut locul I, reușind să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea