Rămâi conectat

Ştirea zilei

UPDATE: Ioan Mureșan, procurorul șef al DIICOT Alba Iulia, audiat la DNA

Ziarul Unirea

Publicat

în

ioan muresanProcurorul șef al DIICOT Alba Iulia se află astăzi la București, la sediul Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Surse apropiate instituției spun că acesta ar fi audiat în dosarul deschis după sesizarea făcută de fostul șef al BCCO Alba Iulia, comisarul Traian Berbeceanu.

UPDATE: Potrivit MEDIAFAX Ioan Mureșan, Ioan Mureşan, şeful Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Alba, a ajuns la sediul DNA în jurul orei 10.00 şi a plecat la ora 12.30, nedorind să facă niciun fel de declaraţii.

Surse din DNA au spus că audierea vizează modul în care a fost constituit dosarul în care Bărbeceanu este cercetat pentru sprijinirea unei grupări infracţionale.

–––––––––––––-

Reamintim că DNA efectuează cercetări după ce Traian Berbeceanu a înaintat către superiorii săi un raport în care arăta că există suspiciunea de corupție la nivelul conducerii DIICOT Alba Iulia. De asemenea, după reţinerea sa, pe internet a fost postată o scrisoare pe care acesta ar fi redactat-o, adresată “tuturor poliţiştilor din structurile de combatere a criminalităţii organizate din cadrul Poliţiei Române”. Șeful BCCO Alba Iulia afirma că în ultima perioadă asupra sa şi a echipei pe care o conduce se “desfăşoară o acţiune mârşavă de mari proporţii, organizată şi coordonată de procurori ai DIICOT şi ofiţeri ai serviciilor de informaţii”.

Din arest, fostul șef al BCCO Alba Iulia le transmitea colegilor săi să aibă grijă, avertizându-i că sunt “vânaţi”, “denigraţi” şi că împotriva lor “se fabrică dosare bazate pe probe false, pe declaraţii mincinoase”.

Vă cer doar să aveţi grijă de voi şi de subordonaţii voştri, să vă feriţi în fiecare clipă pentru că astăzi suntem noi cei vânaţi, denigraţi, astăzi noi suntem cei împotriva cărora se fabrică dosare bazate pe probe false, pe declaraţii mincinoase….dar mâine aţi putea să fiţi voi în locul nostru”, se mai arăta în scrisoare.

Traian Berbeceanu a fost arestat joi, 24 octombrie 2013, după ce a fost acuzat de DIICOT Alba Iulia de sprijinire a unui grup infracţional, favorizarea infractorului, mărturie mincinoasă şi fals în declaraţii. Anchetatorii au susţinut la acea dată că fostul șef al BCCO Alba Iulia este un om influent, cu multe relaţii şi cu presa locală de partea sa.

În data de 30 octombrie Berbeceanu a fost audiat de DNA, în legătură cu afirmaţiile din scrisoare care îi este atribuită, în care se relata că dosarul lui ar fi unul “fabricat”.

La 1 noiembrie 2013 DIICOT – Structura Centrală a anunțat că dosarul în care este învinuit Traian Berbeceanu, a fost transferat de la Alba, la București.

În 26 noiembrie 2013 ÎCCJ a dispus ca Berbeceanu să fie cercetat în libertate și a stabilit pentru acesta interdicţia de a părăsi ţara.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare

Ziarul Unirea

Publicat

în

Turismul s-a PRĂBUȘIT în Alba: Numărul de turiști a scăzut drastic, județul pe ultimul loc cu cea mai scăzută valoarea indicelui de utilizare netă a capacităţii de cazare În APRILIE 2024, comparativ cu luna corespunzătoare din anul precedent, sosirile în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au înregistrat scadere cu 1673 sosiri, iar […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea