Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Sport

Unirea Ungheni – Metalurgistul Cugir 2-1 (0-1), în derby-ul pentru locul de baraj | Cugireanul Marian Codrea, gol împotriva fostei echipe

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Metalurgistul Cugir a pierdut derby-ul extern cu Unirea Ungheni, în Vinerea Mare, după ce a condus la pauză.

„Roș-albaștrii” au suferit primul eșec din acest sezon împotriva Unirii Ungheni, care a întors scorul după pauză, în numai 3 minute, prin reușitele a două rezerve, golul egalizator fiind marcat de cugireanul Marian Codrea, ce a punctat în premieră împotriva fostei echipe.

S-au consemnat două reprize diametral opuse, cu un prim act dominat autoritar de vizitatori ce au lovit bara la 0-0 prin Udrea și au mai ratat două mari situații prin Cocan. Reluare, după șocul celor două reușite adverse, metalurgiștii nu și-au mai revenit și au cedat, chiar dacă mureșenii au terminat în inferioritate numerică (eliminat Toboșaru pentru o intrare dură la Vlădia, ce a părăsit terenul din acest motiv).

În minutul 57, M. Codrea, după un un-doi cu Astafei, a reluat din drop, de la 11 metri, în colțul lung, iar peste 3 minute, un alt jucător intrat, Căt. Dinu, a tras din voleu, de la marginea careului, la o respingere. De consemnat revenirea pe gazon, după o gravă accidentare, în actul secund, a fundașului Alin Dohotariu, ce a bifat primul meci din acest campionat, după ce în tur a fost la Hunedoara.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 33, dintr-un penalty scos de Nicula și transformat de M. LUPU.

Gazdele au egalat în mintul 57 și au preluat avantajul în minutul 60.

„Există un sentiment de frustrare după acest eșec. Chiar nu înțeleg ce s-a petrecut la reluare, după o primă repriză excelentă, poate cea mai bună din acest campionat, în care am controlat jocul, am avut posesie și numeroase oportunități. Ne-am prăbușit după ce am luat primul gol, la fel ca la Cluj și acasă cu Hunedoara. Consider că nu meritam să pierdem și rechitabilă eta remiza. Lupta se încinge, e păcat că nu am reușit să luăm puncte întrucât puteam închide campionatul. Sărbători fericite tuturor„, a declarat Lucian Itu.

Duelul dintre formațiile de pe podiumul Seriei a 9-a, Unirea Ungheni (poziția a 3-a, 34 de puncte) și Metalurgistul Cugir (poziția a doua, 42 de puncte) devenise unul decisiv pentru amfitrioni, ce se îndepărtaseră de contracandidata la locul ce asigură accederea la barajul de promovare.

Unirea Ungheni: Feier – Bîrsan,  Ndiesse, Vasiu, S. Bucur – Hăjmăşan, Săvoaia, Fl. Istrate/ cpt., Toboşaru  – D. Constantinescu, Astafei; rezerve Vlasa, Birtalan, Căt. Dinu, R. Ganea, Pițuc, Boar. M. Codrea, E. Codrea, Iuga. Antrenor: Zsimond Vilmos.

Metalurgistul: R. Opric – Al. Rus, Vlădia (77, Dohotariu), I. Grozav, Vitinha/ cpt – Cocan (67, Șaucă), Udrea, Boldea, Nicula – Selagea,  M. Lupu; rezerve Perjeriu –  Andriuc, L. Contra, Haj, S. Itu,  Șuteu, M. Neagu. Antrenor Lucian Itu.

Arbitri R. Ciorbea (Sânpetru), M. Tunsoiu (Șinca Mare), E. Tocai (Alma) Observatori S. Ciotlăuș (Deva), T. Marcu (sibiu)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, jucătorii din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Juncan, Oniche și Cioară (Industria Galda), Cl. Marcu și Bistraie, sunt cei 5 jucători din Alba convocați la selecționata de fotbal amator a României Fundașul Alexandru Juncan (29 de ani), mijlocașul Bogdan Oniche (29 de ani), atacantul Alexandru Cioară (29 de ani), toți de la Industria Galda de Jos, plus portarul Sergiu Bistraie (20 de […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea