Rămâi conectat

Sport

Unirea Alba Iulia, prima în judeţ, după rezultatele din derby-urile “de Alba”! În turul Ligii a 3-a, şase dispute între conjudeţene, cu orgolii, ambiţii şi miză

Dan HENEGAR

Publicat

în

Unirea Alba Iulia este „campioana” neonorifică a judeţului Alba, conform rezultatelor înregistrate între conjudeţene în prima parte a campionatului Seriei a 5-a din Liga a 3-a.

După 12 ani, Alba fotbalistică a avut parte din nou de 4 reprezentante în eşalonul terţ repartizate în aceeaşi serie. Ultimul caz similar s-a produs în ediţia 2005-2006, când alte patru echipe din judeţ s-au duelat într-o serie (Soda Ocna Mureş, CSM Sebeş, Inter Blaj şi Metalul Aiud), după ce în ediţia trecută a Ligii a 3-a au fost 4 echipe din Alba, însă repartizate în serii diferite. Firesc, a crescut numărul derby-urilor “de Alba” în această toamnă, în prima parte a campionatului disputându-se 6 jocuri ce au opus conjudeţene. Meciuri care au adăugat “sare şi piper”, au suscitat interes, au stârnit orgolii, ambiţii şi au produs comentarii în lumea fotbalului din Alba, conectată la bătălia de la distanţă cu “U” Cluj.

*Himcinschi şi-a salvat postul în două rânduri!

Fiecare din aceste partide dintre rivale are istoria sa aparte, cu faze controversate, adunându-se multă tensiune. Astfel, Metalurgistul Cugir a avut “interzis” pe “Cetate”, unde “roş-albaştrii” au suferit primele două eşecuri din tur şi au fost eliminaţi din Cupa României, în mod dramatic. Disputa Performanţa Ighiu – Metalurgistul Cugir a fost cea mai “încărcată” cu probleme de arbitraj, echipa lui Călin Moldovan revendicând alte două lovituri de pedeapsă. De asemenea, antrenorul Paul Ciucă a gustat întâia oară din cupa amară a înfrângerii tot pe stadionul din Alba Iulia, în etapa a 5-a. Însă antrenorul unirist Adorian Himcinschi a trăit la maximum derby-urile “de Alba” cu Metalurgistul Cugir (mai ales!) şi Industria Galda, în prima parte a turului, când postul îi era serios ameninţat, pentru ca, în runda de final să stopeze Performanţa lui Mihai Manea!

Chiar dacă în ierarhia la zi, la mijlocul stagiunii, Unirea Alba Iulia este plasată cel mai jos dintre rivalele din Alba, în clasamentul jocurilor cu conjudeţenele “alb-negrii” conduşi de Adorian Himcinschi sunt primii, asta după ce în ediţia anterioară nu au izbutit să câştige niciun meci cu “albanezele” Industria şi Performanţa! Doar câteva zeci de secunde au lipsit trupei din Cetatea Marii Uniri (a se citi egalarea izbutită în prelungiri de Iclănzan – Performanţa Ighiu) pentru a se lăuda cu maximum de puncte în confruntările cu celelalte trei reprezentante ale judeţului! Cu un amendament, unirişti au fost gazde în cele trei întâlniri, iar gruparea de sub Drăgana a fost doar oaspete în turul recent încheiat.

*S-a marcat în toate disputele, trei victorii şi trei remize

În toate cele şase jocuri între conjudeţene s-a înscris, înregistrându-se trei victorii ale gazdelor şi alte trei remize. Fără eşec sunt Unirea şi Performanţa, iar fără victorie Industria şi Metalurgistul. Dar iată rezultatele înregistrate în derby-urile judeţene, în ordine cronologică, cu specificaţia că cinci dintre aceste confruntări au avut loc pe “Cetate”:

*etapa a 3-a (8 septembrie): Unirea Alba Iulia – Metalurgistul Cugir 2-1 (0-1): I. Grozav (78), Davidaş (79), respectiv Făgărăşanu (28);

*etapa a 5-a (22 septembrie): Unirea Alba Iulia – Industria Galda de Jos 1-0 (0-0): Lăsconi (74);

*etapa a 6-a (30 septembrie): Performanţa Ighiu – Metalurgistul Cugir 2-1 (1-0): Iclănzan (45), Cl. Oara (78), respectiv Făgărăşanu (63, penalty);

*etapa a 8-a (14 octombrie): Industria Galda – Metalurgistul Cugir 1-1 (1-1): S. Mureşan (7), respectiv Măd. Popa (10);

*etapa a 10-a (27 octombrie): Performanţa Ighiu – Industria Galda 1-1 (0-1): Tineiu (67), respectiv Oniche (28);

*etapa a 15-a (2 decembrie): Unirea Alba Iulia – Performanţa Ighiu 1-1 (0-0): An. David (46), respectiv Iclănzan (90+4).

Clasamentul direct:

1. Unirea Alba Iulia 7 puncte (4-2),

2. Performanţa Ighiu 5 p (4-3),

3. Industria Galda 2 (2-3), 4. Metalurgistul Cugir 1 (3-5).

Marcatorii celor 13 goluri: Făgărăşanu (Metalurgistul) şi Iclănzan (Performanţa) – câte două; I. Grozav, Davidaş, Lăsconi şi An. David (Unirea Alba Iulia), Cl. Oara şi Tineiu (Performanţa), S. Mureşan şi Oniche (Industria Galda), Măd. Popa (Metalurgistul Cugir) – câte unul.

*Alte două dispute, în Cupa României, cu lovituri de departajare!

La aceste dispute din eşalonul terţ, se mai adaugă alte două jocuri eliminatorii în faza a 4-a a Cupei României, ambele pe „Cetate”, încheiate după loviturile de departajare, în care Performanţa Ighiu a trecut de Metalurgistul Cugir (remiză albă la finele prelungirilor) şi Industria Galda a eliminat Unirea Alba Iulia (scor 1-1 după 120 de minute), în faza a treia, ultima înaintea în competiţia „KO” a divizionarelor secunde.

 


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Volei Alba Blaj, în semifinalele Diviziei A1

Dan HENEGAR

Publicat

în

Calificare în semifinalele Diviziei A1 pentru Volei Alba Blaj Volei Alba Blaj a câștigat seria cu Dinamo București în minimum de seturi și s-a calificat în semifinalele Diviziei A1 la volei feminin. După 3-1, la Blaj, campioana în exercițiu s-a impus cu 3-0 (28-26, 25-21, 25-21) în disputa din Capitală cu Dinamo. În primul parțial, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea