Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un primar din Alba, acuzat de amenințare de către secretară, după ce a fost trimis în judecată de către DNA pentru infracțiuni de corupție.

Publicat

în

Scandal fără precedent în Primăria comunei Râmeț din Apuseni, după ce primarul Vasile Raica împreună cu un funcționar au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție pentru infracțiuni de corupție.

La câteva zile după trimiterea în judecată a primarului, secretara comunei, Cristina Boc, a denunţat faptul că este ameninţată şi împiedicată să îşi desfăşoare activitatea în instituţie, chiar de către primarul inculpat Vasile Raica. În urma denunţului, procurorii DNA Alba Iulia, au cerut arestarea preventivă a primarului Raica, însă magistraţii Tribunalului Alba respins cererea. DNA a contestat hotărârea la Curtea de Apel.

Secratarul primăriei, dar care este şi martor în dosarul de corupţie, a făcut un denunţ în 18 decembrie în care declarat că ”este ameninţată şi împiedicată să îşi desfăşoare activitatea la locul de muncă de către inculpatul Raica Viorel”.

Electrica Furnizare Discount

Citește și: Primarul comunei Râmeţ, și o angajată a instituției, trimiși în judecată pentru fapte de corupţie: Pentru ce sunt acuzați

Anchetatorii au sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud pentru săvârşirea de către primar a infracţiunii de răzbunare pentru ajutorul dat justiţiei. Secretarul comunei a fost audiat de judecătorul de camera preliminară de la Tribunalul Alba în cauza în care s-a solicitat arestarea primarului

”Referitor la presupusa «ameninţare», acesta constă, conform depoziţiei martorei, în afirmaţia inculpatului potrivit căreia îi va lua atribuţiile de ofiţer de stare civilă. Or, indiferent de modalitatea în care martora a perceput această afirmaţie, ea nu poate fi considerată ameninţare deoarece primarul, aşa cum poate să delege unele dintre atribuţiile ce îi sunt conferite de lege şi alte acte normative, conform art. 157 din Codul administrativ, în egală măsură poate retrage această delegare. Mai mult, potrivit art. 206 C.pen. ameninţarea trebuie să constea în săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare, ceea ce nu este cazul în speţă”, se arată în motivarea instanţei Tribunalului Alba.

Potrivit instanţei, martora a declarat că acesta nu a făcut niciun fel de referire la dosarul în care a fost trimis în judecată şi nu există nicio dovadă că i-a solicitat să-şi modifice sau adapteze declaraţiile în vreun fel.

Judecătorul de cameră preliminară arată că starea de fapt ce reiese din procesul verbal încheiat de poliţistul judiciar şi din declaraţia martorei se referă la o stare tensionată existentă între inculpat şi martoră care îşi are însă originile anterior trimiterii în judecată a inculpatului şi ar fi fost generată de reîncadrarea martorei în funcţia publică printr-o hotărâre judecătorească din 2013. Prin urmare, conflictul dintre martoră şi inculpat nu are legătură cu infracţiunea ce face obiectul dosarului nr. 4396/107/2020” se mai arată în documentul citat.

Citește și: Scandal la o primărie din județul Alba: secretara acuză că a fost bătută de primar, funcționarii neagă și acuză la rândul lor

Un alt episod al neînţelegerilor dintre cei doi colegi de muncă a avut loc în ianuarie 2020. Secretara l-a acuzat atunci pe primar că a agresat-o în sediul instituţiei. Cristina Boc şi-a luat concediu medical, a încuiat documentele primăriei şi a plecat acasă. În urma analizei, judecătorul de cameră preliminară a considerat că nu este necesară luare arestării preventive a celor doi.

Raica Vasile, la data faptei primar şi viceprimar al comunei Râmeţ, a fost trimis în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată,

Gligor Daniela, funcţionar în cadrul Primăriei Râmeţ, este acuzată de săvârşirea infracţiunii de complicitate la folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

În perioada 2010-2016, inculpatul Raica Vasile, în calităţile menţionate mai sus, ar fi depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.), pe numele altei persoane, mai multe documente false şi inexacte(adeverinţe, angajamente, etc.) în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate. O parte din acele documente ar fi fost întocmite de inculpata Gligor Daniela, în calitate de funcţionar în cadrul Primăriei Râmeţ, judeţul Alba.

Prin aceste demersuri, inculpatul Raica Vasile ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 315.851 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură a comunicat faptul că se constituie parte civilă în cauză.

Publicitate

Ştirea zilei

Medic pensionar din Cugir, despre un posibil CONFLICT armat la granițele noastre: „Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară”

Publicat

în

Medic pensionar din Cugir, despre un posibil CONFLICT armat la granițele noastre: „Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară”

Într-un timp în care dialogul și diplomația par să fie uitate și înlocuite cu forța militară, la fel ca și acum un secol, de către marile puteri ale lumii noastre, un medic pensionar din Cugir trage un semnal de alarmă în ceea ce privește un eventual conflict armat, purtat cu arsenalul din prezent.

„Urmărind emisiunile tv, presa și postările din rețelele sociale legate de actuala criză ucrainiană, am rămas surprins de ușurința acceptării unui conflict armat între superputeri de către majoritatea comentatorilor pro sau contra uneia dintre puteri.

În realitate cei mai mulți nu au habar ce înseamnă un conflict armat adevărat. Ei au impresia că, un conflict armat va fi unul asemănător cu cel prezentat în filmele de acțiune în care “binele” o să învingă, ei fiind practic neafectați și doar simpli spectatori. Se vor trezii ca dintr-un vis urât atunci când le vor fi distruse bunurile personale, când se vor trezi în postura de refugiați, când le vor fi rănite sau ucise persoanele dragi sau când vor fi ei însuși victime pe front.

Electrica Furnizare Discount

Mă îngrijorez când aud cu câtă ușurință se discută de lovituri precise cu rachete sau lovituri nucleare. Majoritatea nu cunosc ce înseamnă o plagă împușcată, o arsură severă, amputație de membre sau o lovitură nucleară (temperatură în focarul exploziei peste 300.000 grade C, undă de șoc distructivă pe o rază de mulți km, radiații radioactive, “iarnă nucleară” după explozia mai multor bombe etc.) și ce consecințe va avea pe termen lung.

Sunt ferm convins că, singura soluție rațională este continuoarea dialogului șI eforturile ambelor părțI pentru evitarea cu orice preț a unui conflict armat!

Dumnezeu să ne ajute!”, a fost mesajul medicului Karlheinz Ludwig, din Cugir.

Potențiala invazie a Ucrainei de către trupele rusești comasate la graniță este un scenariu tot mai discutat de analiștii politici și militari în ultimele săptămâni. Știrile externe se succed cu rapiditate și expun diverse ipoteze.

Recent, Marea Britanie acuza Rusia că vrea să răstoarne guvernul de la Kiev pentru a instala o conducere pro-rusă, ca parte a planului de a invada țara. În ultimele săptămâni, oficialii americani și NATO au declarat în repetate rânduri că se așteaptă și se pregătesc pentru un atac.

La Kiev, ucrainenii sunt îngrijorați pentru soarta țării lor, dar se declară pregătiți să meargă la luptă dacă li se va cere. Totuși, majoritatea populației speră că scenariul cel mai sumbru nu va deveni realitate.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Virgil Popescu, ministrul Energiei, REINFECTAT cu COVID-19: „De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid”

Publicat

în

Virgil Popescu, ministrul Energiei, REINFECTAT cu COVID-19: „De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid”

În cursul zilei de miercuri, 26 ianuarie, Virgil Popescu, ministrul Energiei a anunțat faptul că a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și s-a izolat la domiciliu.

„De dimineață nu m-am simțit foarte bine, așa că am decis să fac un test rapid. Rezultatul a fost pozitiv. În urmă cu câteva minute am primit și rezultatele la testul RT-PCR, care a confirmat că sunt infectat cu COVID – 19”, a anunțat Popescu pe Facebook.

Electrica Furnizare Discount

„Am o formă ușoară, sunt izolat la domiciliu și iau tratamentul prescris de medici. Am făcut mai multe teste în ultima perioadă, ieri am avut test negativ”, a precizat el.

„Vă doresc tuturor multă sănătate, aveți grijă de voi și de cei dragi. Păstrați regulile de distanțare socială, purtați masca și protejați-vă. Da, recomand în continuarea vaccinarea, pentru că sunt încrezător că vom reuși să scăpăm de acest virus, care ne tot dă viețile peste cap”, a mai scris Popescu.

Ministrul a participat marți, la ședința de Guvern, iar apoi la conferința de presă unde a prezentat ordonanța de urgență privind plafonarea prețurilor la energie și gaze naturale.

Citește mai mult

Ştirea zilei

Modernizarea drumului național DN14B și a podurilor de la Teiuș și Crăciunel: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Publicat

în

Modernizarea drumului național DN14B și a podurilor de la Teiuș și Crăciunel: Proiectul, pe masa consilierilor locali

Drumul naţional DN 14, între Teiuş și Blaj, lungime estimate de aproximativ 23,7 km, este subdimensionat ca lăţime şi se află într-un proces de degradare care impune reabilitarea și modernizare lui astfel încât să asigure condiţii optime de exploatare în condiţii de siguranţă a circulaţiei rutiere.

Proiectul „Modernizare DN 14 B + Poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)” este un obiectiv de investiții în lista proiectelor localizate pe rețeaua secundară – drumuri de conectivitate și transregio – punctul 3. Blaj- Teiuș-A10 (profil 1+1).

Electrica Furnizare Discount

Acest drum face parte din rețeaua rutieră secundară, rețea care are
rolul de a conecta reședințele de județ la rețeaua primară într-o manieră rapidă și sigură, pentru populație și mediul de afaceri. Rețeaua rutieră secundară funcționează ca sursă care alimentează rețeaua rutieră rapidă, crescând astfel atracvitatea invesțiilor.

Pentru realizarea invesțiilor în infrastructura de transport, este general acceptat faptul că acestea trebuie ghidate după o strategie de dezvoltare a sectorului. Planul Invesțional al Ministerului Transporturilor dezvoltă o strategie a asigurării finanțării necesare pe cei 10 ani de implementare plecând de la corelarea principalelor surse de finanțare disponibile României: PNRR, POT, CEF 2.0 și bugetul național.

Asfel pentru a se realiza acest obiectiv de investiții este necesară încheierea unui Parteneriat avut în vedere este unul de interes regional și urmărește stabilirea drepturile şi obligaţiile părţilor, contribuţia financiară proprie a fiecărei părţi la bugetul proiectului, precum şi responsabilităţile ce le revin în implementarea activităţilor aferente pregătirii proiectului “Elaborare Studiu de Fezabilitate, PAC si elaborare Proiect Tehnic pentru „Modernizare DN 14 B + Poduri (peste CF M200-Teiuș și CF M300 Crăciunel) (+creșterea siguranței)”.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare