Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Curier Județean

Un nou caz de înșelăciune prin metoda ”accidentul”, în Alba – O femeie de 77 de ani, din Sebeș, a fost păgubită cu 5.000 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Atenție, stimați cetățeni! O nouă înșelăciune prin metoda „accidentul” a fost înregistrată la Sebeș. Poliția readuce în atenție recomandările pentru prevenirea acestui tip de înșelăciune.

Luni, 13 mai 2019, în jurul orei 22.30, polițiștii din Sebeș au fost sesizați de către o vârstnică de 77 de ani, din oraș, cu privire la faptul că a fost înșelată cu suma de 5.000 de lei.

Aceasta le-a spus polițiștilor că a fost sunată, pe telefonul fix, de către un bărbat care s-a dat drept procuror și care i-a spus ca fiica ei a provocat un accident rutier în urma căruia o persoană și-a pierdut viața. Pentru a o scăpa de răspundere, așa-zisul procuror i-a cerut femeii suma de 5.000 de lei aceasta urmând să fie înmânată unui „secretar” care se va prezenta la domiciliul său.

Câteva minute mai târziu, la ușa femeii s-a prezentat un bărbat, de aproximativ 30 de ani, care purta barbă și mustață și căruia vârstnica i-a dat suma de bani cerută.

Ulterior, femeia și-a dat seama că a fost înșelată și a anunțat poliția.

Polițiștii continuă cercetările în vederea identificării autorilor și tragerea lor la răspundere penală.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Alba readuce în atenţia cetăţenilor câteva recomandări, cu scopul de a nu deveni victime ale acestui tip de infracţiuni:

– Nu daţi curs instrucţiunilor primite telefonic de la persoane necunoscute, care pretind că ar avea calităţi oficiale.
– Verificați dacă situaţia relatată este reală.
– Nu efectuaţi niciun transfer bancar şi nu daţi bani unor persoane necunoscute care sunt trimise la ușa dumneavoastră!
– Sunaţi la poliţie, pe numărul de urgenţă 112 sau adresaţi-vă, imediat, unităţii de poliţie pe raza dumneavoastră de competenţă şi spuneţi despre ce este vorba.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată

Unirea Ziarul

Publicat

în

Bărbatul care a agresat sexual o femeie în camera unui hotel din Alba Iulia, trimis în judecată Un agresor deosebit de periculos, care a violat o femeie în camra unui hotel din Alba Iulia, a fost trimis din nou în judecată. Incidentul a avut loc în noaptea de 29 spre 30 ianuarie 2024. Bărbatul a […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea