Rămâi conectat

Actualitate

Un ministru propune dușul în doi pentru a economisi la facturi: „Nu mai este confortabil pentru toată lumea după o anumită vârstă”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Un ministru propune dușul în doi pentru a economisi la facturi: „Nu mai este confortabil pentru toată lumea după o anumită vârstă”

Ministrul Mediului și Energiei din Elveția a recomandat dușul în doi pentru a economisi la facturile de energie, în contextul prețurilor uriașe.

Sfatul Simonettei Sommaruga a venit pe fondul crizei energetice, alături de alte recomandări precum încălzirea redusă a locuinței, stingerea luminei, oprirea electrocasnicelor și reducerea temperaturii frigiderului.

„Știu că dușul pentru doi nu mai este confortabil pentru toată lumea după o anumită vârstă”, a spus ea într-un interviu pentru ziarul elvețian Tages-Anzeiger, citat de Blick.

Deși mulți s-au amuzat în urma propunerii politicianului în vârstă de 62 de ani, Ministrul a subliniat că propunerea este serioasă.

Ce măsuri s-au luat pentru a economisi energia chiar în Ministerul elvețian

Ea însăși și-a schimbat deja comportamentul în prima săptămână în care se desfășoară campania, potrivit spuselor ei. „Am devenit mai consecventă, de exemplu când sting luminile. Aici, în Palatul Federal de Nord, aerisim constant caloriferele”, a spus ea.

Sommaruga a mai spus că există prelungitoare în toate birourile, astfel că angajații își pot deconecta toate dispozitivele apăsând un singur buton. „Lucrăm la asta de luni de zile”, a adăugat ea despre eforturile de economisire a energiei.

„Campania noastră a venit exact la momentul potrivit”

Sommaruga a respins criticile conform cărora campania a fost lansată prea târziu. „Campania noastră a venit exact la momentul potrivit. Oamenii s-au întors din vacanță. Și în curând va începe sezonul de încălzire.”

Ministrul elvețian a spus că țările europene au avut luni de zile la dispoziție pentru a se pregăti pentru iarnă, în special în ceea ce privește sectorul energetic. „Dar da, este o perioadă dificilă pentru toată lumea. Rusia poartă un război energetic împotriva Europei și, prin urmare, și împotriva Elveției”, a concluzionat ea.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Mituri, ritualuri și superstiții de Dragobete – sărbătoarea românească a iubirii Dragobetele, sărbătoarea dragostei la români, îşi are rădăcinile în tradiţiile dace şi în credinţa într-un fel de zeu al iubirii, a cărui cinstire, pe 24 februarie, marca simbolic şi începutul primăverii. Dragobete, fiul Dochiei, era zeul dragostei şi al bunei dispoziţii. I se mai […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea