Rămâi conectat

Sport

“Un copil care practică powerliftingul nu este inferior celui care practică şahul şi performanţa trebuie respectată!”

Dan HENEGAR

Publicat

în

Marius Ceteras Gala Sporturilor1Ca urmare a articolului publicat de către ziarul dumneavoastră purtând titlul “Pentru DJST Alba cei din urmă sunt cei dintâi?” vă rog să publicaţi următorul drept la replică. Acest drept la replică are în vedere dreptul cititorilor dumneavoastră de a cunoaşte adevărul şi dreptul Clubului Sportiv Zamolxis de a răspunde modului mincinos în care a fost concepută respectiva scrisoare deschisă.

Mai întâi de toate îi reamintim liderului democrat liberal, Ceteraş Marius, că un copil care practică powerlifting nu este inferior celui care practică şahul şi că performanţa trebuie respectată indiferent de zona din care aceasta apare. Apoi, noi cei de la powerlifting ştim că şahul înseamnă rigoare şi nu partizanat politic şi spunem asta pentru că argumentaţia prezentă în scrisoarea deschisă conţine câteva minciuni pe care e bine să nu le pronunţăm cu pretenţia adevărului matematic şi anume:

1. CS Zamolxis Alba Iulia nu a semnat niciodată niciun protocol sau parteneriat cu PSD Alba şi îmi pare rău că eu trebuie să vă informez că aţi fost dezinformat de către specialiştii dumneavoastră. Suplimentar, dacă aţi fi studiat personal Anuarul Sportului, document oficial publicat de către MTS, aţi fi văzut că ani la rând acest club a ocupat locul 3 în clasamentul cluburilor sportive din România şi aţi mai fi observat că locul ocupat de judeţul Alba în clasamentele oficiale se datorează într-o mare măsură sportului pe care îl consideraţi lipsit de performanţe. Din faptele concrete întâmplate în ultimii cinci ani rezultă clar că acest club din Alba Iulia nu are neaparată nevoie să semneze ceva cu un partid pentru a face performanţă sportivă;

2.Scoaterea din context a rezultatelor sportivului Avram Laurenţiu cel care a reprezentat România la Campionatele Europene şi Mondiale de profil din ultimii  ani şi propagarea ideii că ar concura singur arată o înţelegere precară asupra fenomenului sportiv.

Laurenţiu Avram este un tânăr care alături de alţi români proveniti din judeţul Alba (ex. Irimie Andrei, Cioflică Andrei, Carmen Pârva etc) au reprezentat ţara asta cu cinste peste tot în lume şi deşi vorbiţi despre bătaie de joc exact asta faceţi când ştergeţi cu buretele performanţele, munca şi pasiunea acestui tânăr. Deşi vorbiţi despre bătaia de joc pe care o săvârşesc unii pentru a ajuta powerliftingul vă bateţi joc de adevărul verificabil conform căruia şi la competiţiile internaţionale de profil se prezintă zeci de naţiuni. Este adevarat, e mai simplu să scoţi din context şi să pretinzi că cineva nu recunoaşte realizările şahului.

3. Powerliftingul albaiulian a dat în acest an, României o campioană mondială în cadrul probei de împins din culcat, pe numele său Olimpia Olariu de care prin abordare vă bateţi joc spunând că sportul pe care-l practică e unul fără performanţe reale. Pentru cei care nu ştiu Olimpia Olariu are 17 ani, deci e la rândul său doar un copil. E drept, nu joacă şah.

4. Afirmaţi că Federaţia Română de Powerlifting cu sediul în Alba Iulia are participante în campionatele interne cluburi în majoritatea lor din judeţ. Este din nou o minciună! Din cele 30 de structuri sportive afiliate doar 6 sunt cluburi din judeţul nostru care au avut sportivi participanţi în campionate naţionale din acest an. Calculul majorităţilor îl faceţi singur dar nu are rost să insistăm pe faptul că judeţul Alba face parte din România şi că va bateţi joc şi de celelalte cluburi din alte judeţe.

5. Afirmaţi că acest tip de ierarhizare ar determina redirecţionarea banilor publici dinspre sportivii merituoşi către cei cu merite mult mai mici. Nimic mai fals. Dacă vă uitaţi la lista alocaţiilor bugetare din anul 2014 către sportul din judeţ o să vedeţi foarte clar că nu suntem beneficiarii vreunui parteneriat cu CJ Alba, Primăria Alba Iulia sau DJST Alba. Sunt de acord că sportul judeţean are nevoie de un moment zero şi puteţi fi artizanul unui astfel de moment. Aveţi suficiente pârghii politice şi, de asemenea, aveţi în mine un mare susţinător. În rest, putem discuta despre criterii, despre categorii şi despre oameni batjocoriţi. Ataşăm o scurtă listă cu numele celor pe care i-aţi jignit atunci când aţi afirmat că powerliftingul nu face performanţă şi că aceştia sunt cei din urmă. Toţi au participat în campionatele de powerlifting din anul 2014, sunt legitimaţi la cluburi de powerlifting din judeţul Alba şi vă garantez că toţi s-au bucurat pentru rezultatele lui Mihnea Costachi. Dumneavoastră, cu sportivitate aţi fi putut face la fel. Aţi ales însă batjocorirea lor. Păcat!

Andronache Bogdan, Anghel Denisa, Atudorei Liliana, Avram Laurenţiu, Bălăiţă Ioan Daniel, Balea Maria, Balea Marina, Bar Ionuţ, Barbu Alexandru, Cercelean Paula, Chiş Toia Răzvan, Cioflică Andrei, Cîrstea Sebastian, Cleja Andreas Sebastian, Clonţa Maria, Comşa Simion, Danca Florina, Dărămuş Daniel, Dina Paul, Fara Daniel, Fekete Damaris, Frăţilă Marius, Galdău Cristina, Ghiviziu Petronela, Haţegan Adrian, Iarna Stelian, Irimie Andrei, Javla Robert, Jorza Alexandru, Luca Ioana, Luca Sorina, Lupaş Ionuţ Florin, Lupaşcu Darius, Mihălţan Mihai, Militaru Florin, Militaru Ilie, Mircea Raul, Moldovan Ana, Moldovan Sorin, Mondoc Cristian, Nanu Mircea, Nastac Arina Nicola, Olariu Olimpia, Olteanu Ioan, Oprean Andrei, Ordean Ioan Daniel, Oţoiu Lucian, Pănăzan Ovidiu, Popa Mihai, Povian Dorin, Rebegel Raluca, Roff Andrei, Sebeni Sebastian, Sebeni Sergiu, Stan Carmen, Todea Amalia, Todorescu Marcela, Turuş Dan, Vandici Bogdan, Varga Marius, Varga Octavian, Varvara Andrei Florin, Vasiu Emanuel.

Ovidiu PĂNĂZAN, antrenorul sportivilor de la powerlifting, membru al C.S. Zamolxis Alba Iulia


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultat remarcabil: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB!

Dan HENEGAR

Publicat

în

Rezultat excelent: Mihaela Blaga (AC „Mica Romă” Blaj/ CSU Alba Iulia), în premieră campioană națională la senioare, cu PB! Rezultat excelent reușit de Mihaela Blaga, atleta din Blaj legitimată la AC „Mica Romă” Blaj și CSU Alba Iulia devenind în premieră campioană națională la senioare, cu PB (personal best) în proba de 3000 de metri […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea