Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba, înscris în registrul agresorilor sexuali a „uitat” să facă vizita periodică la poliție: Ce motiv a invocat

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un bărbat din Alba, înscris în registrul agresorilor sexuali a „uitat” să facă vizita periodică la poliție: Ce motiv a invocat

Un bărbat din Alba a fost condamnat la pedeapsa amenzii penale în cuantum de 1.500 lei pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea obligativității de a se prezenta periodic la organele de poliție de pe raza cărora domiciliază sau își au reședința, dar nu mai târziu de o dată la 3 luni, pentru a comunica acestora informații relevante.

Sentința Judecătoriei Alba Iulia a fost pronunțată în data de 25 august, iar motivarea fost făcută publică pe portalul just.ro.

Bărbatul a fost condamnat în 2006 la pedeapsa închisorii de 2 ani pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane. În 2021 a fost operaționalizat Registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor. În temeiul acestor prevederi legale, s-a întocmit dosarul electronic de supraveghere, în care inculpatul avea obligația de a se prezenta la sediul Postului de Poliție, pentru a comunica organelor de poliție informații relevante, conform graficului întocmit în cadrul acestui dosar.

Inculpatul a primit un exemplar al graficului de prezentare la data de 11.09.2021, acesta prezentându-se la sediul poliției la data de 17.09.2021, dar fără a se mai prezenta și la datele de 08.11.2021 și 01.02.2022.

Cu prilejul audierii în cursul urmăririi penale, inculpatul a arătat că avea cunoștință despre faptul că e înscris în registrul național automatizat cu privire la persoanele care au comis infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor, conform prevederilor Legii nr. 118/2019, având totodată cunoștință despre graficul de prezență la sediul Postului de Poliție.

Inculpatul a motivat faptul că nu s-a prezentat la sediul poliției conform graficului, dar nu mai târziu de o dată la 3 luni pentru a oferi informații relevante, deoarece ar fi pierdut graficul de prezență, uitând totodată perioadele în care trebuia să se prezinte.

Decizia poate fi atacată cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

FOTO | La Blaj va fi construită prima parcare supraetajată, în zona Gării: Va avea 6 nivele și 200 de locuri de parcare

Ziarul Unirea

Publicat

în

La Blaj va fi construită prima parcare supraetajată, în zona Gării: Va avea 6 nivele și 200 de locuri de parcare Primăria Blaj va construi o parcare supraetajată – „PARK&RIDE” – pe fonduri europene, pe linia de finantare aferenta Priorității 4 – O Regiune cu mobilitate urbană durabilă, Acțiunea 4.1 – Dezvoltarea mobilității urbane durabile […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea