Rămâi conectat

Ştirea zilei

Un bărbat din Alba a furat cardul unei colege şi a făcut cumpărături de peste 1.000 de lei. Cum l-au pedepsit magistrații

Publicat

în

Un bărbat din Alba a furat cardul unei colege şi a făcut cumpărături de peste 1.000 de lei. Cum l-au pedepsit magistrații

Un bărbat de 50 de ani din Zlatna este judecat pentru efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, după ce a sustras un card bancar din geanta unei colege de serviciu, după care a efectuat mai multe tranzacţii în magazine din oraş.

Fapta a avut loc în noaptea de 17/18 octombrie 2019, când cei doi se aflau la muncă, în schimbul al treilea, la o societate din Oarda de Jos. În jurul orei 06:00, inculpatul (S. N.) i-a luat persoanei vătămate portofelul din geanta din vestiar.

Electrica Furnizare Discount

În portofelul acesteia se afla un card bancar emis cu ajutorul căruia inculpatul a efectuat, în data de 18 octombrie 2019, un număr de 20 de tranzacţii contactless neautorizate, în valoare totală de 1.118 lei. Toate aceste plăţi au avut un cuantum sub 100 lei astfel încât nu a fost necesară introducerea codului PIN. Femeia a declarat poliţiştilor că şi-a lăsat bunurile în vestiarul unităţii, pe care nu l-a asigurat, iar la ieşirea din schimb a constatat că îi lipseşte portofelul, în care avea 4 carduri bancare. Acesta a arătat că, în data de 20 octombrie 2019, a sunat la bancă pentru a blocarea cardului emis de aceasta şi i s-a comunicat că s-au efectuate plăţi contactless cu acesta.

Bărbatul a fost identificat rapid şi a fost chemat pentru audieri, unde a recunoscut faptele. Trimis în judecată, bărbatul a recunoscut în integralitate învinuirea şi fapta aşa cum i s-a adus la cunoştinţă şi cum au fost reţinute prin actul de sesizare al instanţei, menţinându-şi declaraţiile date în cursul urmăririi penale. A plătit şi prejudiciul provocat, situaţie care i-a adus o pedeapsă mai blândă.

”Se reţine, în favoarea acestuia, că nu a mai fost condamnat anterior pentru săvârşirea de fapte penale, fiind la primul contact cu legea penală, potrivit fişei de cazier. În ceea ce priveşte circumstanţele sale personale, acesta are 50 de ani, este cetăţean român, căsătorit, are un copil minor, studii liceale, având loc de muncă. Prin urmare, inculpatul este o persoană bine integrată în societate.

Referitor la conduita inculpatului după săvârşirea infracţiunii şi în cursul procesului penal, instanţa reţine că acesta a colaborat cu organele judiciare pe parcursul procesului penal, având o atitudine sinceră, de regret şi de recunoaştere a faptelor atât în cursul urmăririi penale, cât şi în faza de judecată, conduită ce a condus la o economisire de resurse umane şi financiare şi la soluţionarea cu celeritate a cauzei. De asemenea, acesta a achitat în integralitate prejudiciul cauzat persoanei vătămate şi s-a împăcat cu aceasta în privinţa infracţiunii de furt, în privinţa căreia este posibilă împăcarea”, se menţionează în hotărârea Judecătoriei Alba Iulia din 30 iunie 2021.

Prin urmare, instanţa l-a condamnat pe acesta la pedeapsa de 1 an şi 6 luni de închisoare, cu suspendare sub supraveghere pe un termen de 2 ani. În plus, acesta trebuie să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de Probaţiune Alba sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate. De asemenea, va trebui să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile. Hotărârea Judecătoriei Alba Iulia a rămas definitivă.

Publicitate

Ştirea zilei

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

Publicat

în

Restricții de circulație pe întreaga rețea rutieră pentru autovehiculele cu o masă autorizată mai mare de 7,5 tone. Precizări de la CNAIR

În perioada 29 – 31 iulie, în intervalul orar 12.00 – 20.00, vor fi instituite restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone pe întreaga rețea rutieră, cu excepția județelor Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Electrica Furnizare Discount

„Joi, vineri și sâmbătă (29-31 iulie), în intervalul orar 12.00-20.00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t pe întreaga rețea rutieră, exceptând județele: Harghita, Neamț, Suceava și Botoșani.

Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 al Ordonanţei de Guvern nr.43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările şi completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului ”poate interzice temporar circulaţia vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile şi drumurile naţionale din judeţele afectate de codul portocaliu, cu excepţia:

 • transporturilor de persoane;
 • transporturilor de animale vii şi de produse perisabile de origine animală şi vegetală;
 • vehicule care participă la intervenţii în caz de forţă majoră;
 • transporturi funerare;
 • transporturi poştale;
 • transporturi de echipamente de prim ajutor;
 • transporturi pentru distribuire de carburanţi;
 • transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;
 • transporturi pentru tractări vehicule avariate;
 • transporturi pentru distribuirea de apă şi hrană în zonele calamitate;
 • transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcţie salubrizării;
 • transporturi apă îmbuteliată;
 • transporturi produse provenite din exploatări agricole;
 • transporturi militare implicate în exerciţii multinaţionale.”

Pe parcursul următoarelor zile vom reveni cu alte noi comunicate, în funcţie de avertizările meteorologice emise de A.N.M.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din Romania S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pot accesa pagina de internet: www.cnadnr.ro/Situatia Drumurilor Naționale”, arată comunicatul din partea CNADNR.

Citește mai mult

Ştirea zilei

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Publicat

în

ALERTĂ hidrologică: COD GALBEN de inundații pentru Alba și alte județe, până miercuri la ora 24.00. Zonele vizate

Un Cod Galben de inundații valabil în județul Alba miercuri, până la ora 24:00, a fost emis pentru bazinel hidrografic Arieș, bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior.

Electrica Furnizare Discount
COD GALBEN

Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, a celor prognozate şi a propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior, județele: Alba și Cluj.

FENOMENELE VIZATE

Scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE

BAZINE AFECTATE

Râurile din bazinele hidrografice: Arieș – bazin superior și afluenți bazin mijlociu și inferior

Citește mai mult

Ştirea zilei

FOTO VIDEO| GRINDINA a făcut ravagii în Municipiul Alba Iulia: Gheața, prezentă în mai multe zone ale orașului

Publicat

în

FOTO VIDEO| GRINDINA a făcut ravagii în Municipiul Alba Iulia: Gheața, prezentă în mai multe zone ale orașului

Codul Galben de furtună care vizează Municipiul Alba Iulia a făcut ravagii în cursul zilei de miercuri, 28 iulie, în mai multe zone ale orașului.

Electrica Furnizare Discount

Așa cum se poate observa și în imagini, ploaia cu gheață a fost relativ măruntă, dar efectele sale au fost foarte vizibile.

Reamintim că în județul Alba a fost emisă o avertizare de cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată care se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii, izolat averse ce vor avea și caracter torențial și grindină până joi, 29 iunie, la ora 02.00.

Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2021 Ziarul Unirea