Rămâi conectat

Sport

Ultima strigare pentru campioana României, care vrea eventul! Volei Blaj, semifinală cu CSM Lugoj în Cupa României

Dan HENEGAR

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Volei Alba Blaj, vechea și noua campioană a României la volei feminin, va întâlni pe CSM Lugoj în prima semifinală a Cupei României, în Final Four-ul de la Pitești. Partida se va disputa sâmbătă, 13 mai, de la ora 16.00, iar de la ora 19.00, este prevăzută cealaltă semifinală, între Dinamo și CSM Târgoviște. Finala va fi duminică, 14 mai, la ora 18.00, între învingătoarele din semifinale (toate partidele vor fi transmise pe TVR 3).

Dacă va trece hopul, o confruntare dificilă împotriva unui oponent incomod (pe care l-a învins în două rânduri în sezonul regular, 3-2 și 3-0, în ianuarie, în deplasare), formația din Alba are perspectiva unui nou duel, în ultimul act, cu marea rivală CSM Târgoviște grupare contra căreia are 5 victorii consecutive în ultimele două luni: două în semifinalele Cupei CEV și alte 3 în finala campionatului!

Cele mai bune echipe de volei feminin din România se înfruntă în “Pitești Arena” în weekend, iar fanii prezenți vor avea parte de surprize, respectiv tombole cu premii în mingi și tricouri ale echipelor participante. Conform ierarhiei campionatului Diviziei A1 abia încheiat, sunt în “careul de ași” Volei Alba Blaj (campioană), CSM Târgoviște (vicecampioană), CSM Lugoj (medalii de bronz) și Dinamo București (locul 5).

Sezonul trecut, Volei Alba Blaj a câștigat eventul național și acum râvnește să reediteze performanța, respectiv să-și adjudece și al doilea trofeu al stagiunii 2022/ 2023. CSM Lugoj reprezintă marea revelație a acestui sezon: a cucerit Supercupa României (a învins în semifinale pe… Volei Alba Blaj, în debutul sezonului, la Brașov, 3-1, în octombrie anul trecut), a disputat finala Cupei Challenge și a luat medaliile de bronz în Divizia A1 (3-0 în finala mică cu Rapid). Sub comanda lui Ugliesa Segrt, antrenorul sârb care a activat și la Blaj, în postura de secund, sunt 3 foste componente ale ardelencelor: Silvija Popovic, blăjeanca Ramona Rus și Daiana Roman.

Obiectivele clubului sunt în fiecare an câștigarea competițiilor interne și mergem la Pitești să cucerim Cupa României. Suntem încrezători, pregătiți și vrem să-i răsplătim pe suporteri cu un nou trofeu și, la fel ca anul trecut, să facem eventul”, a transmis Stevan Ljubičić

Pentru gruparea blăjeană este a 8-a calificare consecutivă în semifinalele Cupei României (în 2020 competiția nu s-a încheiat din cauza pandemiei), reușind-se în 4 rânduri adjudecarea trofeului (2017, 2019, 2021, 2022), plus o finală pierdută (2018, cu CSM București). Practic echipa din “Mica Romă” a luat 4 din ultimele 5 trofee și mai are semifinalele pierdute în 2015 (la Cheile Grădiștei, 2-3 cu Dinamo) și 2016 (la Piatra Neamț, 2-3 cu CSM Târgoviște, care cucerit trofeul).

Foto: Federația Română de Volei


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș

Unirea Ziarul

Publicat

în

Rezultate excelente obținute de sportivii de la Dojokan Activ Aiud, la Campionatul National de Copii WUKF de la Mediaș În zileie de 6 și 7 aprilie 2024, la Medias a avut loc Campionatul National de Copii WUKF, unde au participat 664 sportivi de la 56 cluburi, scrie aiudinfo.ro Câstigătorii aiudeni sunt: – Maier Sara Locul […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea