Rămâi conectat

Sport

Tudor Balu, talentatul voleibalist din Blaj, a debutat pe prima scenă pentru vicecampioana SCM Zalău

Dan HENEGAR

Publicat

în

Tudor Balu, talentatul voleibalist originar din Blaj, a cunoscut bucuria debutului pe prima scenă a voleiului autohton, în partida dintre SCM Zalău și Rapid București, scor 3-0, contând pentru etapa a doua a Diviziei A1.

Jucătorul din “Mica Romă” a fost trimis în teren în setul al doilea de către antrenorul Marius Lazăr reușind să-și treacă în cont două puncte. “Tudor este un jucător cu reale calități, în care am mare încredere. Îl felicit pentru debut și îi urez succes pe mai departe. Dacă va fi serios și va munci are șanse mari de a ajunge un jucător important în ultimii ani”, a declarat pentru site-ul oficial al clubului, Adrian Feher, managerul grupării din Sălaj, vicecampioana României cu șase puncte după două runde, fără a pierde vreun set.

Ridicătorul Tudor Balu (17 ani împliniți în 1 mai) a fost transferat de SCM Zalău în această vară. Voleibalistul originar din “Mica Romă”, ce a deslușit tainele sportului de lângă fileu în orașul natal, la CSȘ Blaj, sub comanda antrenorului Alexandru Man, este considerat unul dintre cei mai promițători jucători din România. Component al naționalei României Under 20, Tudor a impresionat la turneele finale disputate cu CSȘ Blaj, la Dej cu juniorii (locul 5 și cel mai bun ridicător) și la Tulcea, cu cadeții (bronz și MVP-ul competiției). În consecință, formația din Sălaj s-a grăbit să obțină semnătura acestei speranțe voleibalistice, iar în stagiunea 2021/ 2022 Tudor Balu are dublă legitimare SCM Zalău – CSȘ Blaj.

Tudor Balu (17 ani) este al treilea jucător din Alba ce evoluează la cel mai înalt nivel intern.  Alți doi jucători talentați din Alba au fost protagoniștii unor transferuri în această vară la echipe ce activează în Divizia A1. Astfel internaționalul Florian Bela Bartha (21 de ani, centru, a debutat în echipa de seniori, în Golden League), originar din Ocna Mureș, a plecat după trei ani de la Unirea Dej la SCM U Craiova, iar în locul său dejenii l-au înregimentat pe blăjeanul Sebastian Micu (21 de ani, centru, fost la UV Timișoara și component al echipelor naționale de juniori și cadeți).


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Sport

Sport

Cupa Satelor 2024, faza a doua, la Lunca Mureșului și Daia Română, duminică, 24 martie | Vezi echipele calificate

Dan HENEGAR

Publicat

în

Cupa Satelor 2024 își derulează faza a doua a grupelor, la Lunca Mureșului și Daia Română, duminică, 24 martie Cupa Satelor 2024, întrecere organizată de Asociația Județeană de Fotbal Alba și rezervată jucătorilor Under 13, născuți în anul 2011 și mai tineri (fete din 2009 și mai tinere), și-a derulat faza întâi a grupelor. La […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea