Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Economie

Trei companii din Turcia, Olanda și Elveția, în cursa pentru achiziționarea producției Cupru Min din următorii 7 ani

Sfarlea Ioana Raluca

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Astăzi, 2 septembrie 2013, ora 10.00, a fost termenul limită pentru depunerea documentelor necesare înscrierii în procedura de selecţie şi verificare a eligibilităţii în vederea achiziţionării de concentrat de cupru de la SC Cupru Min SA, după cum anunță reprezentanții Ministerului Economiei.

Aceasta este prima etapă a procedurii de vânzare, prin metode combinate, constând în licitaţie cu ofertă în plic, precedată de negociere pe bază de oferte preliminare şi neangajante, cu criterii de eligibilitate, a unei cantităţi maxime de 331.890 tone de concentrat de cupru.

Trei companii au depus documente în termenul specificat: Yildirim Holding Inc. (Turcia), Trafigura (Olanda) şi Glencore (Elveţia). Reprezentanţii Ministerului Economiei şi consultanţii selectati in acest sens derulează etapa de verificare şi analiză a documentelor prezentate privind conformitatea cu criteriile de calificare specificate în documentaţia iniţială. La finalizarea etapei de evaluare şi verificare vor fi date publicităţii numele companiilor acceptate pentru oferta financiară angajantă.

Contractul de vânzare care urmează a fi semnat, în urma finalizării întregii proceduri, între Cupru Min şi compania desemnată câştigătoare prevede o perioada de 7 ani pentru livrarea concentratului de cupru, conform graficului specificat în documentaţia iniţială privind procedura de vânzare.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Economie

Economie

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi

Unirea Ziarul

Publicat

în

Finanţare din fonduri europene de 400.000 de euro/fermă pentru utilaje noi Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) se pregăteşte să lanseze o nouă măsură de finanţare cu fonduri europene pentru fermierii care vor să-şi cumpere utilaje noi. Sprijinul urmează să fie de maximum 400.000 de euro/fermă. Potrivit declaraţiei secretarului de stat în MADR, Sorin Moise, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea