Tinerii de 18 ani, amendaţi pentru neprezentarea la CMJ Alba

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

În termen de 6 luni de la împlinirea vârstei de 18 ani, tinerii trebuie să se prezinte la Centrul Militar Judeţean Alba, situat în apropierea Porţii a III-a a Cetăţii din Alba Iulia, pentru luarea în evidenţa militară, consemnarea opţiunilor privind modalitatea de îndeplinire a îndatoririlor militare şi înmânarea adeverinţei de recrutare. Acest lucru este prevăzut de Legea nr. 223/2010, care modifică Legea nr. 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu şi trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat, aceasta nestipulând iniţial un termen limită.
Neprezentarea tinerilor la CMJ Alba în termen de 6 luni de la data împlinirii vârstei de 18 ani constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 300 lei, care va fi aplicată de comandant şi ofiţerii desemnaţi de acesta. Tânărul poate achita contravaloarea contravenţiei pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii, adică 50 de lei, agentul constatator făcând menţiunea despre această posibilitate în procesul-verbal.
Bărbaţii care au împlinit vârsta de 18 ani după data de 1 ianuarie 2007 şi nu s-au prezentat la CMJ Alba au obligaţia ca, în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii, să se prezinte la CMJ numai pentru luarea în evidenţa militară, consemnarea opţiunilor privind modalitatea de îndeplinire a îndatoririlor militare şi înmânarea adeverinţei de recrutare, în caz contrar fiind amendaţi tot cu sume de 100 – 300 de lei. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 792/2010.
Robert GHERGU

ELIT

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419

1 comentariu

H.Adolph 16 decembrie 2010 at 15:15

iar papiţoii ăstia cu armata lor.. băi exista atatea metode de distrugere in masa incat scopul a ceea ce faceti voi cu tinerii nu se justifica. Armata de profesionisti si gata. Ce daca copii aia nu VOR sa auda de voi??? Toti cei ce au facut armata ne recomandau celor tineri sa NU O facem.
Toti dobitocii s-au facut Gradati si Militieni, ca atat stiu. Razboaiele nu se mai poarta cu carne de tun de vreo 20 de ani! Se sta in cladiri bine puse la punct si totul se face prin telecomanda.
Logica mea a fost si este:
„Prefer sa nu fiu barbat in acceptiunea cretineilor decat sa-mi pierd timpul degeaba” Credeti voi cu evidenta ca mai gasiti fraierestenii sa lupte in caz de razboi? Pentru ce sa lupte? Sa apere hotzii si banditzii ce au furat si fura tara asta??? Din partea mea sa crapati toti!

Comentariile sunt oprite