Rămâi conectat

Cultură Educație

Tinerii de 18 ani, amendaţi pentru neprezentarea la CMJ Alba

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

În termen de 6 luni de la împlinirea vârstei de 18 ani, tinerii trebuie să se prezinte la Centrul Militar Judeţean Alba, situat în apropierea Porţii a III-a a Cetăţii din Alba Iulia, pentru luarea în evidenţa militară, consemnarea opţiunilor privind modalitatea de îndeplinire a îndatoririlor militare şi înmânarea adeverinţei de recrutare. Acest lucru este prevăzut de Legea nr. 223/2010, care modifică Legea nr. 395/2005 privind suspendarea pe timp de pace a serviciului militar obligatoriu şi trecerea la serviciul militar pe bază de voluntariat, aceasta nestipulând iniţial un termen limită.
Neprezentarea tinerilor la CMJ Alba în termen de 6 luni de la data împlinirii vârstei de 18 ani constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 100 lei la 300 lei, care va fi aplicată de comandant şi ofiţerii desemnaţi de acesta. Tânărul poate achita contravaloarea contravenţiei pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii, adică 50 de lei, agentul constatator făcând menţiunea despre această posibilitate în procesul-verbal.
Bărbaţii care au împlinit vârsta de 18 ani după data de 1 ianuarie 2007 şi nu s-au prezentat la CMJ Alba au obligaţia ca, în termen de 6 luni de la data intrării în vigoare a legii, să se prezinte la CMJ numai pentru luarea în evidenţa militară, consemnarea opţiunilor privind modalitatea de îndeplinire a îndatoririlor militare şi înmânarea adeverinţei de recrutare, în caz contrar fiind amendaţi tot cu sume de 100 – 300 de lei. Legea a fost publicată în Monitorul Oficial al României nr. 792/2010.
Robert GHERGU


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea