Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Actualitate

Tichete educaționale 2023: A fost prelungită perioada de depunere a cererilor pentru cei 500 de lei

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tichete educaționale 2023: A fost prelungită perioada de depunere a cererilor pentru cei 500 de lei

În cursul zilei de vineri, 20 octombrie, Guvernul a aprobat prelungirea perioadei pentru depunere cererilor pentru tichetele educaționale, în valoare de 500 de lei.

„Astăzi s-a aprobat prelungirea perioadei de depunere a cererilor pentru tichete educaționale până în 26 noiembrie 2023, astfel încât să existe timpul necesar pentru ca toți părinții să poată depune cererile de sprijin care au la bază Ordonanța 83 din 2023. adoptată recent de Guvern. Este vorba concret despre acea primă de 500 lei per copil pentru achiziții de rechizite sau alte materiale care vor ajuta copiii să își continue în condiții cât mai bune procesul educațional”, a anunţat vineri, la finalul şedinţei de Guvern, Mihai Constantin, purtătorul de cuvânt al Executivului.

Ce a anunţat, cu o săptămână înainte, Adrian Câciu, ministrul Fondurilor Europene

„Guvernul a aprobat un program pentru următorii patru ani pentru copiii care urmează cursurile primare şi gimnaziale, dar şi pentru preşcolari privind tichete educaţionale, aşa sunt ele numite, cu o finanţare de 100% din fonduri europene, în valoare de 500 de lei, o dată pe an”, a declarat Câciu, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Ministrul a precizat că tichetele educaţionale sunt destinate procurării de materiale şcolare şi îmbrăcăminte.

„Un program care vizează circa 410.000 de copii, anual, care provin din familii cu venituri reduse. Pentru preşcolari, condiţia este ca venitul mediu pe membru de familie să fie 633 de lei, iar pentru elevii din ciclul primar şi gimnazial 50% din salariul minim brut”, a explicat Adrian Câciu.

El a arătat că programul aprobat de Guvern aduce o serie de noutăţi faţă de alte proiecte similiare.

„Acest program, faţă de ceea ce a fost în trecut, pentru că România a mai avut astfel de programe prin care a sprijinit familiile cu venituri reduse, ca şi element de noutate – totul va fi digitalizat, astfel încât părinţii să nu facă decât un singur efort. Vor depune o cerere la şcoală, iar tot procesul de analiză, de verificare a veniturilor, de transmitere a cardurilor către părinţi se va face prin intermediul instituţiilor care se ocupă, respectiv Ministerul Educaţiei, Inspectoratele şcolare, Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, şi banii vor fi încărcaţi pe card. Noi, ca şi termen, sperăm că la jumătatea lunii noiembrie toate aceste carduri să fie încărcate. Actul normativ prevede ca termen pentru depunerea cererii 45 de zile de la începerea cursurilor. Deci, undeva la finalul lunii octombrie să fie depuse aceste cereri”, a menţionat ministrul.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc

Bogdan Ilea

Publicat

în

Cum trebuie să procedeze românii care dețin două autoturisme sau două proprietăți imobiliare: Legea pe care nu mulți oameni o cunosc Românii care dețin două mașini sau două apartamente, trebuie să știe că vânzarea celei de-a doua mașini sau a celei de-a doua locuințe în decursul aceluiași an calendaristic poate implica costuri suplimentare. Conform unei […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea