Rămâi conectat
PSD Alba - Alegeri Locale 2024

Actualitate

Tichete cadou de 8 martie, Ziua Femeii: Ce sume pot primi angajatele românce din partea patronilor

BONTEA Alexandru

Publicat

în

AUR - Alegeri Locale 2024

Tichete cadou de 8 martie, Ziua Femeii: Ce sume pot primi angajatele românce din partea patronilor

Una dintre ocaziile în care angajatorii pot acorda tichete cadou, conform regulilor reglementate în urmă cu doi ani, este Ziua Femeii.

La finalul lunii decembrie 2021, a fost majorat plafonul de la 150 la 300 de lei, prin OUG, pentru ca tichetele cadou oferite pentru ocaziile speciale să fie considerate netaxabile.

Victor Negrescu - Alegeri Europarlamentare - 2024

Prin urmare, tichetele cadou de până la 300 de lei, care sunt oferite strict de companii angajaților lor, nu sunt supuse impozitului pe venit și contribuțiilor sociale obligatorii dacă sunt emise doar în conformitate cu legislația fiscală.

Se oferă tichete cadou de 8 martie

– cu ocazia Zilei Femeii (8 martie) pentru salariate;

– cu ocazia Paștelui, Crăciunului sau a altor sărbători similare ale altor culte religioase, atât pentru salariați, cât și pentru copiii lor;

– cu ocazia Zilei Copilului (1 iunie) pentru cele oferite copiilor salariaților.

Sumele mai mari de 300 de lei se impozitează

Sumele care depășesc acest prag de 300 de lei sunt impozabile, iar același lucru este valabil și pentru tichetele cadou oferite cu alte ocazii decât cele menționate mai sus.

Legea a introdus, de asemenea, obligația de a emite toate biletele valorice, inclusive certificatele cadou, numai sub formă de card și a eliminat biletele fizice.Cu toate acestea, în cazul în care o companie achiziționează un tichet cadou înainte de1 februarie 2022 și intenționează să îl prezinte de Ziua Femeii, acesta poate fi utilizat până la data de expirare înscrisă pe tichetul cadou.

O schimbare important de la sfârșitul anului a fost interzicerea companiilor de a oferi tichete cadou celor care nu sunt angajați de Ziua Femeii, o schimbare adusă de OUG 130,cu atât mai importantă cu cât amenda pentru nerespectarea acestei prevederi este de până la 35.700 de lei.

În cazul în care angajatorii decid să ofere tichete cadou femeilor cu ocazia zilei de 8 martie, aceștia trebuie să aibă grijă ă nu discrimineze femeile angajate, indiferent dacă sunt mame sau nu, dacă lucrează cu normă întreagă sau cu jumătate de normă, dacă îndeplinesc funcții de bază în cadrul companiei sau nu.

Tichetele cadou pot fi acordate și salariaților cu funcții de bază din alte companii, singurele excepții prevăzute de HG 1.045/2018,inclusive de normele de aplicarea Legii nr. 165/2018 privind acordarea de tichete valorice, fiind vorba de tichete de masă și tichete culturale.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRIPublicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

FOTO: Imagini excepționale cu Viorel, râsul vedeta din România, primul exemplar transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii

Ziarul Unirea

Publicat

în

Imagini excepționale cu Viorel, râsul vedeta din România, primul exemplar transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii Imagini superbe cu Viorel, primul râs transferat în Germania pentru refacerea genetică a acestei specii, au fost publicate de reprezentanții Romsilva, pe Facebook. Eleodor Olavi Nițescu, directorul general adjunct al Regiei Naționale a Pădurilor – Romsilva, […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea