Testarea ierburilor medicinale pentru tratarea CoVid-19, aprobată de OMS. Eficacitatea produselor naturale, văzută ca o potențială soluție

TECHNOVA - Înlocuiește-ți centrala

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține un protocol în testarea eficacității produselor africane bazate pe ierburi medicinale în tratarea coronavirusului și ale altor epidemii, transmite agenția ANSA, citată de Rador.

Pandemia de COVID-19 a evidențiat posibilitatea utilizării medicinei tradiționale pentru combaterea bolii, iar unda verde a OMS încurajează testarea cu criterii similare celor pentru vaccinuri și medicamente dezvoltate în laboratoarele din Asia, Europa și America.

Pro România - Misiunea ieșirii din criză

Acum câteva luni, președintele Madagascarului a promovat utilizarea unei băuturi pe bază de artemisia – o plantă care s-a dovedit eficientă împotriva malariei – ca medicament anti-Covid, dar propunerea a fost respinsă categoric.
Astăzi, experții de la OMS și de la alte organizații „și-au exprimat sprijinul pentru un protocol privind testarea de fază 3 a plantelor medicinale împotriva COVID-19 și pentru crearea unei comisii de monitorizare a datelor și siguranței privind studiile bazate pe plante medicinale”, afirmă un comunicat.

„Dacă un produs din medicina tradițională se dovedește a fi sigur, eficient și de calitate, OMS va recomanda producția locală rapidă și pe scară largă”, a spus Prosper Tumusiime, director regional al OMS în Africa.

sursa: g4media.ro

Email: stiri@ziarulunirea.ro
Tel: 0258.811.419