Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Cultură Educație

Testamentul lui Avram Iancu, aflat de generații în posesia familiei Rațiu, va ajunge la Biblioteca Central Universitară Cluj

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Un document de mare valoare simbolică pentru românii din Transilvania, testamentul olograf al lui Avram Iancu, va fi predat de către familia Rațiu, în a cărei posesie se află de mai multe generații, Bibliotecii Central Universitare (BCU) ‘Lucian Blaga’ din Cluj.

 

Avram IancuAnunțul a fost făcut printr-un comunicat de presă de către directorul BCU, Doru Radosav, care a precizat predarea documentului va fi făcută de Ratiu Family Charitable Foundation prin fiul cel mare al lui Ioan Rațiu, Indrei, în data de 6 noiembrie în cadrul unui eveniment special dedicat acestui moment.

 

‘Transmis generațional, acest testament a ajuns în posesia lui Ion Rațiu, candidat la președinția României în anii 1990, fiind păstrat ca o piesă de mare valoare documentară și în egală măsură, cu o puternică valoare simbolică.

Testamentul a fost păstrat de către familia Rațiu, care este considerată de istorici o exponentă a familiei românești transilvănene ‘dedicată idealurilor naționale și de unitate politică a românilor’, se arată în comunicat.

 

După ce va va ajunge în custodia instituției, testamentul olograf al lui Avram Iancu va reprezenta piesa centrală a unei expoziții deschise publicului la Biblioteca Central Universitară (BCU) ‘Lucian Blaga’ din Cluj. (BT)


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea