Rămâi conectat

Actualitate

Test COVID-19 negativ pentru a merge la slujbe: Credincioșii din Grecia, obligați de autorități pentru a le prezenta, din cauza CREȘTERII de cazuri

Ziarul Unirea

Publicat

în

Test COVID-19 negativ pentru a merge la slujbe: Credincioșii din Grecia, obligați de autorități pentru a le prezenta, din cauza CREȘTERII de cazuri

Grecia a introdus noi restricţii prin care credincioşii sunt obligaţi să prezinte un test COVID-19 negativ pentru a participa la slujbe în biserici, după o creştere a numărului de cazuri de coronavirus în ultimele săptămâni, relatează duminică Reuters.

Conform noilor măsuri anunţate pe 18 noiembrie, persoanelor nevaccinate li se interzice accesul în spaţii interioare, inclusiv în restaurante, cinematografe, muzee şi săli de sport, chiar dacă prezintă un test negativ pentru coronavirus.

În cazul bisericilor, duminică a fost prima zi în care credincioşii care participă la slujbe trebuie să prezinte un test negativ.

„(Această măsură este) pentru a ne proteja pe noi înşine şi pe oameni”, a declarat părintele Christos, preot la Biserica Sfântul Spiridon din oraşul Pireu.

„Poate fi puţin dificil, însă vom persista. Suntem obligaţi să respectăm toate măsurile”, a mai spus el.

Unii credincioşi au declarat că au venit mai puţini oameni decât de obicei la slujba de duminică din cauza cerinţei ca cei nevaccinaţi să plătească pentru teste, un cost care s-ar putea dovedi costisitor pentru cei cu familii.

Grecia a înregistrat o creştere a infectărilor cu COVID-19 luna aceasta, numărul cazurilor zilnice ating niveluri record. Până sâmbătă, ţara a înregistrat 920.683 de infectări cu coronavirus şi 17.861 de decese asociate COVID-19 de la izbucnirea pandemiei, scrie Agerpres.

Omicron: Israelul îşi închide graniţele pentru toţi străinii. Danemarca suspectează două cazuri, SUA salută transparenţa Africii de Sud

Israelul a anunţat sâmbătă că va interzice intrarea tuturor străinilor în ţară şi va reintroduce tehnologia de urmărire telefonică împotriva terorismului pentru a limita răspândirea noii variante de coronavirus, potenţial mai contagioasă, detectată pentru prima dată în Africa de Sud, informează Reuters. Danemarca și Olanda suspectează cazuri de Omicron, Italia a confirmat primul caz, Marea Britanie impune noi restricții la intrarea în Regat.

Premierul israelian Naftali Bennett a afirmat într-o declaraţie că această interdicţie, ce depinde de aprobarea guvernului, va fi aplicată pe o durată de 14 zile.

Israelul, prima ţară care şi-a închis complet graniţele pentru a proteja populaţia de contaminarea cu varianta Omicron, a confirmat până în prezent un caz de îmbolnăvire cu această variantă, precum şi alte şapte cazuri suspecte, informează Agerpres


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră

Ziarul Unirea

Publicat

în

Vinerea Mare la catolici: Ziua în care Hristos a fost răstignit şi a murit pe cruce. Tradiții în Vinerea Neagră Vineri, 29 martie 2024, este o zi specială pentru credincioșii romano-catolici și reformați din întreaga lume. Este Vinerea Mare, zi în care aceștia trebuie să stea departe de mesele îmbelşugate, să se roage și să […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea