Rămâi conectat
S&D Europarlamentare 2024

Politică Administrație

Terenurile agricole din intravilan nu vor mai fi impozitate de anul viitor ca terenuri cu construcții

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Începând cu 1 ianuarie 2018, terenurile agricole amplasate în intravilan vor fi scutite în totalitate de regimul de impozitare diferențiat, respectiv proprietarii acestora nu vor mai plăti nici pentru 400 metri pătrați din teren impozitul aferent unui teren cu construcții.

Senatorii au adoptat acest termen după ce președintele Klaus Iohannis a retrimis la reexminare Parlamentului proiectul de lege respectiv, amintind că, potrivit legii, modificările la Codul Fiscal intră în vigoare după 6 luni de la aprobare.

”În opinia noastră, legea transmisă la promulgare nu îndeplinește nici cerințele stabilite de normele generale de tehnică legislativă privind claritatea și previzibilitatea prevăzute de Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnică legislativă pentru elaborarea actelor normative, și nici pe cele speciale înscrise în Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal. Prin urmare, pentru a înlătura orice echivoc în aplicare, considerăm că este necesar ca în conținutul legii transmise la promulgare să fie stabilit momentul intrării ei în vigoare”, a arătat președintele în solicitarea adresată Legislativului.

Camera Deputaților, în calitate de for decizional al Parlamentului, a aprobat, în urmă cu o lună, în unanimitate, un proiect de lege în acest sens.

Proiectul fusese depus la Parlament anul trecut, însă, înainte de a fi adoptat, Guvernul Cioloș a decis, prin ordonanță de urgență, că proprietarii de terenuri agricole situate intravilan acestora nu vor mai plăti pentru 400 metri pătrați din teren impozitul aferent unui teren cu construcții.

În prezent, legislația prevede că “impozitul pe terenurile amplasate în intravilan, înregistrate în registrul agricol la altă categorie de folosință decât cea de terenuri cu construcții, în limita a 400 de metri pătrați, calculați o singură dată, se determină de la categoria de folosință teren neproductiv”. Deputații au eliminat însă, prin proiectul de lege votat, și cei 400 de metri pătrați pentru care se aplica impozitul aferent unui teren cu construcții.

Sursa: profit.ro

 

Salvează


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Politică Administrație

Politică Administrație

FOTO „Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat

Ziarul Unirea

Publicat

în

„Transapuseana”, șoseaua spectaculoasă din sudul Munților Apuseni, tot mai aproape de finalizare: Primul lot a fost recepționat Vineri, 26 aprilie 2024, a avut loc recepția lucrărilor pe lotul 1 al Transapusenei care totalizează nu mai puțin de 43 de kilometri. Un drum de poveste, emblematic pentru județul Alba și pentru România. Citește și: FOTO Cum […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea