Rămâi conectat

Curier Județean

Teiuşanca Ruxandra Postatny – de la model la scriitoare:”Emisiunea Next Top Model şi-a pus amprenta asupra vieţii mele”

Alexandra Mates

Publicat

în

Ruxandra Postatny, fosta concurentă în sezonul 3 al emisiunii „Next Top Model”,  by Cătălin Botezatu, s-a apucat de scris. Tânăra teiuşancă s-a gândit să dezvăluie lumii întregi cum se desfăşoară, în spatele micilor ecrane, emisiunea „Next Top Model”. A început să scrie în perioada imediat următoare după eliminarea ei din show, când a primit un impuls pentru a-şi pune pe hârtie toate gândurile, sentimentele şi trăirile ei din acea perioadă.

„Experienţa Next Top Model m-a marcat într-o oarecare măsură, şi-a pus amprenta asupra vieţii mele. În primul rând a fost o experienţă, ceea ce include şi aspecte pozitive cât şi aspecte negative. Nu pot să îi dau un calificativ. Pot spune că până în momentul de faţă a fost acea perioadă a vieţii mele despre care simt nevoia să scriu. M-a determinat să scriu o carte, din acest punct de vedere a fost frumoasă. Am întâlnit oameni minunaţi cu care continui să ţin legătura şi mi-am făcut mulţi prieteni”, a declarat Ruxandra.

Legat de ceea ce conţine cartea, Ruxandra a fost cam reţinută şi nu ne-a făcut prea multe dezvăluiri. Ideea e că subiectul abordat este clar „din culisele Next Top Model”, şi se referă la trăirile ei din cantonamentele emisiunii, dar şi la modul în care se desfăşoară întreaga experienţă NTM în spatele ecranelor. „Este vorba despre ceea ce telespectatorii nu pot vedea din faţa micilor ecrane, despre ceea ce este încă ascuns pentru milioane de oameni. Mă refer la jocuri de culise, intrigi şi multe altele cu care vă puteţi pune la curent în momentul în care citiţi cartea”, a declarat Ruxandra. Nu a dat încă un titlu cărţii, însă după cum ne-a declarat, oscilează între mai multe variante de titluri sugestive,  precum „Experienţa Next Top Model” sau „Din culisele Next Top Model”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Din curiozitate, am întrebat dacă sunt întâmplări negative, şi iată care a fost răspunsul acesteia: „Nu neapărat numai lucruri negative. Depinde de interpretarea pe care o face fiecare persoană în parte. Sunt adevăruri. E un cuvânt mai potrivit decât lucruri negative. Purul adevăr din culise. Să ştie toate fetele care şi-au dorit/doresc să participe la emisiune la ce să se aştepte. Ele ar trebui să fie conştiente că pentru a deveni un model, nu este necesară participarea la emisiune, ci pot merge la orice altă agenţie pentru a acorda un interviu.”

Ruxandra speră să termine cartea, să o lanseze cât mai curând, şi totodată speră să găsească câţiva sponsori care să o ajute să ducă acest proiect la bun sfârşit.  „Muncesc din greu la ea şi sper să o termin cât mai curând. Depinde foarte mult şi de editură. Sunt mai mulţi factori care pot influenţa perioada în care va fi lansată cartea.  Deocamdată nu am sponsori fiindcă nu ştie multă lume despre faptul că am început să scriu o carte.”

Ea ne-a mărturisit că pasiunea pentru scris şi-a descoperit-o în primul an de liceu, când, din pură pasiune, a început să scrie poezii. Nu a mai scos nicio carte până în prezent şi nici nu se gândea  vreodată că va ajunge să scrie ceva de o asemenea amploare. Spune că este pregătită să înfrunte orice discuţii şi orice critici vor apărea la adresa ei şi a cărţii, că este perfect conştientă de faptul că nu pot fi toţi oamenii mulţumiţi de realizările unei persoane, de munca pe care o depune şi că e la un cu totul alt nivel pentru o persoană să admire ceea ce o depăşeşte.

În ceea ce priveşte cariera, Ruxandra ne-a declarat că nu are niciun motiv să se oprească aici, în lumea modellingului, şi că dacă vor apărea oportunităţi cu siguranţă va continua, deoarece îşi doreşte să avanseze în acest domeniu. Ruxandra are 19 ani şi este elevă în clasa a XII-a la Liceul Teoretic Teiuş, profil matematică – informatică. Se declară o fire romantică, îi place să scrie şi iubeşte muzica. Are slăbiciuni şi defecte, nu se consideră a fi perfectă.

Ruxandra este un „model” şi în ceea ce priveşte şcoala. Este o elevă conştiincioasă, are rezultate foarte bune la învăţătură, a participat la olimpiade şcolare la disciplinele limba română şi limba engleză, şi a terminat clasa a XI-a cu media generală 9,78.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

FOTO| S-au dat aprobările pentru modernizarea propriu-zisă pe Emil Racoviță: așteptarea oamenilor ia oare sfârșit?

Suciu Andra Ioana

Publicat

în

S-au dat aprobările pentru modernizarea propriu-zisă pe Emil Racoviță: așteptarea oamenilor ia oare sfârșit?

Marius Hațegan, vicepreședintele Consiliului Județean Alba a anunțat cu mare bucurie semnarea contractului de finanțare pentru lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din zona Emil Racoviță.

S-a semnat contractul de finanțare pentru lucrările de extindere și reabilitare a rețelelor de apă și canalizare din zona Emil Racoviță, prin programul guvernamental „Anghel Saligny”
Ministrul dezvoltării, Attila Cseke, a semnat documentul prin care se asigură finanțarea de peste 14 milioane de lei. În concluzie, am trecut de la stadiul, parcă interminabil, de „vom face”, la cel de „facem”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Nu mă grăbesc să anunț că e o veste bună ci, mai degrabă, că păsuirea dată de albaiulienii de aici se apropie de sfârșit. Acest moment are în spate o istorie din care nu lipsesc frustrările și dezamăgirile de ambele părți. Nu e o consolare pentru nimeni să amintim că toți indicatorii tehnici, procedurile de expropriere, toate etapele acestui proiect de reabilitare au pornit cu mulți ani în urmă. Iar întârzierea modernizării acestei zone nu poate fi transformată într-o vină exclusivă a unui politician, om de administrație sau ambele.

Oricine și-ar fi dorit să nu o ducă în cârcă. Dar banii pentru investiții de o asemenea amploare nu pică din cer, „buzunarele” unui buget nu pot fi dilatate cu un simplu „poc” din degete iar situația terenurilor și imobilelor de acolo nu se putea clarifica peste noapte.
Din fericire, banii guvernamentali din Programul Anghel Saligny inițiat de PNL vor porni investițiile și vor pune capăt acestei situații. Peste 14 milioane de lei vor fi folosiți pentru apă și canalizare pe tronsoanele de pe cele 11 străzi din zona Racoviță, urmând ca a doua etapă, de asfaltare, să poată primi finanțare tot din acest program.

Vreau să le mulțumesc tuturor celor care, în ultima perioadă, au susținut această alocare de fonduri și au grăbit semnarea acestui contract. În special colegilor mei din PNL, secretarul de stat Claudiu Racuci, viceprimarului Marius Filimon, dar și celor care s-au implicat Indiferent de partidul din care fac parte ori de funcția ocupată.” a declarat vicepreședintele pe pagina de Facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

11-13 noiembrie| Festivalul Cultural „Augustin Bena” 2022, la Alba Iulia: Trei zile de concerte, recitaluri și expoziții de artă

BONTEA Alexandru

Publicat

în

11-13 noiembrie| Festivalul Cultural „Augustin Bena” 2022, la Alba Iulia: Trei zile de concerte, recitaluri și expoziții de artă

Centrul de Cultură „Augustin Bena”, instituție din subordinea Consiliului Județean Alba, organizează, în perioada 11 – 13 noiembrie 2022, o nouă ediție a Festivalului Cultural „Augustin Bena”. Evenimentul cuprinde, în cele trei zile, numeroase acțiuni culturale precum recitaluri, concerte, expoziții de artă, conferințe, lansări de carte, dar și Gala Tezaurelor Umane Vii din Județul Alba.

Festivalul Cultural „Augustin Bena” va debuta vineri, 11 noiembrie, ora 17:00, la Spațiile expoziționale de la Poarta a III-a a Cetății Alba Carolina cu evenimentul „Ferestre mistice”, în cadrul căruia artistul Ionuț Baic își va prezenta o expoziție personală de grafică și își va lansa un volum de poezii. De la ora 18:00, festivalul va continua cu sesiunea de „Simetrii sonore. Este modalul oglinda tonalului ?” de prof. univ. dr. Ioan Haplea. De la ora 19:00 este programată lansarea antologiei „O viață de cântec – antologia dirijorului și orchestratorului Stelian Stoica”. Antologia de folclor este formată din 20 de CD-uri – 320 de piese muzicale orchestrate și dirijate de Stelian Stoica de-a lungul vieții, alături de Orchestra Jidvei-România. Evenimentul se bucură de prezența Gheorghiței Nicolae, prezentator al emisiunii Tezaur Folcloric de la TVR 1 și îi va avea ca invitați de onoare pe Maria Stoica, soția Maestrului Stelian Stoica, și Grupul vocal „Junii de la Jidvei”, coordonator Gabriel Bucur.

Elit - Gustul Desăvârșit

„Festivalul Cultural „Augustin Bena” reunește la ediția din acest an o serie de evenimente de înaltă ținută prin care promovăm valorile culturale ale județului Alba. Programul cuprinde evenimente diverse, care sperăm să satisfacă gusturile tuturor celor care iubesc cultura, arta, muzica, folclorul sau tradițiile românești. Festivalul își propune promovarea unei educații culturală de bună calitate, ca factor important în dezvoltarea copiilor și tinerilor, păstrarea tradiției și a creației populare ca fenomen viu și tezaurizarea ca document cultural, dezvoltarea culturii contemporane și valorificarea ei în viața culturală prin diferite forme de exprimare artistică”, a spus Alexandru Pal, managerul Centrului de Cultură „Augustin Bena” Alba.

Festivalul Cultural „Augustin Bena” va continua, sâmbătă și duminică, printre evenimentele din program fiind inclusă și „Gala Tezaurelor Umane Vii din Județul Alba”, în cadrul căreia vor fi prezentați cei care au primit acest titlu din partea Ministerului Culturii.

Festivalul Cultural „Augustin Bena” este organizat de Centrul de Cultură „Augustin Bena”, instituție din subordinea Consiliului Județean Alba, în parteneriat cu Teatrul de Păpuși „Prichindel” din Alba Iulia și Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.\

AUGUSTIN BENA​ (29 octombrie 1880, Pianu de Jos, județul Alba – 10 ianuarie 1962, Cluj-Napoca) a fost o personalitate complexă: preot, filolog (doctorat – printre primele studii de dialectologie comparată), profesor, dirijor, acustician. A colaborat la crearea actualului Imn al Statului Israel, prin armonizarea unei melodii populare românești, în timpul șederii sale în Galiţia în perioada Primului Război Mondial. Augustin Bena este rudă cu Veturia și Octavian Goga, Lucian Blaga, Tiberiu, Caius și Mihai Brediceanu.

Augustin Bena a avut numeroși discipoli printre care îi amintim pe Zeno Vancea, Mircea Popa, Nicolae Ursu, Tudor Ciortea, Eugen Cuteanu, Iuliu Mureşianu, Dariu Pop, Alma Cornea-Ionescu, Sigismund Toduţă, Sabin Drăgoi, Vasile Ijac, Max Eisikovits, Celestin Cherebeţiu, Márkos Albert, George Sbârcea, Dorin Pop, Gheorghe Merişescu, Anton Ronai, Suzana Coman- Bosica, Tudor Jarda, Marius Cuteanu.

El a avut o activitate importantă în învățământul muzical românesc de rang universitar în Transilvania:
– 1919, secretar al Conservatorului de Muzică
– 1922, la propunerea sa, se înființează Secția pedagogică
– 1926-1931, director al Conservatorului de Muzică
– 1931-1941, rector al Academiei de Muzică

Augustin Bena a fost compozitor (lucrări vocale, corale, instrumentale, simfonice, și de opera), dirijor al Corului Conservatorului de Muzică, spirit ecumenic (a dirijat în aceeași perioadă Corul Catedralei Ortodoxe și Corul Catedralei Greco-​Catolice) și animator al vieții cultural-artistice (este fondator a 21 de formații teatral-muzicale românești)


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Doi tineri din Republica Moldova, reținuți de polițiștii din Alba: Au sustras 15 litri de motorină din rezervorul unui utilaj

BONTEA Alexandru

Publicat

în

Doi tineri din Republica Moldova, reținuți de polițiștii din Alba: Au sustras 15 litri de motorină din rezervorul unui utilaj

La data de 9 noiembrie 2022, polițiștii din Teiuș au identificat și reținut doi bărbați, de 20 și 24 de ani, din Republica Moldova, care sunt cercetați pentru furt calificat.

În sarcina acestora s-a reținut faptul că, în seara zilei de 8 noiembrie 2022, ar fi sustras 15 litri de motorină, din rezervorul unui utilaj care era parcat în apropierea Drumului Național 1, în zona intersecției cu Drumul Comunal 17 (Beldiu).

Elit - Gustul Desăvârșit

Cei doi au renunțat la rezoluția infracțională în momentul în care au fost surprinși de către un angajat al societății care deține utilajul și au fugit.

În cursul zilei de azi, 10 noiembrie, vor fi prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, pentru dispunerea măsurilor legale.

Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii lor activități infracționale și pentru identificarea posibililor complici.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2022 Ziarul Unirea