// ViewContent // Track key page views (ex: product page, landing page or article) fbq('track', 'ViewContent'); // Search // Track searches on your website (ex. product searches) fbq('track', 'Search');

Ţara noastră, cea mai mare creştere la preţul pentru un litru de combustibil, din Europa, în 2018

În doar 5 luni, România a înregistrat cea mai mare creştere la preţul pentru 1 litru de combustibil din Europa

La noi benzina s-a scumpit cel mai mult din tot continentul. Sunt şi ţări unde preţurile sunt mai mari, dar şi salariile sunt la fel acolo. Una peste alta, explicaţia, creşterea cotaţiei la petrol, nu ajută pe nimeni.

Dacă la începutul anului, pe 1 ianuarie plăteam pentru 1 litru de benzină 5,16 lei, la jumătatea lunii mai am ajuns să plătim pentru acelaşi litru 5,72 de lei.

Datele statistice arată că vorbim de o creştere foarte mare, cea mai mare din Europa de 11,8 la sută.

În cazul motorinei, avansul a fost de 10,9 procente.

Şoferii care se uită la exemplele din străinătate fac calcule şi pentru Italia. Acolo se vând unii dintre cei mai scumpi carburanţi din Europa, dar salariile îi ajută pe localnici să nu simtă gaura din buzunar. Salariul mediu net din peninsulă sare de 1.700 de euro pe lună.

În această lună cotațiile petrolului au trecut de 80 dolari pe baril pentru prima oară în ultimii patru ani. Acum însă, preţul a scăzut la 75 de dolari, ceea ce dă speranţe şoferilor că benzinăriile vor face şi ele reduceri.

Sursa: Digi24

Facebook 

4 Răspunsuri la Ţara noastră, cea mai mare creştere la preţul pentru un litru de combustibil, din Europa, în 2018

 1. socotitorul de serviciu 01.06.2018 la 18:47

  Cumparati-va carburanti bre….transportatorilor “afara” !!! Numai asa ii puteti obliga pe Lukoil, Petrom, MOL, Rompetrol & restu` producatorilor sa …revina la sentimente mai bune pt romani ! Atunci cand nu mai au vanzari, trebuie sa scada automat preturile ….ca-i “economie de piata” ! Sanchi….fac si eu misto…

 2. ?? 02.06.2018 la 18:42

  Daca am vandut pe cativa arginti petrolul la austriaci, care acum ne rad si padurile de nu mai ramin decat rape, se cheama ca am intrat in randul europenilor, sau se cheama ca suntem niste tampiti ?

 3. Tudosa 03.06.2018 la 12:57

  Nu straini au ridicat pretul al benzina introducand nu stiu ce taa anu trecut, ci guvernul Tudose a dus benzina de la 1.5 la 5 lei si ceva si dupa a tot crescut.

 4. Ghita 04.06.2018 la 13:44

  Dirzule, de ce nu strangi semnaturi sa mai scada pretul la carburanti? Fa pe nervosul si pune de o lista cu nemultumitii de acest guvern de rusine care ne aduce la sapa de lemn. Daca tot vrei sa faci liste…