Rămâi conectat

Ştirea zilei

Țara lui statut special. ”Un subofițer de poliție încasează bani pentru studii superioare fără nicio diplomă depusă la dosar”

Ziarul Unirea

Publicat

în

Țara lui statut special. ”Un subofițer de poliție încasează bani pentru studii superioare fără nicio diplomă depusă la dosar”

Problemele actualului subprefect, Viorel Rașcovici, au creat nemulțumiri în rândul cetățenilor din județul Alba. Situația lui în ceea ce privește studiile absolvite, mai exact valabilitatea diplomei pe care a obținut-o, nu au fost lămurite până acum. Mihai Coșer, fostul purtător de cuvânt al Primăriei Alba Iulia, a postat un mesaj pe facebook prin care și-a arătat indignarea și prin care le-a solicitat autorităților să rezolve această situație neplăcută.

Citește și: Poliția se CONTRAZICE în scandalul RAȘCOVICI, subprefectul USR de Alba. Potrivit unui înscris OFICIAL, acesta a primit SPORURI de studii superioare

”De mai bine de un deceniu se întâmplă asta: un subofițer de poliție încasează bani pentru studii superioare fără nicio diplomă depusă la dosar, doar în baza unei adeverințe, intră după 10 ani în pensie, cu aceste drepturi calculate, iar după 15 ani, pe baza unei declarații pe propria răspundere și o numire de la USR, ajunge subprefect. Un fel de funcționar la care trebuie să facă ascultare toți șefii funcționarilor, din toate instituțiile, inclusiv foștii colegi din poliție.

Nu e nevoie să vă întrebați cum se întâmplă așa ceva. De ce ați face-o când acest caz, al subprefectului fără diplomă, vine de la un partid care a străbătut electoratul cu fiorul mesajului „Fără penali”, și dintr-un sistem, ca cel al MAI, unde acutele nerespectării legii sunt izolate în recipiente ca și găleata cu milioane de euro și plimbate cu Loganuri mai scumpe decât un Mercedes. Nu e cazul să vă puneți întrebări pentru că o face presa. Cum a făcut-o, aici, la Alba Iulia.
A fost pentru prima dată, în mulți ani, când relațiile dintre proprietarii de presă din Alba au trecut de la orgoliu și agresare, la colaborare. Toți au vrut să știe ce se întâmplă și de ce acest status academic al subrefectului fost polițist, alterat de ridicol, escrocherie, penibil și impostura, nu e lămurit cu cărțile pe față. Mai exact, cu diploma! Și au întrebat dacă omul a încasat bani în baza studiilor superioare.

Citește și: Poliția, prinsă cu ”mâța-n sac” de presă, recunoaște: Rașcovici a primit un ”spor acordat agenților cu studii superioare”

În presă, oportunitatea de a afla ceva de la o instituție, cu scopul de a informa publicul, se numește Legea 544. Din nefericire, în România, eludarea ei, ocolirea și evitarea, au ajuns la nivel de automatism standardizat. Ceea ce vrei să știi, se încapsulează și se protejează cu ignobila și definitiva explicație: statut special, confidențial. Motiv pentru care devine aproape imposibil să înțelegi și să afli cine e și ce a făcut Rașcovici, cu adevărat. Cu studiile superioare, că altceva nu interesează. Chiar dacă sursele funcționează, ai dovezi, nimeni nu vrea să știe ce complică și pune probleme, nimeni nu vrea dovezile tale. Chiar dacă ipotezele și informațiile pe care le publici ar trebui să provoace sesizarea din oficiu, expresia care confirmă începutul unei anchete, nu reușești să-i miști pe cei care ar putea și ar trebui să facă ceva. Mai mult, din sursele noastre, s-a mers până la a cere ca prefectura să confirme că studiile domnului Rașcovici sunt valabile. S-o facă, dacă e în măsură!
Să credem în poveștile cu firul roșu la capătul căruia dau indicații acei 1% care se cred Dumnezeu, fără permisiune?! Să credem că există un multiplu de Rașcovici atât de prezent în statele de plată, încât dacă toți ăștia ar da banii înapoi ar fi fonduri pentru dotarea celor cinstiți, care cred în meseria lor și apărarea legii? Să înțelegem că e o pierdere de vreme și o manifestare inutilă să ceri lămuriri despre ce-l recomandă pe domnul Rașcovici, ca studii, înalt funcționar public? Să ne mulțumim că omul n-a dat în cap nimănui și că umbla la biserică? Să ne uităm în spate, îngrijorați?
MAI este timp să reparăm ceva din avaria asta morală. Altfel, liniștea se va așterne din nou asupra sistemului și peste zgomotul stins al unei lupte pierdută de oprimata și batjocorita meritocrație.”- a declarat acesta.
Poliția s-a contrazis în ceea ce privește situația lui Viorel Rașcovici. Aceștia au declarat că el nu ocupă un post pentu care să fie necesare studiile superioare, și că nu a încasat niciodata astfel de sporuri, dar o adeverință emisă de IPJ Alba din anul 2018 demonstrează contrariul.
Mai multe detalii aici:  Scandalul Rașcovici pe punctul să EXPLODEZE în curtea IPJ Alba. A încasat sau nu sporuri salariale pentru studii superioare?

Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Ştirea zilei

Ştirea zilei

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ

Ziarul Unirea

Publicat

în

CTS Alba, apel la donare de sânge: Este nevoie de donatori cu grupele O negativ și A negativ Reprezentanţii Centrului de Transfuzie Sanguină Alba au lansat joi, 28 martie 2024, un apel la persoanele care pot să doneze sânge din grupele A negativ și B negativ. ”În aceasta săptămână au fost multe solicitări pe grupele […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea