Rămâi conectat

Actualitate

Tânără de doar 15 ani, DECEDATĂ în brațele medicilor de pe ambulanță: Ieșise din izolare de câteva zile și se simțea rău

Ziarul Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Tânără de doar 15 ani, DECEDATĂ în brațele medicilor de pe ambulanță: Ieșise din izolare de câteva zile și se simțea rău

O tânără în vârstă de numai 15 ani, din localitatea Tăcuta, județul Vaslui, a decedat în brațele medicilor, în ambulanța care o transporta la spital. Fata fusese infectată cu coronavirus și ieșise din izolare cu o săptămână în urmă.

Fata de 15 ani se simțea rău, tușea și avea febră, așa că a mers împreună cu mama ei la medicul de familie. Pentru că starea adolescentei era gravă, tușea, avea febră, iar saturația oxigenului în sânge era de 80%, a fost solicitată o ambulanță pentru a fi transferată la spital.

„Solicitarea la 112 a fost făcută de asistentul medical din dispensar pentru o fată de 15 ani care tușește și face febră de câteva zile. La fața locului a fost alocat un echipaj B2, cu asistentă, iar acolo a fost găsit și medicul de familie și asistentul medical, care acordau îngrijiri minorei. Pe lângă simptomele pe care copila le avea, medicul de familie a spus că aceasta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână. În momentul preluării de către echipajul de pe ambulanță, fata avea saturație de aproximativ 80%, iar restul parametrilor îi avea relativ buni. Deși era conștientă, s-a solicitat sprijinul medicului de pe Terapie Intensivă Mobilă. Pe drum, până să se întâlnească cu echipajul TIM, adolescenta a intrat în stop cardiac. Din momentul când a intrat în stop până când a ajuns medicul urgentist au trecut opt minute, timp în care echipajul de pe ambulanță a efectuat manevrele de resuscitare. Când cele două echipaje s-au întâlnit, manevrele au fost continuate de către cei de la TIM, pentru alte aproximativ 50 de minute”, a declarat dr. Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al SAJ Vaslui, potrivit publicației locale Vremea Nouă.

Fata ieșise din izolare în urmă cu o sptămână

Potrivit medicului de familie, adolescenta ieșise din izolare în urmă cu o săptămână. Se simțea rău în ultimele zile, tușea și avea febră, însă a refuzat până în ultimul moment să meargă la cabinet.

Miercuri seară, mama ei i-a făcut un test anti Covid-19, pe bază de salivă, iar rezultatul a ieșit negativ. Joi dimineață, starea de sănătate i s-a agravat atât de tare, încât nu a mai avut încotro și a mers la cabinetul medical din sat.

După declararea decesului, trupul neînsuflețit al fetei a fost transportat la Spitalul Județean Vaslui, medicul legist urmând a stabili cauza morții.

Poliția din Vaslui s-a autosesizat în acest caz, fiind deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Sursa: observatornews.ro


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Actualitate

Actualitate

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara

Unirea Ziarul

Publicat

în

Fenomenele El Nino și La Nina fac prăpăd în România și în Europa: vreme extremă cum NU s-a mai văzut de multă timp primăvara Variațiile termice și climatice devin din ce în ce mai extreme, iar în mai multe regiuni europene pătrund valuri de căldură și valuri de frig polar. Încălzirea globală și efectele meteorologice […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea