Rămâi conectat

Cultură Educație

Talentatul artist Darius Hulea din Alba Iulia, câștigătorul premiului “Grigore Bradea” pentru sculptorii tineri

Bogdan Presecan

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Albaiulianul Darius Hulea în vârstă de 26 de ani a fost desemnat câştigătorul premiului “Grigore Bradea 2013”.

Darius a absolvit Universitatea de Artă şi Design din Cluj-Napoca, specializarea Sculptură, este membrul Uniunii Artiştilor Plastici din 2012, a beneficiat în 2010 de o bursă Erasmus, în Schrems (Austria) şi a participat cu lucrări în cadrul mai multor expoziţii de grup în Cluj-Napoca, Timişoara, Dej şi Alba Iulia.

În colaborare cu Uniunea Artiştilor Plastici România şi Universitatea de Arte şi Design Cluj-Napoca – Asociaţia Culturală „Grigore Bradea” a instituit un premiul anual “Grigore Bradea” – destinat unui tânăr sculptor român. Inițiativa reprezintă o şansă în plus pentru tinerii sculptori talentați din România, care au astfel oportunitatea unei recunoașteri din partea specialiștilor. Premiul presupune organizarea unei expoziţii personale în spaţiul generos al Galeriei Arcade 24, dar şi o sumă de bani.

Juriul care a stabilit câştigătorul premiului Grigore Bradea 2013 a fost format din Radu Morar, sculptor şi decan al Facultăţii de Sculptură de la Universitatea de Artă din Cluj, Alexandru Păsat, sculptor, Ioan Sbârciu, pictor, Ionel Tănase, sculptor, Oliv Mircea – critic de artă şi Alexandru Bradea – preşedintele Asociaţiei Culturale Grigore Bradea.

Darius Hulea îşi va primi distincţia vineri, 29 martie, de la ora 19.00 – cu prilejul inaugurării evenimentului “Grigore Bradea – un fel de om”.

“Ne dorim să readucem în amintirea bistriţenilor generozitatea cu care Bradea îşi ajuta elevii, studenţii şi prietenii, cunoscuţii şi necunoscuţii… Ne dorim ca numele şi amintirea lui să fie reintroduse în memoria colectivă a celor care l-au cunoscut, dar şi a celor care îl vor descoperi cu prilejul acestui eveniment.” consideră Alexandru Bradea, preşedintele asociaţiei iniţiatoare a acestui proiect.


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Cultură Educație

Cultură Educație

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi

Bogdan Ilea

Publicat

în

24 aprilie: Începe vernisajul „Materie și Icoană” la Muzeul Municipal „Ioan Raica”. Ateliere de pictare a icoanelor pentru elevi Din data de 24 aprilie până în 15 mai, sebeșenii dornici vor putea participa la vernisajul „Materie și Icoană”, organizat la Muzeul Municipal „Ioan Raica.” Se vor realiza mai multe ateliere pentru învățarea elevilor vechea tehnică […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea