Rămâi conectat

Curier Județean

Sute de locuitori din Câmpeni și Munții Apuseni au participat duminică, după Sfânta Liturghie, la ”Marșul pentru viață” – FOTO

Publicat

în

Peste 500 de creștini din localitate au pornit în tăcere duminică la amiază într-un marș dedicat vieții pe câteva din străzile principale ale orașului Câmpeni, acesta alăturându-se celor peste o sută de proteste organizate în ultimele zile în țara noastră și Republica Moldova de către instituții și asociații nonguvernamentale creștine din România, în scopul reducerii numărului mare de avorturi.

Mars pentru viata - Campeni12Marșul pentru viață – 2016: Pentru viață, pentru femeie, pentru familie” a debutat în fața Bisericii Ortodoxe Câmpeni-Vale, după  ieșirea credincioșilor de la Sfânta Liturghie susținută la cele două biserici ortodoxe apropiate, pe traseul: strada Turzii – strada Horea – strada Oituz – strada Moților – Piața ”Avram Iancu”, iar în piața din centrul orașului li s-au alăturat celor rămași și câteva zeci de elevi, profesori și preoți din zona Munților Apuseni.

În timpul acestui eveniment participanții au primit pliante de informare în care era prezentat un raport între avorturi și populație, pe țări, pentru perioada 1921-2015, din care reieșea faptul că în România – a cărei populație actuală este de circa 19.908.574 locuitori – în perioada 1958-2014 au fost înregistrate doar în spitalele de stat din țară 22.638.755 avorturi legale. Totodată, în pliante se preciza faptul că numărul real al avorturilor din acea perioadă este probabil dublu, deoarece datele statistice realizate nu cuprind avorturile care se realizează în clinicile particulare, avorturile medicamentoase, avorturile ilegale și cele făcute în străinătate. Prin această statistică se evidențiază faptul că țara noastră este clasată în întreaga lume pe un rușinos loc II, după Rusia, prin procentul de persoane avortate raportat la populația țării. Prin urmare, numeroși participanți – în majoritate copii și tineri – au afișat bannere și pancarte pe care se găseau mesaje de susținere a vieții, a femeii și a familiei, printre care s-au evidențiat: ”Familia mea este unică”, ”Cu fiecare copil, un înger vine pe lume”, ”Fiecare viață este un dar”, ”Fiecare copil merită o poveste” , ”80% din cupluri se despart după avort”.

Elit - Gustul Desăvârșit

Cei care au vorbit în fața participanților și au transmis mesaje pentru încurajarea vieții au fost Ioan Călin Andreș – primarul localității, doamna Maria Oprea – femeie și mamă creștină din oraș, precum și părintele Radu Culda – protopop de Câmpeni, care a transmis mesajul Înaltpreasfințitului Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, în care se preciza: ”După modelul trinitar al comuniunii și al iubirii depline, omul trăiește pe acest pământ bucuria părtășiei cu semenii săi, prin taina Bisericii și a familiei… Viața este un dar sacru pe care îl primește fiecare de la Dumnezeu încă din momentul conceperii, atunci când în sarcina providenței divine apare încă o nouă și unică persoană chemată la îndumnezeire… Dincolo de implicațiile spirituale și psihologice ale pruncuciderii, societatea românească și cea europeană au intrat într-o ,,iarnă demografică”, care atrage după sine probleme majore de ordin sociologic, economic și politic. Nevoia bătrânului continent de a fi populat ne-a adus, în ultimul deceniu, în fața unor valuri masive de imigranți, care suplinesc deficitul populației creștin-europene, dar care, își impun propria cultură, religie și stil de viață, ostil, uneori, identității europene și naționale. În tradiția seculară a românilor, căsătoria și nașterea pruncilor reprezintă două evenimente capitale din viața unei familii, ce constituiau prilejuri de bucurie deplină pentru întreaga comunitate. Avem nădejde că prin rugăciune și milostivire divină, vom fi părtașii unei ,,primăveri spirituale”, prin care sufletele noastre vor învia întru o conștiință trează și responsabilă față de darurile sfinte pe care le primim, neîncetat, de la Dumnezeu.”

Evenimentul s-a încheiat după aproximativ o oră cu câteva poezii și cântece ”pro vita” interpretate de tineri talentați din Apuseni, iar părintele protopop le-a mulțumit tuturor pentru participarea la acest protest care ar trebui să sensibilizeze în viitor pe locuitorii țării noastre și să aducă numai schimbări în bine.

Ovidiu Culda

[nggallery id=1844]


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Publicitate

Curier Județean

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

Publicat

în

Jandarmii din Alba vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la evenimentele din weekend. Recomandări pentru participanți

În perioada 5-7 august 2022, efective din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean “Avram Iancu” Alba vor acționa alături de celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne pentru asigurarea și menținerea climatului de ordine și siguranță publică la manifestările care vor avea loc pe raza județului Alba.

Vor fi în atenție manifestări cultural-artistice, tradiționale și religioase precum : „Truk Tuning Art – TTA 2022” (paradă de camioane), zilnic începând cu ora 18.00, în Cetatea Alba Carolina; „Roșia Montană ALIVE” (festival de muzica, film și teatru), zilnic începând cu ora 15.00 în comuna Roșia Montană;

„Zilele Comunității Maghiare din Unirea” – în localitatea Unirea; „Descoperă Rowmania”, concurs de vâslit, începând cu ora 09.30, zona podului peste Mureș; „Poezii pe șase roți”, interval orar 16.00 – 22.00, Strada Muzeului din Cetatea Alba Carolina.

Elit - Gustul Desăvârșit

Jandarmeria Alba recomandă participanților la aceste manifestări să respecte măsurile dispuse de organizatori și forțele de ordine, să adopte un comportament civilizat, să nu se implice în conflicte de orice natură, iar dacă observă persoane care manifestă un comportament antisocial să se adreseze celei mai apropiate patrule de ordine publică.

Dacă vă aflați într-o situație dificilă sau dacă sunteți martorii săvârșirii unor fapte antisociale, solicitați ajutorul jandarmilor sibieni sau apelați numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Publicat

în

Dotări noi pentru serviciul de administrare a domeniului public din Șibot: Licitația, lansată în SEAP

Primăria comunei Șibot a lansat recent în Sistemul Electronic de Achiziții Publice, o licitație pentru achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu.

Valoarea totală estimată a contractului este între 388.900 lei, fără TVA.

Comuna Șibot și-a propus pe termen scurt și mediu creșterea calității serviciilor furnizate către cetățeni fapt care implică printre multe acțiuni ți activități și dotarea serviciilor publice cu echipamente și utilaje specifice pentru gestionarea domeniului public al localităților. Prezenta achiziție reprezintă o etapă importantă spre creșterea calității serviciilor publice la nivelul comunei.

Elit - Gustul Desăvârșit

Achiziționarea unui tractor dotat cu remorcă și mașină de tăiat tufișuri și gard viu are loc în contextul dorinței comunei Șibot de a îmbunătății serviciile publice furnizate către cetățeni. Comuna Șibot nu deține în acest moment un utilaj performant care să poată fi folosit de serviciile publice în vederea unor activități și munci curente pentru administrarea și îmbunătățirea spațiilor publice.

De multe ori spațiile verzi din domeniul public rămân neamenajate corespunzător deoarece primăria nu deține utilaje capabile să actioneze rapid atunci când o nevoie este identificată. Achiziționarea tractorului și a echipamentelor specifice va duce la îmbunătățirea serviciilor publice prin asigurarea administrării optime a spațiului ce reprezintă domeniul public al comunei.

Prezenta achiziție se înscrie într-o inițiativă pe termen lung a comunei Șibot de a moderniza și de a eficientiza activitatea unității administrativ teritoriale. Pe viitor comuna are în obiective digitalizarea serviciilor publice și specializarea și instruirea permanentă a personalului aflat în slujba cetățeanului.

Produse solicitate

  • TRACTOR 1 BUC
  • REMORCĂ 1 BUC
  • MAȘINA DE TĂIAT TUFIȘURI ȘI GARD VIU RETROPURTATĂ 1 BUC


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Curier Județean

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

Publicat

în

Firmă arsă la buzunare pentru ca nu a astupat gropile pe o stradă din Alba Iulia. Viceprimarul Popescu: „Cine greșește, plătește”

O firmă a fost amendată în decembrie anul trecut de polițiștii locali din Alba Iulia pentru neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

„Firmele care nu respectă legea și care le provoacă albaiulienilor disconfort vor continua să fie amendate! Le reamintesc prestatorilor de utilități care derulează lucrări în municipiul Alba Iulia că au obligația de a lăsa drumurile la stadiul inițial. Mai pe românește, așa cum le-au găsit.

Azi, o instanță de fond a dat dreptate Primăriei municipiului în cazul unei amenzi de 20.000 de lei. Amenda a fost aplicată anul trecut unei firme de către Biroul Disciplina în Construcții, din cadrul Poliției Locale. Motivul: neîndeplinirea obligației de a readuce la stadiul inițial un drum pe care s-au efectuat lucrări.

Elit - Gustul Desăvârșit

La ora actuală, la nivelul municipiului, cu precădere în cartierul Cetate, există mai multe “șantiere” care au legătură cu utilitățile publice. Așadar, anunț executanții să respecte obligațiile care le revin.

Există o vorbă care spune că „Numai cine nu muncește nu greșește”. Eu o prefer, ca viceprimar, pe aceea că „Cine greșește, plătește”. Mai ales când vine vorba de lege și de albaiulieni”, a scris viceprimarul Emil Antoniu Popescu pe facebook.


 Fiți la curent cu ultimele articole publicate. Urmăriți Ziarul Unirea și pe GOOGLE ȘTIRI


Citește mai mult

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Știrea Ta

Politică Administrație

Sport

Monden

Opinii Comentarii

Articole Similare