Rămâi conectat

Curier Județean

Sute de credincioşi la slujba de Rusalii de la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Cugir

Redactia Ziarului Unirea

Publicat

în

Corneliu Mureșan - Locale 2024

Sute de credincioși au luat parte la Cugir, în ziua de Rusalii la slujba oficiată de preotul paroh Mircea Giurgea la Biserica ,,Adormirea Maicii Domnului” din Cugir.  Lăcașul de cult s-a dovedit neîncăpător pentru cei veniți la serviciul divin, foarte mulți credincioși asiatand la rugăciune și din față bisericii.
Biserica Adormirii Maicii Domnului CugirAstăzi în toate bisericile ortodoxe s-a prazmuit Cincizecimea sau Coborârea Sfântului Duh. Pentru că a avut loc la 50 de zile după Paști preznicul de astăzi se mai numește și Cincizecime, iar denumirea de Rusalii vine de la o sărbătoare romanムpăgânムpe nume ,,Rosalia”, o sărbătoare închinată florilor și în special trandafirilor.
Rusaliile, împreună cu sfintele Paști, reprezintă cele mai vechi sărbători crestine, fiind prazmuite încă de pe vremea Sfinților Apostoli.
În timpul Sfintei Liturghii s-a citit Pericopă Evanghelica de la Ioan, unde Mântuitorul Iisus Hristos învață în Templu, cu prilejul sărbătorii corturilor și le vestește momentul când cei ce cred în El, vor primi Duhul Sfânt.
Încă de sâmbătă, în biserică s-au adus ramuri de tei, și spice de grâu și flori, iar astăzi s-au sfințit și s-au împărțit credincioșilor, simbol al limbilor de foc coborâte peste Apostoli și putere a Duhului Sfânt. Pe platoul de la intrarea în biserică a avut loc slujbă de sfințire a apei cu care s-a făcut Botezul Duhului, o întâlnire semnificativă cu Hristos, ce leagă credinciosul de același Duh, aceeași experiență și biserică ce au luat naștere în ziua Cincizecimii și îl ajută să relationeze mult mai profund cu Hristos Însuși.
În tradiția populară, sărbătoarea Rusaliilo este asociată cu manifestarea ,,ielelor” sau ,,rusalcelor”, spirite care locuiesc pe lângă izvoare, fiind în stare, prin cântecele lor, să ia mințile oamenilor, să-i îmbolnăvească. (C P )


Secțiune Știri sub articolul principal

Urmăriți Ziarul Unirea și pe  GOOGLE ȘTIRI



Publicitate

Știri recente din categoria Curier Județean

Curier Județean

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 și suplimentar pentru perioada 22.04.2024-28.04.2024

Unirea Ziarul

Publicat

în

DEER – Sucursala Alba anunță întreruperile de energie electrică programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 și suplimentar pentru perioada 22.04.2024-28.04.2024 Intreruperile programate pentru intervalul 29.04.2024-05.05.2024 29/04/2024> UNIREA – Strada UIORII, Strada TRAIAN partial, Strada TARGULUI, Strada SIMION BARNUTIU, Strada SCOLII, Strada LAUTARILOR, Strada GORNICULUI, Strada CARAUSILOR, Ferma cu Omenie, Strada TRAIAN, Ferma Transavia, Strada TRAIAN 08.00-16.00 Citește […]

Citește mai mult

Secțiune ȘTIRI RECENTE CATEGORII

Actualitate

Știrea Zilei

Curier Județean

Politică Administrație

Opinii Comentarii

Secțiune Articole Similare

Articole Similare

Copyright © 2004 - 2024 Ziarul Unirea